Varga, din nou în alb-violet: „Aș dori să joc cât mă țin balamalele pentru Poli!”

Marius ANGHEL 26 Jan. 2013, 13:27 Ligi județene
Varga, din nou în alb-violet:** „Aș dori să joc cât mă țin balamalele pentru Poli!

ASU Politehnica a confirmat transferurile lui Cristi Gălan și Titi Varga, două lovituri pentru nivelul „Județului”. Cei doi vor pune umărul în primăvară la promovarea echipei în D. Legendarul fundaș al Politehnicii, Constantin Varga, a vorbit pentru BanatSport.ro despre ce înseamnă pentru el revenirea în alb-violet.

Titi Varga (48 ani) revine în alb-violet după aproape 19 ani. Fostul fundaș lateral al vechii Poli Timișoara spune că a fost convins de fani să evolueze din primăvară pe Știința în Liga a V-a și ar vrea să se retragă de la noua sa echipă. În ultimii ani el a jucat la Becicherecu Mic, club de care încă aparține, iar în toamnă a fost împrumutat la Peciu Nou în Liga a IV-a.

    „E ceva frumos, e o adevărată plăcere să mă întorc înapoi sub vechile culori ale clubului și numele de Poli. Pentru că nu poți să spui că Poli e actuala Recaș. Logic, suporterii contează, e ceva special în Liga a V-a cu public. Voi juca alături de foști colegi, precum Roti. A fost o convorbire de anul trecut în cazul în care îmi rezolv situația cu Becicherecu să vin, conducerea a înțeles ce înseamnă pentru mine. Am fost la un meci în tur și am fost rugat de suporteri să vin”
    Constantin Varga, fundaș ASU Politehnica Timișoara

Varga a sosit la trupa pregătită de Toni Foale împrumutat pe un an de zile, iar dacă va continua cu ASU Poli după această perioadă o va face cu acordul celor de la Mama Mia Becicherecu Mic.

„Nu mai contează vârsta dacă luăm ce se întâmplă în țară. Diferența dintre mine și Roti e de doi ani. Dacă am jucat la Peciu în D, o pot face și mai jos. Eu aș dori să joc cât mă țin balamalele pentru Poli, doi-patru ani. Ar fi o retragere frumoasă, eu nu am avut parte de una”, a mai spus Varga.

Cristian Gălan (24 de ani) e o altă piesă importantă din angrenajul pentru retur al „studenților”. Fundașul central a cochetat mereu cu ligile superioare, jucând printre altele la Poli II și Fortuna Covaci (în B) și a ales ASU Poli în detrimentul CFR-ului. „Gălan vine liber cu hârtiile la el, rămâne să vedem pe ce perioadă. Cei doi jucători nu au necesitat eforturi financiare, vin să joace de plăcere. Au venit cu sufletul”, a spus Toni Foale, tehnicianul lui ASU Poli.

ASU Poli i-a mai înregimentat în această iarnă pe Mărăndescu, Făgețan (ambii Gottlob) și va avea de asemenea un nou portar, care a evoluat în tur la Ictar-Budinț (Jigum), renunțându-se astfel la achiziționarea lui Rain.

Studenții timișoreni vor disputa primul amical al iernii la mijlocul săptămânii viitoare, adversar le va fi CS Ghiroda (L4 Timiș).

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Banat Sport)

Marius ANGHEL 26 Jan. 2013, 13:27 Ligi județene
Pe aceeași temă