Viitorul Însurăței încearcă mâine revenirea în liga a treia

Viitorul Însurăței** încearcă mâine revenirea în liga a treia

După ce a retrogradat in liga a patra în urmă cu aproximativ trei ani, Viitorul Însurăței încearcă mâine, la Slobozia să revină în eșalonul în care a jucat nu mai puțin de cinci sezoane. Retrogradarea echipei antrenate acum de Marian Stăvărache s-a datorat în primul rând retragerii de la echipă al principalului sponsor de atunci Florin Cârligea (actualul patron al CF-ului din Brăila), cel care a renunțat să mai finanțeze gruparea din Însurâței, pe motive cel puțin neelucidate.

Singurul sprijin financiar al Viitorului vine acum doar din partea primăriei din localitate, iar actualul (și fostul primar), Gheorghe Ionel. „Este nevoie de mulți bani pentru a ține echipa în liga a treia, iar noi nu prea avem posibilități financiare s-o facem Dar sunt convins, că în cazul în care vom promova, vom găsi sponsori pentru a susține echipa” a spus edilul-șef al orașului Însurăței.

Partida pentru promovarea în liga a treia se va juca la Slobozia, oraș care a purtat noroc și Conpet-ului din Cireșu acum trei ani, atunci când brăilenii au învins pe CS Peștera în barajul de promovare. Acum adversara Viitorului Însurăței este campioana județului Buzău, Locomotiva Viitorul 2010, dar datele problemei sunt altele. Brăilenii au intrat de miercuri într-un cantonament, care are loc chiar la Însurăței, iar elevii antrenați de Marian Stăvărache sunt hotărâți să câștige meciul de sâmbătă, programat de la ora 18.

Viitorul Însurăței are în lot și jucători care au evoluat în divizia „B” cu Dacia Unirea Brăila, cum ar fi Bratosin și Samoilă, dar și alții care doresc să readucă echipa acolo unde a mai fost. Mai trebuie spus că stadionul din Însurăței are poate cel mai bun teren de pe întreg teritorul județului Brăila, care poate fi și gazda unor partide de ligă secundă.

Referitor la meciul de sâmbătă, președintele clubului brăilean Paul Stoian a spus: „Ne așteaptă un joc destul de greu, dar sper că băieții se vor mobiliza și vor reuși să câștige. Ar fi o mare bucurie pentru toți locuitorii orașului nostru să jucăm iar în liga a treia, iar domnul primar, sunt sigur că va face tot ceea ce este omenește posibil să țină echipa în divizie dacă aceasta va ajunge acolo. Nu prea avem bani de liga a treia, dar vom juca toate meciurile și nu ne vom retrage indiferent de rezultate. Păcat de stadionul ala să jucăm pe el numai meciuri de liga a patra. Avem deja un sponsor care a promis echipei un premiu pentru o eventuală promovare, și sunt convins că lângă el vor veni și alți oameni de bine care vor să ajute fotbalul din Însurăței, iar mâine, la Slobozia, cred că vom avea cât mai mulți suporteri care să ajute echipa să promoveze”

 

Articol scris de Marcel SÂNPETRU

Pe aceeași temă