VIDEO | Spectacolul a revenit pe „Știința”. ASU Poli a trecut ușor de CS Ghiroda și e pregătită de derby-ul cu Ripensia

ASU Politehnica a pășit cu dreptul în jocurile oficiale din noul an. Alb-violeții și-au păstrat poziția de lider după victoria cu 3-1 în fața rivalei din sezonul trecut, CS Ghiroda, și a avut parte din nou de o atmosferă caldă în „bârlogul” propriu. Micuța arenă „Știința” s-a umplut până la refuz cu ocazia primului joc din important din 2015 al trupei pregătite de Sorin Brîndescu.

După o iarnă lungă cu multe amicale, ce tind să devină o corvoadă la un moment dat, iubitorii fotbalului din oraș s-au strâns în număr mare pentru a vedea derby-ul etapei din Liga a IV-a. S-a avansat și un număr de peste o mie de spectatori care au fost ieri prezenți la jocul dintre ASU Politehnica și Ghiroda, tranșat încă din prima parte de gazde. 3-0 prin reușitele lui Ghinescu, Ilie și Rebenciuc. O revenire la viață pe arenele locale, unde primăvara a fost îndelung așteptată. Unii spectatori au ales să se urce din nou pe clădirile din jurul terenului pentru a vedea mai bine acțiunea. A fost montată, în premieră, și o mini-tribună mobilă pe latura dinspre parc. Pentru alb-violeți, care au avut parte din nou de o atmosferă fantastică pe teren propriu (cel puțin pentru acest nivel), victoria vine la momentul ideal. Săptămâna viitoare lui ASU Poli îi e pusă din nou supremația (în D) la testare, de către concitadina FC Ripensia. Partidă care se va desfășura, spre bucuria druckerilor, pe „Dan Păltinișanu”, în data de 7 martie.

ASU Politehnica Timișoara: Burtic – Contescu, Gălan, Taub, Damian – Vucea, Naidin (cpt.), Rebenciuc (76 Filimon), Ghinescu (80 Budur) – Ilie (69 C. Ion) – Tulcan (55 Drăghici). Antrenor: Sorin Brîndescu.

CS Ghiroda: Laurențiu – Stanciu (36 Mureșan, 65 Mureșan), Protopopu, Uzun, Zele – Mancaș, Boangheș, Duțu, Bârsan – D. Roman (56 Roman) – Baranyi. Antrenor: Remus Steop.

Brîndescu nu e complet mulțumit

Deși echipa sa a arătat foarte bine în prima repriză a jocului cu alb-albaștrii, noul „principal” al lui ASU Poli nu e încântat de ce s-a întâmplat după ce tabela indica 2-0. „Am știut de la început ce dorim de la acest joc și am procedat foarte bine, până la 2-0. După care m-a nemulțumit jocul. Le-am spus-o și băieților și cred că au conștientizat și ei. Deși am avut 3-0 la pauză, ne-am relaxat prea repede, iar asta nu e bine. Trebuie să fim concentrați 90 de minute. Cred că efectiv scorul ne-a adus în starea aceasta de automulțumire. Drăghici a avut o evoluție bună dar, din păcate, a fost prea izolat. Iar asta pentru că din această automulțumire n-am mai adus mingi în atac, nu l-au ajutat colegii așa cum ar fi trebuit să o facă. Știu că și Ripensia a câștigat astăzi, felicitări și lor! Ne dorim ca sâmbăta viitoare să iasă un meci frumos, să vină cât mai multă lume la stadion, să oferim un adevărat spectacol”, a declarat Sorin Brîndescu.

De partea cealaltă, lui Remus Steop, numit la rândul său în iarnă pe banca Ghirodei, nu i-a rămas decât să felicite gazdele. „Probabil că echipa mea a intrat crispată în joc. În 12 minute am luat două goluri, pe niște greșeli care n-au ce căuta la nivelul pe care ni-l dorim. De acolo, cei de la Poli au controlat jocul. În repriza a doua, am mai echilibrat jocul, ne-am mai creat și noi câteva oportunități, am reușit să le închidem culoarele. Una peste alta, o victorie meritată pentru Poli, o echipă valoroasă pentru acest nivel, care a jucat bine, a știut ce a vrut și a reușit să câștige fără niciun fel de probleme jocul de astăzi. Eu nu pot decât să le urez succes la câștigarea campionatului”, a spus Steop.

Iorgovan, alături de „Băieții în ghete”

Marele absent al lui ASU Poli în retur, Sergiu Iorgovan, a fost prezent la meci „în civil”. Golgheterul din prima parte a campionatului a ținut să fie alături de colegii săi deși se află în tratament. Tânărul alb-violet a revenit recent din Austria, unde a fost consultat în legătură cu afecțiunea de care suferă la plămâni.

Citești și:

Start victorios pentru ASU Poli după o primă repriză entuziasmantă în fața Ghirodei

Ripensia s-a încălzit cu Girocul înaintea duelului de pe „Dan Păltinișanu” cu ASU Poli

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă