Se întâmplă în județul Timiș, în anul 2017! Arbitrul asistent al unui meci dintre primele clasate a ajuns la spital după ce a fost bătut de jucători. „Mărul discordiei”, un penalty anulat

Marius ANGHEL 27 Nov. 2017, 17:30 Ligi județene

Ultima etapă din turul de campionat din Liga a 4-a Timiș s-a terminat la spital pentru asistentul Petru Gașpar, după ce la finalul meciului dintre Voința Biled (locul 8) și Timișul Șag (locul 2) a fost agresat fizic! „Mărul discordiei” a fost un penalty anulat de asistent, iar miza neoficială era ca ACS Dumbrăvița să fie „campioana de toamnă”, lucru posibil dacă Șagul nu obținea victoria în ultima rundă. Rezultatul e deocamdată „în aer” după ce partida s-a terminat în minutul 88, din relatările șefului CJA Timiș, Nicolae Grigorescu, fost mare arbitru internațional.

Incidentul a fost relatat pe site-ul Sporttim. La scorul de 0-1, Cristian Gălan, fostul jucător și căpitan al ASU Poli, l-a faultat în careu pe Cornel Mihalache, fost jucător la FC Național și actualmente jucător și secund la Biled. Arbitrul de centru Dorian Barzuca a fluierat penalty pentru Biled, dar asistentul Petru Gașpar, poziționat aproape de fază, i-a transmis că nu se impune lovitura de la 11 metri. Din acel moment, atmosfera s-a dinamitat.

Arbitrii au plecat după ce a venit poliția

Asistentul Petru Gașpar ar fi fost agresat, din informațiile noastre, de portarul Biledului, un jucător de câmp, delegatul Nicu Bogdan și fiul acestuia, precum și de un apropiat al celor de la Voința Biled. Arbitrii au sunat la 112 și nu au plecat decât după ce au dat declarații la poliție. Conform surselor, Barzuca a reținut carnetele a trei jucători de la Biled. Petru Gașpar a fost dus la Spitalul Municipal Timișoara. Incindetele ni le-a confirmat Nicolae Grigorescu, care nu a fost prezent la meci. „Meciul s-a oprit în minutul 88 după ce asistentul i-a spus centralului că nu e penalty și acesta a întors decizia. Într-adevăr, asistentul a mers la spital pentru îngrijiri medicale. Eu nu am fost la meci, merg în această după-amiază la AJF să văd rapoartele de joc”, ne-a spus Grigorescu.

Nicu Bogdan îi ceruse lui Grigorescu să schimbe arbitrul de centru

Din motive obiective, Grigorescu nu a mai putut ajunge luni să confrunte rapoartele de joc depuse la AJF Timiș. Fostul arbitru internațional ne-a confirmat că Nicu Bogdan i-a cerut să schimbe arbitrul de centru.

„După ce au apărut delegările, m-a sunat Nicu Bogdan să-mi ceară să schimb arbitrul de centru (n.r. – Dorian Barzuca), pe un ton imperativ. I-am spus că fac asta dacă mi dă argumente. Mi-a spus că nu îi place fața lui, că e arogant și că cu asistenții nu are nicio problemă. Am verificat ce s-a întâmplat sezonul acesta și Biledul a avut două victorii și un egal cu Barzuca la centru, și au fost meciuri fără eliminări sau alte probleme. L-am sunat și i-am spus că nu merge cu asemenea presiuni la mine. Cel mai important este că arbitrul Gașpar este în afara oricărui pericol, el a depus o adeverință medicală la AJF”, ne-a mai spus Grigorescu.

Comisiile AJF urmeză să stabilească ce se va întâmpla cu acest meci terminat înainte de timpul regulamentar. ACS Dumbrăvița are acum 40 de puncte în clasamentul din Liga a 4-a Timiș, la fel ca Șagul, care are însă 16 meciuri jucate, nu 17, în urma incidentelor. Neoficial, multe voci spuneau că Biledul ar fi tras pentru ca Dumbrăvița să fie „campioană de toamnă”.

Voința Biled a fost revelația Cupei României sezonul acesta. În turul II au eliminat-o cu 2-1 pe CSM Lugoj, iar apoi, în turul trei, au trecut cu 1-0 de Ripensia. Abia în turul patru, au pierdut cu 1-0 pe teren propriu cu ASU Politehnica.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 27 Nov. 2017, 17:30 Ligi județene
Pe aceeași temă