Sportul Chiscani, revelația sezonului de toamnă în Liga a IV-a Brăila. Are 11 puncte avans față de Viitorul Însurăței și se pregătește de barajul pentru promovare

Marius ANGHEL 14 Jan. 2016, 13:22 Ligi județene

După primele 14 etape din Liga a IV-a brăileană de fotbal, echipa de seniori Sportul Chiscani poate fi declarată revelația sezonului de toamnă. Gruparea pregătită de Georgel Pascu are maximum de puncte, cel mai prolific atac, 56 de goluri marcate și cea mai bună apărare, cu doar 11 goluri primite. Filip Ghighimoc poate fi considerat cel mai bun portar din Liga a IV-a, iar vârful de atac al echipei din Chiscani, Vali Durbacă, este golgeterul competiției, cu 21 de reușite.

Înființată ca entitate sportivă cu personalitate juridică în 2011, Sportul Chiscani este clubul de fotbal care domină în acest moment fotbalul județean brăilean și susținut necondiționat de Primăria Chiscani și Consiliul Local Chiscani, are șanse reale de a promova în Liga a III-a. Sportul Chiscani are cel mai mare număr de jucători legitimați din județ, 65, dar mai are și încă 20 de copii nelegitimați care, dacă vor confirma, vor fi cooptați în echipe la categoriile lor de vârstă. Însă cel mai important lucru este acela că 85% din totalul de jucători legitimați sunt din comuna Chiscani.

Obiectivul președintelui clubului, Georgel Pascu, se pare că a fost atins, echipele din Chiscani fac performanță cu fotbaliști, în majoritate, de pe plan local. După patru sezoane în care s-a clasat între primele patru echipe, dar în care a câștigat și etapa județeană a Cupei României, în campionatul 2013-2014, echipa din Chiscani domină autoritar Liga a IV-a în acest campionat, având un avans de 11 puncte față de a doua clasată, Viitorul Însurăței.

La începutul sezonului 2015-2016, Georgel Pascu a transferat cinci jucători cu experiență, Andrei Crăciun, Vali Durbacă, Ioniță, Gigel Costache și Dobrin, iar aceștia s-au integrat repede în angrenajul echipei. Sportul Chiscani a defilat în campionat. Echipa pregătită de Georgel Pascu a câștigat la limită, cu 1-0, doar două partide, cea de pe teren propriu cu Gloria Movila Miresii și cea de la Victoria Cazasu, s-a impus numai cu 2-0 la Movila Miresii, iar în rest a obținut victorii categorice.

De menționat faptul că Sportul Chiscani a câștigat la scor toate derby-urile, s-a impus cu 3-1 la Viitorul Ianca, cu 3-0 la Victoria Traian, cu 5-0 la Viitorul Însurăței și cu 6-0, în meciul de pe teren propriu cu Pandurii Tudor Vladimirescu. De asemenea, gruparea din Chiscani a câștigat cu 4-2 ambele partide cu Dacia Unirea 2 Brăila.

„După ce am câștigat etapa județeană a Cupei României, mi-am dat seama că se poate obține mai mult, că nucleul de fotbaliști pe care îl aveam s-a rodat și atunci am considerat că este momentul să abordăm și noi un obiectiv mai pretențios. Am făcut câteva transferuri reușite, iar în acest moment suntem pe locul întâi și avem 11 puncte avans față de locul al doilea. Nu trebuie însă să lăsăm garda jos, cum spun boxerii, mai sunt 8 etape din retur, apoi încă 10 în turneul play off. Noi trebuie să abordăm meci cu meci, să obținem în continuare victorii pe linie atât în campionat, cât și în Cupa României, vrem să le câștigăm pe ambele”, a declarat Georgel Pascu, președintele clubului Sportul Chiscani.

Însă la gruparea fotbalistică menționată s-a pus accent și pe formarea unui Centru de copii și juniori, la care activează și profesorul Florin Giurgiu, dar și pe infrastructură.

„Tot după câștigarea Cupei României ne-am propus să promovăm copiii de pe plan local, dar să umblăm puțin și la infrastructură și am reușit să avem un lot de 18 jucători care evoluează în campionatul juniorilor A1 și alți 27 de copii pentru competiția juniorilor D. La juniori 1, după 14 etape suntem pe locul al cincilea, însă fotbaliștii noștri sunt mai mici ca vârstă decât ceilalți colegi ai lor din campionat. La juniori D ne-am clasat pe locul al treilea într-o competiție organizată de AJF, la care au participat șase formații. Acum avem și o bază sportivă la care, dacă mai construim și o tribună, poate fi omologată pentru Liga a III-a. Deci, și la aceste capitole suntem pregătiți pentru o eventuală promovare în Liga a III-a. Primăria și Consiliul Local al comunei Chiscani ne-au sprijinit necondiționat în obținerea acestor rezultate și sperăm într-o colaborare pe termen lung. Iar noi prin rezultatele pe care le vom obține în continuare să promovăm imaginea comunei Chiscani”, a explicat Georgel Pascu.

Smeu și Pascu, noile achiziții

Sportul Chiscani se va întări în această iarnă cu trei fotbaliști, Ionuț Smeu, Cristi Pascu și Neguțu Cazan, iar lista de achiziții rămâne deschisă. Totodată clubul de fotbal a decis să se despartă de patru jucători care nu au confirmat.

În altă ordine de idei, în perioada 22 februarie – 1 martie lotul echipei Sportul Chiscani va efectua un cantonament montan de pregătire la Slănic Moldova, la care în afară de fotbaliștii seniori vor participa și patru juniori și anume Marius Ion, Tudorel Turiac, Liviu Chiriac și George Menu.

Costin Dobrin, jucătorul care a bifat toate minutele în 14 etape

În sezonul de toamnă pentru Sportul Chiscani au evoluat 16 jucători seniori și 5 juniori. Fundașul central Costin Dobrin a fost singurul integralist, cu 936 de minute în 14 meciuri. În acest clasament el a fost secondat de Ghighimoc, V. Durbacă, Zărnescu, Bogdan, Andrei Crăciun și Huțu. Golgeterul echipei Sportul Chiscani și al campionatului Ligii a IV-a este Vali Durbacă, acesta având în cont 21 de goluri. Pe locul al doilea se află Liviu Boariu cu 12 goluri, Andrei Crăciun și Ionuț Huțu cu 9 și respectiv 7 reușite.

Lotul echipei Sportul Chiscani: Ghighimoc, Bălan, Dobrin, Ioniță, Zărnescu, Milea, Bănică, Bogdan, Huțu, Costache, A. Crăciun, V. Durbacă, L. Boariu, C. Boariu, Fătu, Oscar, M. Ion, Turiac, Menu, Pârlog, Chiriac.

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Vali Durbacă

Marius ANGHEL 14 Jan. 2016, 13:22 Ligi județene
Pe aceeași temă