Viitorul Buzău a măturat pe jos cu liderul din Lanuri(le)

Marius ANGHEL 21 Nov. 2013, 16:48 Ligi județene

Derby-ul rundei a 12-a din campionatul Superligii lui Coșconea le-a adus față în față pe ocupanta poziției secunde, Viitorul Locomotiva Buzău și lideul clasamentului, Voința Lanurile. Deși mulți se așteptau ca meciul de pe stadionul ,,Cornel Negoescu” să fie unul echilibrat, lucrurile nu au stat deloc așa, deoarece gazdele și-au făcut adversara franjuri, impunându-se cu scorul de 5-1.

Un adevărat coșmar pentru Voința, care nu va uita prea curând această umilință suferită în confruntarea cu o echipă ,,născută” în vară. Cu Mihălcescu în zi de grație și hotărâtă să tranșeze victoria de partea sa, Viitorul a apăsat pedala de accelerație încă din startul partidei. Astfel, la prima acțiune consistentă de atac, a reușit deschiderea scorului prin Mihălcescu (5), acesta ,,înțepând” o minge de la marginea careului mic după centrarea lui Anghel. Impulsionată de acest gol, formația buzoiană și-a creat și alte ocazii la poarta lui Sava, însă, până la finalul reprizei întâi, nu a mai înscris. Acest lucru s-a întâmplat totuși la câteva minute de la reluarea partidei, când, la un contraatac tăios, M. Lazăr a pierdut doi adversari pe drum și, după ce a driblat inclusiv portarul, i-a pasat lui Iacob, care, scăpat de marcajul fundașilor, a îndeplinit o simplă formalitate, marcând pentru 2-0. Peste puțin timp, râmnicenii au redus din handicap, după ce I. Lazăr (56) a executat impecabil o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri, perpendicular pe poartă.

Meciul părea relansat numai că Viiorul a refăcut diferența de două goluri tot prin Mihălcescu (68), care a transformat un penalty acordat de arbitru pentru faultul comis de Roman asupra lui M. Lazăr. Din acel moment, oaspeții au rămas în inferioritate numerică, iar gazdele s-au dezlănțuit, având în față o adversară aflată într-o stare de somnolență și pentru care fotbalul părea mai degrabă un blestem.

Omul meciului, Mihălcescu, și-a continuat recitalul, înscriind încă de două ori, în minutele 82 și 84, ultimul gol fiind unul spectaculos, șut puternic din prima, la colțul lung, în urma unei pase excelente primite de la Nicola.

Astfel, Viitorul Locomotiva Buzău a obținut o victorie pe deplin meritată în timp ce, prin prestația jalnică din acest derby, liderul Voința Lanuri a fost doar o umbră pe teren, făcându-se din nou de tot râsul, după episoadele de la barajul de promovare și cupă.

,,Nu ne așteptam la această diferență de scor, dar speram să câștigăm acest meci, deoarece, împreună cu stafful meu, am fost încrezători în valoarea echipei noastre. Faptul că am învins atât de clar nu face altceva decât să ne bucure și să confirme încă odată diferența de valoare dintre Viitorul Buzău și celelalte formații din Superligă. Băieții au avut o altă atitudine în derbyul cu Voința Lanurile, iar asta s-a văzut în jocul prestat. Această victorie categorică reconfirmă valoarea echipei noastre și îmi mențin declarația că, din punctul meu de vedere, singurul derby din Superligă este meciul dintre Viitorul Buzău și Olimpia Râmnicu Sărat, o formație de tradiție”, a declarat antrenorul grupării buzoiene, Cristi Lupu.

Viitorul Locomotiva Buzău: Oprea – Porceanu, Nedelea, C. Pușcă, Ghizman, M. Pușcă, Nicola, Mihălcescu, M. Lazăr, Anghel, Iacob
Rezerve: Fundulea, Pîslaru, Moisac, Ceaușel, Chiorcău
Antrenor: Cristi Lupu

Voința Lanurile: Sava – Mănăilă, Sîrbescu, Stan, Roman, Lică, Tofan, I. Lazăr, Feraru, Ignat, Roșca
Rezerve: Cireașă, Corcodel
Antrenor: Tase Lăptoiu

Articol și foto de Adi SOARE

Marius ANGHEL 21 Nov. 2013, 16:48 Ligi județene
Pe aceeași temă