Patru formații sunt angrenate în lupta pentru promovare în Brăila

19 Jan. 2012, 13:07 Ligi județene
Patru formații sunt angrenate** în lupta pentru promovare în Brăila

Campionatul 2011-2012 al Ligii a IV-a este unul dintre cele mai puternice din ultimii ani. Pentru că au fost cooptați oameni serioși în staff-urile de conducere, care s-au preocupat de întărirea echipelor lor cu fotbaliști valoroși, fiecare dintre cele 15 etape derulate au avut multe partide cu grad înalt de dificultate.

Victoria Cazasu și Voința Vișani au fost primele lidere, însă, după aceea, în lupta pentru promovare au rămas angrenate trei echipe: Victoria Traian, formație de la care primarul Nicușor Abăseacă are pretenția să pășească într-un eșalon superior la finalul sezonului, Fortino Ianca, patronată de Fănel Băluță, un investitor care are gânduri mari cu fotbalul din Ianca, și FC Tufești. Echipa care va arbitra lupta la promovare va fi Dunărea Gropeni, grupare care se bucură de sprijinul primăriei din Gropeni și care este pregătită de Stelian Gheorghiță. Toate formațiile menționate au deja terenuri care ar putea fi omologate pentru Liga a III-a, iar disputa din tur se anunță a fi una acerbă. Tradiția va fi respectată – anul și promovarea în Liga a III-a a unei formații din județul Brăila.

Voința Vișani avea maximum de puncte după primele 4 etape

Primul derby al campionatului 2011-2012 din Liga a IV-a s-a disputat între Victoria Traian și Fortino Ianca și a fost câștigat de gazde cu 1-0, unicul gol al partidei fiind marcat de Alberto Gagu, din penalty, în minutul 90+4.
Noile promovate, Voința Șuțești și Siretul Vădeni, nu au pozat în victime sigure, ci și-au disputat cu ardoare șansele, câștigând pe teren propriu și au demonstrat astfel că nu întâmplător au ajuns în acest eșalon fotbalistic.
În etapa a 2-a, Victoria Cazasu a câștigat cu 6-0 la Dedulești și a rămas în fotoliul de lideră, însă după această rundă maximum de puncte au acumulat alte trei formații: Voința Vișani, Sportul Chiscani și Victoria Traian.
Condusă cu 1-0 la pauză de nou promovata Siretul Vădeni, Fortino Ianca a reușit o repriză secundă foarte bună și a întors rezultatul în favoarea ei după golurile realizate de Bratosin și Mâță.
Dacă înainte de etapa a 3-a patru formații aveau maximum de puncte, iar pe primul loc era Victoria Cazasu, după runda aceasta în fotoliul de lideră a urcat Voința Vișani, formație care s-a impus la limită, 1-0, la Victoria Cazasu. Tot 9 puncte a acumulat și Victoria Traian, care a câștigat cu 5-2, în propriul fieff, derby-ul cu Sportul Chiscani.
Fortino a realizat, de altfel, scorul rundei, 9-1, în disputa cu Avântul Mircea Vodă, după un meci în care Sorin Butiseacă a marcat patru goluri pentru învingători.
În runda a 4-a, Voința Vișani a câștigat cu 1-0 la CS Făurei și a rămas singura formație neînvinsă și cu maximum de puncte din campionatul Ligii a IV-a. Fortino a trecut pe locul secund după ce a câștigat cu 6-0 pe teren propriu partida cu Viitorul Galbenu, iar FC Tufești a urcat pe poziția a treia în clasament după ce s-a impus cu 3-1 în derby-ul cu Victoria Traian.

