Proiect al Aradului pentru fotbalul din ligile a 4-a, a 5-a și a 6-a, prezentat președintelui FRF

Marius ANGHEL 20 Jul. 2016, 17:10 Ligi județene
Proiect al Aradului pentru fotbalul din ligile a 4-a, a 5-a și a 6-a,** prezentat președintelui FRF

Consiliul Județean Arad va demara un proiect prin care fotbalul din ligile a patra, a cincea și a șasea va fi sprijinit din punct de vedere logistic și financiar, proiectul fiind prezentat, miercuri, președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, transmite corespondentul Mediafax.

În parteneriat cu Asociația Județeană de Fotbal, CJ Arad se va implica în sportul de masă, a anunțat președintele consiliului, Iustin Cionca. Vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea, împreună cu consilierii județeni Ovidiu Moșneag și Răzvan Cadar au fost mandatați parteneri ai Asociației Județene de Fotbal pentru a implementa acest proiect.

Proiectul va fi sprijinit financiar de administrațiile locale, prin acoperirea necesarului pentru echipele de seniori și grupele de copii. Programul va începe din anul 2017.

Proiectul a fost prezentat, miercuri, președintelui FRF, Răzvan Burleanu, de către Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, și de către primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, în cadrul unei vizite pe care președintele Federației Române de Fotbal a desfășurat-o la Arad.

„Am discutat cu președintele Consiliului Județean și cu primarul în vederea identificării unor proiecte comune, astfel încât să putem sprijini echipele de fotbal la nivelul ligilor a patra, a cincea, a șasea. În urma unor discuții s-au evidențiat câteva lucruri foarte importante, cum ar fi necesitatea investițiilor in infrastructură. Mă bucur foarte mult că avem reprezentanți ai administrațiilor foarte dedicați dezvoltării fotbalului”, a spus Răzvan Burleanu.

Conform președintelui CJ Arad, Iustin Cionca, Consiliul Județean va spriji fotbalul juvenil și centrele de copii, pentru că soluția unei reconstrucții vine de la copii și juniori, iar în polii de dezvoltare din județ, acolo unde autoritățile locale au intenția să investească și ele în dezvoltarea și popularizarea fotbalului, a sportului, în general, la nivelul copiilor, Consiliul Județean va aloca fonduri.

„Ne dorim un sprijin mai mare pentru fotbalul juvenil, pentru că soluția unei reconstrucții vine de la copii și juniori. Consiliul Județean se va implica în sportul de masă, o spun fără ezitare și fără echivoc, pentru a asigura tinerilor baza materială necesară, sprijinul de care au nevoie centrele de copii. În polii de dezvoltare din județ, acolo unde autoritățile locale au intenția să investească și ele în dezvoltarea și popularizarea fotbalului, a sportului, în general, la nivelul copiilor, Consiliul Județean va aloca fonduri. Ne dorim ca Aradul să fie un loc unde copiii talentați să aibă posibilitatea să se exprime”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

La întâlnirea cu președintele FRF au participat și alți reprezentanți implicați în fenomenul fotbalistic, reprezentanți ai unor cluburi și administrații locale.

Foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 20 Jul. 2016, 17:10 Ligi județene
Pe aceeași temă