Ripensia a câștigat meciul promovării la masa verde!

Cornel Biholari 25 May. 2013, 15:53 Ligi județene
Ripensia a câștigat meciul promovării la masa verde!

„Ripi” și-a adjudecat vineri trei puncte care o duc matematic în Campionatul Județean însă timișorenii de la Gara Mică nu s-au putut bucura pe deplin de succes. Millenium II nu s-a prezentat la teren pentru că prima lor echipă evolua la aceeași oră în Liga a III-a. În lipsă de adversar Ripensia a trebuit să se mulțumească cu un amical în familie contra Electricii.

La aproape un an de la reînființare, gruparea cu nume de legendă a Timișoarei fotbalistice a reușit un mic event, Cupă județeană și „Municipal” câștigat la pas. Ripensia nu a putut sărbători însă cu fast promovarea matematică în lipsa unui joc specific de campionat.

Millenium Giarmata a cerut ca jocul să fie mutat în altă zi (marți) deoarece tot vineri de la ora 18 au jucat în C cu Muncitorul (scor 6-2). Ripensia nu a vrut să mai amâne un joc și astfel gruparea din nordul orașului a decis să nu se prezinte în lipsa unui efectiv complet. Conform președintelui Titi Nedela, Millenium II e formată din jucătorii din lotul lărgit al grupării de Liga a III-a. Cei care trebuiau să fie oaspeți au fost singurii care i-au împiedicat pe timișoreni până acum, în tur partida s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. A fost de asemenea și prima victorie la masa verde pentru noua Ripensie.
Electrica, sparring partner

„Ripi” a disputat până la urmă un joc, dar unul amical cu tinerii de la Electrica. Au fost în total trei reprize de circa 35 de minute. Primele două fiind arbitrate de brigada delegată la partida din Liga a VI-a. După 70 de minute scorul era un decent 3-0 prin reușitele lui Michi, Popa și Boghian. Cea de-a treia parte a fost oficiată chiar de portarul roș-galbenilor, Filip – care deține și carnet de arbitru. În urma acesteia scorul a căpătat proporții. Adunat, partida s-a încheiat cu scorul de 8-0 după punctele lui Popa, Boghian, Mureșan, Ungur și Michi.

Ripensia (manager Radu Suciu): Filip – N. Mihai, Uzun, Mureșan, Petrișor, Dudău, Michi, Păscăleanu, Ungur, Boangheș, Olar. Au mai intrat: Iacob – Boghian, Popa, Cr. Radu, Hoța, Mogoș.

Electrica (antrenor Fl. Pârvu): Butilcă – Aursei, Forghel, Băban, Blidariu, Uță, Bagiu, Bala, Damian, Buta. R. Ardelean.

   „Suntem total dezamăgiți față de decizia celor de la Giarmata de a nu se prezenta la acest meci. Chiar îi așteptam la acest meci, ca o revanșă, doream să câștigăm pentru a promova. Matematic suntem promovați, chiar era frumos dacă o făceam împotriva echipei care ne-a pus probleme în tur… Vrem victorii în jocurile rămase. Ne-am atins obiectivele. Vreau să felicit toate celelalte echipe din acest eșalon, care s-au dăruit, le-am ambiționat și pe ele”
Ovidiu Olariu, antrenor Ripensia Timișoara

  „Ne așteptam la un mai mare respect din partea celor de la Giarmata. Măcar să vină să participe, nu neapărat față de noi, ci față de o competiție în care au ales să se înscrie. Asta e, face parte din viață. Important e că sportiv ne-am îndeplinit ambele obiective. Putem să lucrăm în liniște pentru anul viitor și pentru primul joc din Cupa României… Nu puteau să vină cu jucători de la prima echipă, probabil s-au temut că va fi un scor mult prea mare”
Radu Ienovan, președinte Ripensia Timișoara

Următorul joc al Ripensiei va fi vinerea viitoare, cu Termo (locul 2) pe teren propriu (ora 18).

Articol scris de Cornel BIHOLARI (BanatSport)

Cornel Biholari 25 May. 2013, 15:53 Ligi județene
Pe aceeași temă