Ripensia a avut 25 de jucători la reunire! Noutățile din lotul revelației Cupei

Marius ANGHEL 14 Jan. 2014, 16:23 Ligi județene

Deși evoluează doar în Liga a V-a Ripensia e unul dintre cluburile atractive din Banat. 25 de jucători au fost prezenți ieri la reunirea liderului din Seria I județeană Timiș. O parte dintre aceștia sunt noi în familia roș-galbenă, care va mai primi întăriri și în perioada următoare.

Atmosferă cu multe zâmbete la antrenamentul de reacomodare care a avut loc pe „cheliosul” teren Electrica II. Cuplul de tehnicieni Radu Suciu-Ovidiu Olariu le-a vorbit jucătorilor noi și vechi despre ce așteaptă clubul de la ei și ce le oferă acesta în schimb lor. Printre altele fotbaliștii au fost informați de suma care se primește anual pentru achiziționarea de ghete și de faptul că ei pot beneficia gratuit de suplimente nutritive printr-un nou sponsor al Ripensiei.

Răzvan Solomon a fost cel mai sonor nume nou de la reunirea lui „Ripi”. Fundașul a evoluat anul trecut la Vulturii Lugoj și e certitudine pentru angrenajul pregătit de la Gara Mică. Alături de el, la pregătirea ripensiștilor s-a prezentat atacanții Dan Capbun (Solventul) și Raul Ițu (ex-CFR). De asemenea se încearcă „repatrierea” lui Andrei Mogoș. „Nu a fost chiar o pauză totală, am ținut legătura cu jucătorii. Sunt și veniri și plecări, vom vedea cu ce lot vom începe returul de campionat. Noi încercăm să facem această parte a pregătirii cât mai gustoasă, s-o piperăm cu exerciții mai ușoare, de distracție, să-i mai păcălim să spunem așa. Încercăm să și reactivăm niște jucători pe care fotbalul timișorean i-a pierdut, să vedem cum vor răspunde după perioada de pregătire”, a declarat antrenorul Ovidiu Olariu.

La capitolul plecări poate fi trecut Boangheș, solicitat sub formă de împrumut de Ghiroda. În timp ce Păscăleanu a absentat pentru a da probe la ACS Poli. Ripi a fost printre primele echipe poate chiar din țară care și-a anunțat programul de amicale al iernii, ce-i adevărat, acesta mai poate suferi mici modificări.

Uzun nu se teme de pregătirea de iarnă

Dacă majoritatea jucătorilor de fotbal privesc cu groază perioada pregătirii de iarnă, nu același lucru se poate spune despre fundașul lui „Ripi” Călin Uzun. Căpitanul roș-galbenilor, obișnuit și cu regimul cazon din ligile superioare, spune că antrenamentele la Gara Mică sunt mai interactive și prin urmare mai plăcute.

Deși e în Liga a V-a Ripensia s-a reunit deodată cu unele divizionare A și are un program de iarnă bine stabilit. Ce-i adevărat, trupa din Județ nu va efectua un cantonament centralizat, dar asta nu înseamnă că jucătorii se pot relaxa. Spre satisfacția lor însă primul amical e deja peste patru zilie, cu Giarmata. „E o reunire frumoasă, ne-am reîntâlnit colegii, e plăcut, armonios. La noi nu au fost niciodată antrenamente pur fizice, nu există metoda aceea: Uite muntele doboară-l!, chiar nu ne putem plânge, față de ce am trăit până acum în fotbal”, a declarat Călin Uzun.

Mereu bine dispus, fostul component al Gloriei Bistriția și al Fortunei Covaci, e entuziast și în ceea ce privește anul 2014 pentru Ripensia. „Avem și colegi noi, care sunt bineveniți, întotdeauna concurența duce la progres. Echipa are nevoie de întăriri pentru un salt mai mare, un joc mai bun. Nu pot să-i spun că-i cunoșteam personal, doar pe Ițu care a fost la Covaci, în rest îi cunosc din meciuri. Așteptăm să ne pregătim bine și să progresăm, să facem jocurile bune pe care le-am făcut și anul trecut. De când am venit ne-am pregătit mult prin jocuri, a fost util, plăcut și s-a văzut asta anul trecut”, a conchis Uzun.

Programul amplu de amicale stabilit de club ar mai putea suferi modificări. De altfel, deplasarea de la Mako, din 21 februarie, prima externă pentru echipa renăscută în 2012, coroborată cu meciul de la Sebiș, poate deveni o perioadă de semicantonament.

Sursa: Sport9

Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 14 Jan. 2014, 16:23 Ligi județene
Pe aceeași temă