Restart la ASU Poli pentru atacarea promovării. Pierderi în atac, dar și variante noi pentru alb-violeți

Liderul Ligii a IV-a Timiș s-a reunit luni cu tot lotul după succesul repurtat sâmbătă la turneul de sală de la Sibiu. ASU Politehnica a suferit pierderi importante în atacul echipei, acolo unde tehnicianul Sorin Brîndescu nu va mai putea miza pe Alin Ionaș și Sergiu Iorgovan, în schimb alb-violeții au în vedere câteva transferuri pentru a se întări. Portarul Florin Rusu și atacantul Bogdan Pleșcan ar putea face parte din lotul trupei de pe „Știința” pentru retur.

ASU Poli a reluat pregătirea pe „teren mare” pentru ceea ce se anunță o luptă de foc în Liga a IV-a cu Ripensia. Liderul toamnei are însă câteva pierderi notabile. Pe lângă expirarea împrumutului lui Samuel Feraru de la Avicola, alb-violeții nu vor putea miza pentru retur pe Alin Ionaș, plecat în Germania, și nici pe Sergiu Iorgovan, care a suferit o operație la plămâni.

„Sâmbătă a fost neoficială reunirea, un turneu amical, acum e oficială și în număr mai mare. Cred că au venit toți cei de care avem nevoie pentru o pregătire bună în vederea returului. Avem câteva probleme, Ionaș e plecat din țară momentan, probabil în retur nu vom putea miza pe serviciile lui și din păcate Iorgovan, care e bolnav, de asemenea nu e la pregătiri. În rest toți sunt prezenți și sper că apți. Toată lumea m-a întrebat ce jucători aducem, sunt mulțumit de lot, tot timpul însă ușile noastre sunt deschise pentru jucători care doresc să progreseze, să joace mai bine și să ni se alăture. S-ar putea să apară câțiva, nu mulți, maxim trei jucători”, a declarat Sorin Brîndescu, noul antrenor principal al lui ASU Poli. În clasicul discurs dinaintea începutului de pregătire acesta le-a expus jucătorilor filosofia și așteptările sale. „Nici Messi nu joacă la mine dacă nu se pregătește bine”, a fost unul dintre principiile anunțate.

Noutățile lui ASU Poli la primul antrenament al anului se numesc: Florin Rusu – fostul goalkeeper de la Mama Mia, trecut între timp în Liga a II-a la FC Caransebeș, Bogdan Pleșcan – văzut la un moment dat printre cele mai mari talente produse de Centrul de copii și juniori al Politehnicii și fost campion național de juniori, și Eduard Butoi, un tânăr portar de la Roșiori de Vede.

În total 21 de jucători au participat la antrenamentul de reacomodare de la Baza 2, Tulcan și Burtic au fost menajați în urma efortului de la turneul „Fotbal fără patroni”.

Alb-violeții se vor pregăti pe plan local până miercurea viitoare, când vor pleca în cantonamentul de la Moneasa, programat să se încheie la finalul lunii.

Pe lângă amicalele deja stabilite formația susținută de galerie ar putea disputa un joc în județul Arad cu divizionarea secundă Șoimii Pâncota. Un test anunțat e cel cu Crișul Chișineu Criș la finele stagiului centralizat. Urmează apoi un meci cu Mama Mia Becicherecu Mic pe 4 februarie.

„Să avem două victorii și să se liniștească apele”

Lupta din „D” se anunță în primăvară mai aprigă ca niciodată. Cu un punct avans față de „Ripi”, alb-violeții au parte de două dueluri tari la start, primul va fi cu Ghiroda pe teren propriu. „Va fi important, sperăm și decisiv, adică să avem două victorii și să se liniștească apele. Dar nu va fi hotărâtor, campionatul e lung și se joacă până la final. Se va disputa, vedem cum… Nu știu dacă (n.r. Ripensia) sunt mai puternici. Noi iarna trecută am adus șapte jucători și s-a dovedit că nu am fost mai puternici, chiar mai modești. Până la urmă contează echipa, nu vreau să discut de ei, e strategia lor. Avem noi destule probleme, să vedem cum ne pregătim noi pentru startul returului”, a precizat Brîndescu.

„Principalul” alb-violeților a comentat ironic informația că Ghinescu, prezent la reunire tot la ASU Poli și dorit de Ripensia, a fost anunțat de cei din urmă pe lista unor grupări din Liga I: „Normal că cei de la Ripensia știu foarte bine ce se întâmplă în curtea noastră, altfel nu poate să ne facă decât mândri că avem valoare de moment ce toată lumea se uită la ce se întâmplă la noi”.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9.ro)

Pe aceeași temă