Luceafărul Cluj a strălucit și la Crâng Trophy Buzău: „Ne-am respectat statutul de favoriți”

Adrian Soare, Marius ANGHEL 04 Nov. 2014, 11:36 Special

Timp de trei zile stadionul Gloria a găzduit ediția a III-a a turneului de fotbal ,,Crâng Trophy”, rezervat copiilor născuți în 2005. La competiția desfășurată în perioada 1-3 noiembrie și organizată de clubul Viitorul Buzău cu sprjinul financiar al sponsorului R.E.R. Ecologic Service (director Liviu Mocanu), au participat cele mai bune 16 echipe din țară, iar trofeul a fost adjudecat de CS Luceafărul Cluj. Aceasta a întâlnit în finală Academia Hagi, în fața căreia s-a impus cu scorul de 2-0, ambele goluri fiind marcate de Nistor. Astfel, gruparea ardeleană patronată de omul de afaceri Marius Stan și antrenată de Stan David și Gigi Vânău și-a reconfirmat valoarea, respectându-și în același timp statutul de favorită la câștigarea turneului.

„În primul rând vreau să mulțumesc organizatorilor pentru că ne-au invitat la această competiție, sponsorilor noștri și părinților. După părerea mea, turneul la care au participat echipe foarte bune a fost unul reușit din toate punctele de vedere. Mă bucur tare mult că am câștigat trofeul și, chiar dacă suntem un club mai micuț, eu cred că, după cum s-a văzut și acum, am meritat. Ne-am respectat statutul de favoriți, dar la copii important este să joace și sperăm să fim invitați și la următoarea ediție”, a declarat antrenorul câștigătoarei turneului, David Stan.

CS Luceafărul Cluj i-a avut în componență pe Semerean, R. Nistor, D. Nistor, Văleanu, Ferenczi, Fărăgău, Nădășan, Andrei, Vânău, David.

Pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat Club Regal Atletico, echipă care în finala mică a competiției a învins cu scorul de 3-0 reprezentanta gazdelor, Viitorul Buzău. Pe următoarele poziții s-au situat CSU Craiova, Sporting Vaslui, Ș.F. Toni Doboș, Junior Brașov, Juniorul București, LPS Mircea Eliade, Academia Sport Team, Petrolul Ploiești, ACS Dănuț Coman, Petrolul 95, Steaua București și Aerostar Bacău.

Ocupantele primelor patru locuri au primit din partea organizatorilor echipament sportiv, cupe și medalii, acestea fiind înmânate de fostul internațional Miodrag Belodedici și oficiali ai Federației Române de Fotbal printre care consilierul președintelui Gabi Bodescu, secretarul general Gheorghe Chivorchian, șeful Comisiei de Copii și Juniori Dan Ionescu și antrenorul U15 Gabriel Enache.

Au fost acordate și câteva premii speciale pentru golgeterul turneului (Sandu Vlad – Academia Hagi), cel mai tehnic jucător (Mario Constantin – Club Regal Atletico) și cel mai bun portar (Dario Calotă – Club Regal Atletico), cel mai bun antrenor (Anton Doboș – Școala de Fotbal Toni Doboș).

Deasemenea, directorul R.E.R. Ecologic Service Buzău, Liviu Mocanu, a primit diploma de excelență pentru sprijinul financiar acordat organizarii ediției din acest an a turneului campionilor – Crâng Trophy, valoarea premiilor ridicându-se la peste 2.000 de euro.

,,Am vrut să fie cea mai tare competiție din țară la grupa de vârstă 9 ani, iar, dacă până acum aduceam 8-10 echipe, de această dată numărul lor s-a ridicat la 16. De fapt, la ediția din acest an a fost prezentă crema fotbalului juvenil la categoria menționată. În ceea ce privește Viitorul Buzău, care s-a clasat pe locul IV, consider că este un rezultat foarte bun”, a spus Liviu Mocanu.

,,Nu pot decât să-i felicit din partea Federației pe organizatorii acestei competiții care a fost una frunoasă la care au participat copii interesanți. Vreau să le mulțumesc atât lor, eroii turneului, cât și părinților care îi sprijină să practice fotbalul. În următorii ani sperăm ca acești copii să ajungă la loturile naționale” a spus la rândul său și secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian.

,,Meciurile pe care le-am văzut astăzi (n.r. luni) la acest turneu au fost extraordinare, vitalitate și o mare dorința de a juca și câștiga. Vreau să-l felicit pe domnul Liviu Mocanu care a reușit să organizeze cum trebuie această competiție, deoarece avem nevoie de asemenea oameni cu inițiativă. După părerea mea, în fiecare oraș ar trebui organizate astfel de turnee, deoarece copiii sunt dornici să joace fotbal. Am văzut câțiva jucători buni care cu muncă și, dacă vor fi pregătiți așa cum se impune, pot ajunge fotbaliști de valoare”, a spus fostul internațional Miodrag Belodedici.  

,,Sincer, nu credeam că va ieși un lucru așa de frumos. Numărul mare de echipe, condițiile extraordinare, stadionul, jocurile, bucuria copiilor și a părinților au făcut ca acest turneu să fie unul perfect. Felicit organizatorii și aș dori ca tot ce am văzut aici să fie un exemplu pentru toate județele. Cu cât sunt mai multe competiții, mai ales la această categorie de vârstă, cluburile vor înțelege că numai investind în copii putem spune că mergem pe un drum bun cu fotbalul” a declarat și șeful Comisiei de Copii și Juniori al FRF, Dan Ionescu.

Printre cei care au făcut parte din comisia de organizare a ediției din acest an a turneului ,,Crâng Trophy” Buzău s-a numărat și referentul zonal al FRF, Cristi Lupu.

Articol și foto de Adi SOARE

Adrian Soare, Marius ANGHEL 04 Nov. 2014, 11:36 Special
Pe aceeași temă