Soluție internă pentru banca lui ASU Poli. Brîndescu îi ia locul lui Codrea

Soluție internă pentru banca lui ASU Poli.** Brîndescu îi ia locul lui Codrea

Liderul Ligii a IV-a Timiș, ASU Politehnica, nu și-a căutat mult timp un nou tehnician după despărțirea surprinzătoare de Paul Codrea. Marți a fost numit în funcția pe care o ocupase fostul internațional nimeni altul decât directorul sportiv al lui ASU Poli, Sorin Brîndescu. Cel care a pregătit-o pe Flacăra Făget ultima dată va păstra staff-ul actual al echipei.

Codrea a făcut un pas în spate săptămâna trecută după ce nu s-a mai bucurat de susținerea liderilor galeriei alb-violete. Fostul mijlocaș a plecat alături de „secundul” cu care sosise pe „Știința”, Cornel Țârdea. Numirea lui Sorin Brîndescu (foto, stânga) nu e întâmplătoare, el va fi ajutat în continuare de antrenorul Antonio Foale și preparatorul fizic Remus Datcu.

Cel care a ocupat funcția de director sportiv la ASU era văzut de mult timp de fani ca o soluție reală pentru prima echipă datorită experienței ca antrenor. A pregătit grupe de juniori la LPS Banatul, Poli Timișoara, dar și juniorii naționalei U18 din postura de „secund”. Ultima dată a antrenat-o pe Flacăra, având sub comandă actuali elevi, precum Burtic și Gălan. A părăsit echipa de Liga a III-a la finele lui 2012 din postura de lider surprinzător al seriei, motivul fiind problemele clubului condus de Marian Trăiculescu. A hotărât apoi să nu mai antreneze, cel puțin o perioadă, din cauza acelei experiențe. În vară a avut totuși o tentativă de a reveni ca tehnician, trimițându-și CV-ul pentru un post de antrenor federal.

„Am primit numirea în această nouă funcție cu multă responsabilitate. Știu că nu e ușor, indiferent cine ar fi venit pe bancă, ar fi avut o misiune grea. Dar îmi asum această răspundere. Sper să fie soluția cea mai bună, dar timpul va decide acest lucru. E drept, revin după doi ani în antrenorat, dar nu simt că mi-a lipsit această meserie. Oricum, eram implicat la club, eram permanent prezent lângă echipă, la antrenamente și la meciuri”, a declarat Sorin Brîndescu pentru druckeria.ro.

Brîndescu își va începe mandatul practic cu meciul amical de gală al lui ASU Politehnica cu FC Argeș 1953 Pitești (locul 2, Liga a IV-a Argeș). Partida va avea loc sâmbătă, pe arena Știința, de la ora 15.

Sursa: Sport9

Pe aceeași temă