S-a tras cortina și în Gorj

Marius ANGHEL 03 Dec. 2013, 14:33 Ligi județene
S-a tras cortina și în Gorj

Gilortul Cărbunești va ierna pe primul loc cu prima șansă de-a ajunge la barajul de promovare

Ultima etapă a turului în Liga a 4-a nu a adus nicio modificare la vârful ierarhiei. Primele trei echipe au rămas pe loc, așa că în această iarnă podiumul de la Liga a 4-a este următorul: Gilortul Cărbunești, Unoirea Crușeț și Internațional Bălești. Din păcate pentru spectaculozitatea competiției, liderul, Gilortul pare scăpat deja în câștigător, avansul de șapte puncte față de locul doi și nouă puncte de locul trei fiind unul consistent.

Bătaie pe locurile 2 și 3

La jumătatea sezonului, echipa din Cărbunești pare să fi scăpat deja în câștigătoare. Cei de la Gilortul au avut un tur de campionat foarte bun cu 12 victorii și un singur egal, așa că pentru două puncte cei de la Gilortul au ratat șansa de a avea maxim de puncte. Această echipă a stat bine și în apărare, doar șapte goluri primite în cele 13 runde, în timp ce în ofensivă lucrurile au stat bine cu 60 de reușite. Urmăritoarele, Unirea Crușeț și Internațional Bălești par să se lupte în retur doar pentru locurile 2 și 3. aici, lupta este deschisă, pentru că la cele două poziții de pe podium mai râvnesc și alte trei echipe, Petrofac Țilceni, Vulturii Fărcășești și Parângul Sadu. Distanța între ocipanta locului 2 și locul 6 este de doar cinci puncte, așa că orice se poate întâmpla în retur. Cert este că între locul 6 și locul 7 este o distanță de șase puncte greu remontabilă în retur. Mai mult, și între locul 7 și locul 8 este o diferență mare, cinci puncte, astfel că deja pentru retur clasamentul pare cumva creionat.

Înghesuială și jos

De departe, cea mai slabă echipă din Liga a 4-a este Pandurii Padeș. Această echipă a reușit o singură victorie în turul de campionat, ceea ce este foarte puțin. Mergând mai departe, nici As Stejari sau Energetica Tismana nu se pot lăuda cu linii pozitive de clasament, prima are opt puncte iar a doua nouă puncte acumulate. Altă dată o echipă de temut, Petrolul Stoina se zbate în subsolul Ligii a 4-a, la fel ca și Energetica Tismana, ambele cu 12 puncte acumulate. Liniște nu au nici echipele de la Negomir sau Turceni, așa că partea a doua se anunță una grea pentru majoritatea echipelor din această a doua parte a clasamentului.

Scoruri fluviu la final

În ultima etapă a turului s-au înregistrat și niște scoruri greu de întâlnit în alte runde. Astfel, Gilortul s-a impus acasă cu 7-0 în fața celor de la Turceni, același scor fiind înregistrat și în meciul dintre Inter Bălești și Parângul Sadu. Prin proporțiile scorului surprinde și victoria Minerului Mătăsari la Padeș, scor 9-3. În rest, rezultate normale, 2-1, 3-0 sau 2-4.

Vacanță până la primăvară

Pe toată durata iernii fotbalul județean va ierna în Gorj. Astfel, ultima etapă a turului s-a jucat în ultima zi a toamnei iar următoarea rundă va avea loc în prima zi de primăvară, 1 martie. Fotbalul din ligile inferioare din Gorj va reveni în prim plan după trei luni în care jucătorii de la „județ” se vor mai destinde la un fotbal de sală, nu pe teren mare în cadru organizat.

Sursa: Impact în Gorj

Marius ANGHEL 03 Dec. 2013, 14:33 Ligi județene
Pe aceeași temă