Serea marchează goluri pentru Flacăra Urechești

19 Sep. 2011, 10:23 Ligi județene
Serea marchează goluri** pentru Flacăra Urechești

Fostul arbitru FIFA nu uită că a fost și atacant în prima liga la FCM Bacau. Serea înscrie goluri pe bandă rulantă în liga a patra pentru echipa Flacăra Urechești

Sâmbătă, la debutul său pentru echipa din Urechești, Ionică Serea a fost cel mai bun jucător al meciului, reușind să înscrie și două goluri în victoria cu 6-1 în fața formației Gloria Gugești.

Antrenor la FC Panciu în liga a treia, Ionică Serea are o pofta nebună de fotbal. După ce a scăpat de interdecția pe care o avea de la Parchetul General de a nu participa la vreo competiție amicală sau oficială din cauza „mitei” din arbitraj, Ionică Serea s-a înscris în campionatul național de minifotbal „Bergenbier” și, mai nou, în liga a patra, acolo unde nu mai jucase din primăvara anului trecut.

„Am făcut fotbal de când mă știu și asta voi face până la sfârșitul vieții. La liga a patra nu se mai joacă la rupere de picioare, așa cum se întâmpla pe vremuri. Acum, echipele se respectă între ele și au jucători tineri care sunt interesați doar de fotbal”, spune Ionică Serea, care vrea să ducă echipa Flacăra Urechești până la barajul pentru promovarea în liga a treia.

„Mi-a plăcut tot timpul să câștig și să fac performanță în tot ce am făcut până acum în viața mea. Am luat-o de cel mai jos posibil, așa că nu mi-e rușine de nimic din ce am făcut până acum. Pe FC Panciu am luat-o tot din liga a patra și am promovat în liga a treia. Acum avem ca obiectiv clasarea între primele trei echipe ale seriei, dar nu ne vom da la o parte pentru promovarea în eșalonul secund”.

Gol în poarta lui Bogdan Stelea

Ionică Serea spune că arbitrajul din liga a patra este bun, dar nu vrea să mai vorbească despre el. Fostul atacant al Bacăului preferă să se laude cu golurile sale decât cu meciurile arbitrate.

„Cariera de fotbalist a fost peste cea de arbitru. Am dat 25 de goluri în prima ligă, dar cel mai important a fost cel înscris în poarta lui Bogdan Stelea care era la Steaua atunci. Am câștigat cu 1-0 prin golul lui Serea. A fost frumos. În arbitraj am ajuns pe forțele mele. Nu am avut spate și asta s-a văzut în ultima vreme când am fost atacat din toate parțile. Am arbitrat peste 100 de meciuri interne și internaționale. A fost frumos, dar acum mă gândesc doar la FC Panciu, echipă pe care o antrenez și cu care vreau să am rezultate bune. Dacă o sa marchez multe goluri și în liga a patra nu e o laudă, ci îmi voi arăta că nu am îmbatrânit și mai pot juca pentru a-i învata pe cei mai tineri câte ceva din secretele acestui sport frumos”.

A făcut „praf” mai multe meciuri

Ionică Serea a fost un personaj pitoresc în lumea arbitrajului. Focșăneanul a fost bănuit de multe lucruri și are pe conștiință câteva meciuri dezastruoase, totul culminând cu partida Vaslui – CFR Cluj din semifinalele Cupei României, care i-a atras excluderea din arbitraj.

Dinamo – FC Național 4-0, aprilie 2005. A dictat două penalty-uri pentru Dinamo și a eliminat doi jucători de la Național. În urma acestui meci a fost exclus de pe lista FIFA.

Gloria Bistrița – Steaua 1-0, mai 2006. Nu a acordat, printre altele, un penalty steliștilor. Atacat dur, Serea a spus după acel meci că îi vine să se omoare pentru că soția lui nu mai are încredere în el. „Mă simt un nimic, mai bine mor”, afirma Serea.

CFR Cluj – Vaslui 2-0, aprilie 2009. A netezit drumul CFR-ului spre finala Cupei României. Nu a acordat două penalty-uri moldovenilor, iar primul gol al clujenilor a fost precedat de un fault în atac. A fost ultimul meci condus de Serea, exclus definitiv din arbitraj.

articol scris de Laurențiu Muscalu

19 Sep. 2011, 10:23 Ligi județene
Pe aceeași temă