Florin Bratu a debutat cu dreptul pe banca lui Dinamo II. Satelitul s-a calificat în turul IV al Cupei

Adrian Soare, Marius ANGHEL 14 Aug. 2014, 19:01 Stiri

Pe o căldură sufocantă care te trimitea la piscină și un miros de cauciuc incins emanat de gazonul sintetic, satelitul lui Dinamo s-a impus cu 3-1 în partida din turul III al Cupei României, disputată la Buzău împotriva echipei Viitorul Locomotiva.

Dirijată de pe margine de fostul atacant al ,,câinilor roșii”, Florin Bratu, aflat la primul său meci oficial ca antrenor, și urmărită din tribună de Flavius Stoican, formația oaspete și-a arătat intențiile ofensive încă de la început, când, dealtfel, au solicitat penalty la pătrunderea lui Petre (2), însă ,,fata cu fluierul” s-a făcut că nu vede. Scorul a fost însă deschis de gazde după ce Mihălcescu (15) a taxat o greșeală a defensivei adverse, marcând cu un lob de la marginea careului spre bucuria celor 300 de spectatori.

Spre finalul primei reprize, Dinamo II a reușit să restabiliească egalitatea în urma unei lovituri de pedeapsă transformată cu ceva emoții de Firțulescu (41). Un minut mai târziu, ,,centralul” partidei a indicat din nou punctul cu var, însă goalkeeperul buzoian a parat șutul lui Miranda care a tras pe centrul porții.

În mitanul secund, la o centrare în careul oaspeților, fundașul Bucur (65) le-a dat mari emoții colegilor, fiind foarte aproape de un autogol. Puțin mai târziu, în urma unui corner, dinamoviștii au preluat conducerea grație golului marcat de Stan (73) cu largul concurs al portarului.

Viitorul a încercat să găsească soluții pentru a trimite meciul în prelungiri, iar antrenorul Constantin Mircea l-a aruncat în luptă inclusiv pe veteranul Ionel Turturică (57 ani), însă nu a fost suficient. Chiar la ultima fază, cel mai bun jucător de pe teren, Patrick Petre, și-a încununat evoluția cu un gol înscris la capătul unei acțiuni personale, așa cum o făcea tatăl său.

VIITORUL BUZĂ‚U – DINAMO II 1-3 (1-1) Mihălcescu 15 / Firțulescu 41 – pen., I. Stan 73, P. Petre 90+2

Viitorul: Fundulea – C. Pușcă, M. Pușcă, Nedelea, Poterașu – Ceaușel, Toader, Chiorcău, Manea – Iacob, Mihălcescu. Au mai jucat: Tofan, Zota, Turturică, S. Popescu. Antrenori: Mircea Constantin și Florea Lotrea

Dinamo II: Kovacs – M. Zamfir, Lică, I. Stan, S. Bucur – Miranda, Jugaru – P. Petre, Tîrcoveanu, Firțulescu – Văduva.
Au mai jucat A. Radu, P. Radu, R. Radu, Fl. Nicolescu Rezerve nefolosite: Plăcintă, Ioniță, M. Petre. Antrenor: Florin Bratu.

Articol și foto de Adi SOARE

Adrian Soare, Marius ANGHEL 14 Aug. 2014, 19:01 Stiri
Pe aceeași temă