Severinul respiră doar prin două echipe de „județ”!

Marius ANGHEL 30 Aug. 2013, 11:02 Ligi județene

Singurele echipe care reprezintă Severinul în primele 4 eșaloane s-au întâlnit pe terenul de la Schela-Ștrand. De altfel, atât AS Kladova Drobeta, cât și AS Severin, viitoare colege în Liga a IV-a Mehedinți, își vor disputa meciurile de acasă pe baza sportivă aflată la marginea orașului, pe Calea Timișoarei.

Pentru AS Severin, amicalul cu AS Kladova  a reprezentat primul meci de la înființare. Bazele clubului au fost puse de un grup de jucători, care speră ca în următoarele sezoane să facă pasul spre Liga a III-a. Trei dintre ei sunt și antrenorii echipei, iar debutul a fost unul pozitiv: 6-1 cu modesta AS Kladova, grupare care săptămâna trecută fusese învinsă, pe același teren, cu 5-2 de Minerul Mehedinți, principala favorită la câștigarea Ligii a IV-a.

Pentru nou-înființată au marcat Doman (‘8), Dodoacă (’12), Ghighilicea (’18), Vasilică (’51, ’74) și Tudor (’85), în timp ce echipa antrenată de Gheorghe Demetrescu a punctat prin Erceanu (’76 – pen).

Kladova i-a avut în teren pe: Eusebiu Andrei – Bogdan Meițoiu, Luigi Amza, Petrișor Arbănaș, Daniel Vîlcu – Mădălin Tănăsie, Ionuț Chiriță, Gabriel Vlăduț, Cosmin Stăncioi – Alexandru Ungureanu, Mirel Ionescu, iar pe parcurs au mai intrat Mircea Roșiu – Denis Gușiță, Lucian Neagoe, Eleodor Ghinea, Marian Erceanu, Emil Lăzărescu, Ionuț Bădălău, Gheorghe Demetrescu și Daniel Cojocaru.

Cu o medie de vârstă mult mai scăzută, AS Severin a mizat pe Adrian Nedelcea – Ionuț Dragomirescu, Florin Bejenaru, Iulian Luca, Giani Bălașea – Răzvan Doman, Claudiu Ghighilicea, Alexandru Dodoacă, Flavius Pârvan – Robert Sîrbescu, Răzvan Mihart. Pe parcurs au mai jucat: Cosmin Balaci – Cosmin Rușețel, Teodor Buda, Mădălin Trandafir, Dorian Vasilică, Relu Țurai, Andrei Enea, Augustin Tudor și Răzvan Bonțoi.

Partida a fost arbitrată de Daniel Popescu – Răzvan Sîrboiu și Ionuț Băiaș.

Speră ai aibă „viață lungă”

Reprezentanții AS Severin au fost mulțumiți de evoluția din meciul de debut și speră să nu aibă soarta echipei CS Turnu Severin, „decedată” după doar doi ani de la înființare. „A fost primul meci pentru noi și a decurs nesperat de bine. Nu ne cunoaștem aproape deloc. Suntem doar câțiva care am mai jucat împreună, dar echipa s-a descurcat foarte bine. Avem o echipă tânără și sperăm să facem o figură frumoasă. Deocamdată, trebuie să ne acomodăm. Ne-am propus să practicăm un joc frumos și să ne clasăm între primele locuri la sfârșitul sezonului. Nu putem vorbi deocamdată despre promovare. Din păcate, nu mai avem nicio echipă la nivel superior, dar sperăm ca în câțiva ani noi să ducem orașul cât mai departe, din punct de vedere sportiv”, a spus antrenorul-jucător Relu Țurai.

Articol și foto de Mircea Oglindoiu

Marius ANGHEL 30 Aug. 2013, 11:02 Ligi județene
Pe aceeași temă