Zărnescu a marcat cel mai rapid gol al rundei și al campionatului

După o partidă spectaculoasă, care s-a ridicat pe alocuri la nivelul Ligii a III-a, Dunărea Gropeni s-a impus cu 5-2 în runda următoare în partida cu Voința Vișani, iar de eșecul formației din Vișani a profitat Fortino Ianca. Formația patronată de Fănel Băluță a câștigat cu 2-1 la CS Făurei și s-a instalat în fotoliul de lideră.
Scorul etapei, 8-0, a fost realizat de Victoria Traian, iar cel mai rapid gol al rundei a 5-a a fost marcat de Zărnescu. El a deschis scorul pentru Sportul Chiscani în minutul 1, iar formația s-a
impus în final cu 6-3 în deplasarea de la Mircea Vodă.
Cinci formații aveau după această etapă câte 12 puncte, Fortino Ianca, Victoria Traian, FC Tufești, Sportul Chiscani , Voința Vișani, ordinea fiind stabilită de golaveraj.
Derby-ul etapei, de fapt și partida care a deschis seria meciurilor rundei a 6-a, s-a disputat la Vișani între Voința și Fortino, iar câștig de cauză a avut formația vizitatoare, care s-a impus la un scor de neprezentare, 3-0.
Cu toate că a câștigat acest meci, Fortino a fost detronată din fotoliul de lideră de FC Tufești, care avea un golaveraj superior după ce a reușit un scor fluviu, 13-0, în disputa cu penultima clasată, Avântul Mircea Vodă.
Conform așteptărilor, partida de la Traian, din etapa a 7-a, s-a ridicat la nivelul unui derby, din toate punctele de vedere, cu multe goluri, cu răsturnări de situații și cu un rezultat echitabil, 3-3.
FC Tufești a realizat din nou scorul etapei, 10-0, în deplasarea de la Galbenu, iar Fortino, pentru care Sorin Butiseacă a marcat patru goluri, s-a impus pe teren propriu cu 7-0 în partida cu Voința Găiseanca.

Fortino a câștigat cu 1-0 în derby-ul cu FC Tufești

În etapa a 8-a, primele două clasate, FC Tufești și Fortino, au câștigat partidele cu CS Făurei și Sportul Chiscani, făcând astfel o ultimă repetiție înaintea partidei directe de pe stadionul Ștefan Vrăbioru.
La cel mai important meci al turului din Liga a IV-a au asistat numeroși delegați ai echipelor din județ, primari, conducerea AJF, în total în jur de de 300 de spectatori au ținut să fie prezenți la acest joc.
AJF a gestionat foarte bine situația, a delegat arbitri cu experiență, iar Daniel Decă, Marius Titirișcă și Raul Perianu s-au achitat ireproșabil de sarcini la derby-ul turului câștigat de Fortino cu 1-0, grație golului marcat de Mladin în prima repriză.
A fost un meci spectaculos la care și-au adus contribuția Stănciulescu, Zăgan, Butiseacă, Mladin și Mâță de la gazde, Baltă. Ghioca, Moldoveanu, Ioniță, Neta de la oaspeți.
În etapa următoare echipa din Ianca a realizat scorul etapei la Dedulești și a acumulat 27 de puncte, însă în lupta pentru titlul neoficial de campioană de toamnă au rămas alte două formații, Victoria Traian 25 puncte și 3 FC Tufești 24 puncte.
După runda a 11-a podiumul a rămas la fel.
În fața a peste 200 de spectatori, Fortino a câștigat în prelungirile partidei cu 2-1 la Gropeni și cu 6-1 pe teren propriu partida cu Voința Șuțești din etapa a 13-a, a acumulat 36 de puncte și a încheiat turul pe primul loc la două puncte de Victoria Traian și la trei de FC Tufești.

Victoria Traian a detronat-o pe Fortino

În prima etapă a returului Victoria Traian a câștigat și partida revanșă cu Fortino și a urcat pe primul loc, Victoria Cazasu a realizat surpriza rundei, 1-1, la FC Tufești, iar Dunărea Gropeni și-a recuperat puncte de la Sportul Chiscani.
Etapa a doua a returului a programat și ultimul meci derby al anului 2011 între Dunărea Gropeni și FC Tufești. Meciul s-a derulat într-un ritm alert, cu ocazii de o parte și alta, și a fost câștigat de echipa gazdă, care a reușit să marcheze de două ori în repriza secundă.
Cu un rezultat surprinzător, 3-3, s-a încheiat partida de la Traian dintre lideră, Victoria Traian, și Voința Găiseanca, însă gazdele au făcut contestație pentru substituirea unui jucător de la formația vizitatoare, astfel că verdictul final a fost dat de către Comisia de Disciplină a AJF, 3-0 pentru echipa din Traian, care rămâne astfel lideră până la reluarea competiției.

Sursa: Obiectiv Vocea Brăilei

19 Jan. 2012, 13:07 Ligi județene
Pe aceeași temă