„Zi cu soare” la Timișoara! ASU Poli, lider după ce a învins Gătaia!

Mihai Andries 20 Oct. 2013, 19:03 Ligi județene

Echipa antrenată de Paul Codrea și Antonio Foale a învins astăzi cu 2-0 pe Progresul Gătaia și s-a instalat pe primul loc în Liga a IV-a. Politehnica a avut un erou în iarbă (Nicu Făgețan, autorul dublei) și aproape 2.000 de fani în jurul terenului, pe un stadion cu nici 500 de locuri pe scaune.

Echipa alb-violetă din Timișoara a crescut enorm în mai puțin de doi ani: a trecut din stadiul de grupare de studenți la cel de combinată între foste glorii și suporteri, iar azi arată ca o echipă solidă, aproape profesionistă. Toate acestea se datorează, în primul și în primul rând, muncii voluntare pe care o fac fanii pătimași care s-au înhămat la acest proiect.

Inspirați de susținerea impresionantă pe care o au din partea Peluzei Sud, Codrea și jucătorii săi au strâns rândurile, au trecut peste neajunsuri și probleme de lot și au câștigat meritat derby-ul cu prima clasată. Atacanții care marcaseră aproape jumătate din golurile echipei, Tulcan și Ardelean, nu au putut juca împotriva Progresului Gătaia. Joi seară, pe o ploaie mocănească și un frig care prevestea iarna, a căzut și Ilie. Micuțul mijlocaș timișorean s-a lovit la genunchi și necazurile lui Codrea păreau că se înmulțesc pe zi ce trece. A venit și duminica, soarele a revenit și el, iar stadionul „Știința” a fost mai plin ca niciodată. Ilie a strâns din dinți, cu un tape pe genunchiul stâng și toți jucătorii în alb-violet știau ce au de făcut. Misiunea le-a fost ușurată de neglijența oaspeților, care au început jocul cu numeroase intrări „la intimidare”. Atacantul echipei din Gătaia, Lungu, a comis două faulturi de galben într-un interval de cinci minute și a fost eliminat după doar un sfert de oră de joc.

A ieșit la rampă Nicu Făgețan, jucătorul care i-a făcut uitați pe atacanții accidentați menționați mai sus. În minutul 24, Făgețan a deschis scorul cu o minge înșelătoare, din afara careului, lateral stânga, pe jos, execuție care a surprins întreaga apărare a oaspeților. La un sfert de oră după reluarea jocului, tot Făgețan a adus liniștea în sufletele spectatorilor și în același timp a dat volumul mai tare la cântece, înscriind pentru 2-0, după o fază inițiată de Adrian Ilie.

Politehnica a urcat astfel pe primul loc. Alb-violeții au același punctaj ca și Gătaia, însă un golaveraj mai bun și un meci mai puțin disputat.

Făgețan: „Publicul ne-a ajutat să câștigăm”

Eroul derby-ului, Nicu Făgețan, nu a vrut să se hazardeze, vorbind despre promovare și a dat dovadă de modestie, mulțumindu-le colegilor și suporterilor.

„Bine că s-a terminat cu bine. Noroc cu colegii, am niște colegi minunați. Nu ne gândim încă la liga a treia. Avem un retur foarte greu, vom juca în deplasare cu toate contracandidatele. A contat foarte mult eliminarea, a fost greșeala lor. Publicul nostru ne-a ajutat să câștigăm și le mulțumim pe această cale”, a spus atacantul timișorean.

„În sfârșit, o văd pe Poli acolo unde îi este locul, pe primul loc și sperăm că, odată ajunși aici, vom rămâne până la finalul campionatului. Va conta mult meciul ăsta. La nivelul Diviziei D, sunt puține echipe care îți pun probleme și atunci meciurile cu contracandidatele fac diferența. Am câștigat meciul direct cu Ghiroda, am reușit foarte greu să câștigăm și cu Dumbrăvița și am învins și azi. Eu zic că și fără acea eliminare, meciul ar fi fost câștigat de noi, pentru că i-am văzut pe băieți montați, concentrați, niciun moment nu am riscat nimic, poate doar în repriza a doua la o fază-două, dar știam sută la sută că o să câștig meciul ăsta”, a declarat după meci antrenorul lui Făgețan și compania, Paul Codrea

Brian Filimon: „Poli merită să fie pe primul loc”

Antrenorul oaspeților a dat dovadă de fair-play după meci și a recunoscut superioritatea Politehnicii. „ASU Politehnica e cel mai bine organizat club de Liga a IV-a din România. Antrenor, pregătire, public – tot ce înseamnă Politehnica Timișoara. Nu sunt supărat că am pierdut, sunt supărat că am făcut câteva greșeli inadmisibile, pe care o echipă ca Poli nu le iartă. Eliminarea a contat mult, dar se putea și cu acea eliminare să rezistăm și să nu facem acele greșeli mari. În programul care urmează, nu văd unde ar putea să se mai încurce Poli. I-am mai văzut în două-trei meciuri, merită pe deplin să fie pe primul loc, îi felicit și să dea Dumnezeu să ajungă la baraj echipa cea mai bună„, a spus Brian Filimon.

ASU Politehnica: Burtic – Birău, Obrejan, Gălan, Maranescu – Ad. Ilie (S. Oberșterescu ”90), Popoviciu, Neagoie (Opriș ”86), Vucea (Al. Ionuț ”72) – Vișan, Făgețan (Florea ”77).
Antrenor: Paul Codrea.

Progresul Gătaia: Boșca – Românu, Gavriluță, Moga, Apro (Parvany ”76) – Horț (Mandache ”72), N. Suciu, Ionesi (Marcu ”31), Bucure – Lungu, Palade (Boldor ”72).
Antrenor: Brian Filimon.

 

Articol scris de Radu FAUR
Foto de Răzvan CHELBEA

Mihai Andries 20 Oct. 2013, 19:03 Ligi județene
Pe aceeași temă