Severinenii au spart gheața la Herculane

Severinenii au spart gheața la Herculane

După rezultatele din amicalele cu Internațional Bălești (4-4) și Prometeu Craiova (2-4), AS Drobeta 2013 a obținut vineri prima victorie, de la înființare, împotriva unui adversar din afara Mehedințiului. Ocupanta locului secund din Liga a IV-a Mehedinți a jucat la Băile Herculane, împotriva liderului din Seria Sud a Ligii a V-a din Caraș-Severin, AS Hercules.

Echipa severineană s-a impus cu 3-1 (2-1) prin golurile lui Robert Sârbescu, Răzvan Mihart și Lucian Buță, în timp ce gazdele au punctat prin Nicolae Fulga.

Din retur se mută pe „Termo”

Duminică, AS Drobeta 2013 ar putea juca cu AS Inter Crăguiești (Liga a V-a Mehedinți), la Schela-Ștrand. Din retur, echipa severineană nu-și va mai disputa meciurile oficiale pe terenul situat pe Calea Timișoarei, ci se va muta pe Calea Craiovei, pe Stadionul Termo, unde joacă și liderul CS Minerul Mehedinți 2010.

„Am avut adversari din toate județele vecine. Am jucat în Gorj, cu Bălești, în Dolj – cu Prometeu Craiova, acum am fost și în Caraș. În această iarnă am disputat primele noastre jocuri în afara Mehedințiului. O altă noutate o reprezintă faptul că din retur ne vom disputa meciurile de acasă pe Stadionul Termo. Nu vom mai juca la Schela-Ștrand”, a spus antrenorul-jucător al echipei severinene, Cristian Dorian Vasilică.

Liga a IV-a Mehedinți se reia peste două săptămâni, iar în prima etapă a returului se va disputa derby-ul AS Drobeta 2013 – CS Minerul Mehedinți 2010. În partida – tur, minerii s-au impus cu 4-0 și au încheiat prima parte a sezonului cu un avans de 10 puncte.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă