Stoica, gata pentru debutul în „Județ”: „Joc pentru suporterii Politehnicii”

Marius ANGHEL 25 Apr. 2013, 14:25 Ligi județene
Stoica, gata pentru debutul în

Transfer de marcă, fostul mijlocaș al lui Anderlecht s-a legitimat la gruparea suporterilor alb-violeți. Alin Stoica consideră că, datorită fanilor, ASU Poli reprezintă clubul la care a evoluat și în urmă cu șapte ani la Timișoara. Mijlocașul va fi apt de joc după vizita medicală de joi și va debuta la ASU Poli, duminică, în jocul cu Giarmata Vii.

Stoica (33 ani) a ales să vină să joace pentru suporterii lui Poli după ce a avut o experiență nefericită la Arad. Nici nu a apucat să facă vreun antrenament cu UTA și patronul arădenilor i-a adus diverse acuze. Jucătorul nu a stat mult pe gânduri și l-a sunat pe amicul Paul Codrea pentru a pune umărul la promovarea Politehnicii din Județ. Acesta consideră de atlfel, că prin prisma fanilor, gruparea de pe „Știința” e urmașa formației la care a evoluat în 2006 sub comanda lui Gică Hagi.

„Eu am zis că dacă pot să ajut, o fac cu cea mai mare plăcere. Îl știu pe Paul de când eram la naționala de juniori. Am mai fost acum șapte ani la Timișoara, m-am simțit foarte bine în acest oraș, m-am simțit foarte bine alături de suporteri. Fiind aproape, venind de la Arad, cu acea poveste… consider că adevărata Poli, la care am jucat acum șapte ani, este cea la care se află Paul Codrea. Am zis să vorbesc cu el, să mă antrenez și de ce nu, să și joc. Până la urmă m-am simțit bine aici. Dacă aici au venit suporterii adevărați ai Politehnicii înseamnă că aceasta e (n.r.Poli). Până la urmă un club este reprezentat de suporteri”, a declarat Stoica.

Fostul jucător al lui Anderlecht și Bruges are aproape o săptămână de când se pregătește cu alb-violeții și e încântat de ce a găsit la un nivel așa inferior. „E o atmosferă bună, entuziasm, se dorește o performanță de la an la an, ușor ușor. Dacă ești în Liga a V-a nu înseamnă că nu poți să ajungi la un nivel înalt, în cupele europene, pentru că totul pleacă de jos. Dar trebuie un pic de răbdare și cu acest entuziasm se poate realiza acest proiect”, a precizat mijlocașul.

Apt pentru Lorena

Alin Stoica mai are de efectuat doar vizita medicală și va debuta mai mult ca sigur pentru ASU Poli în următoarea rundă, când pe „Știința” sosește duminică Lorena Giarmata Vii.

    „Sper să fiu apt pentru duminică, să pot juca. Fotbalul l-am jucat de mic și l-am jucat și la cel mai înalt nivel, pentru că mă făcea fericit, am jucat mai ales pentru suporteri. Când am jucat aici stadionul a fost plin, nu cred că e vreo problemă, la toate echipele am jucat pentru oamenii care au venit în tribună. Suporterii sunt cei mai importanți”
    Alin Stoica, jucător ASU Politehnica Timișoara

4 partide și un gol marcat, sunt cifrele lui Stoica la FC Politehnica, pentru care a evoluat în primăvara lui 2006

Articol scris de Cornel BIHOLARI (BanatSport)

Foto: druckeria.ro

Marius ANGHEL 25 Apr. 2013, 14:25 Ligi județene
Pe aceeași temă