Pantelimonul poate avea echipă în Liga 3 după 12 ani. Viitorul a câștigat titlul în Ilfov și visează la promovare: „Suntem deciși să mergem mai departe”

Marius ANGHEL 12 Jun. 2019, 16:27 Ligi județene
Pantelimonul poate avea echipă în Liga 3 după 12 ani.** Viitorul a câștigat titlul în Ilfov și visează la promovare:

ACSO Viitorul Pantelimon a realizat o performanță deosebită în acest sezon, reușind să câștige titlul de campioană județeană în Ilfov. Formația pregătită de antrenorul Adrian Anghel s-a impus în ultima etapă a Ligii a 4-a contra celor de la ACS Periș, scor 3-1, adjudecându-și titlul și, implicit, posibilitatea de a reprezenta Ilfovul la barajul de promovare în Liga 3.

Viitorul Pantelimon a terminat la egalitate de puncte, 42, cu CS Măgurele, dar rezultatele directe i-au favorizat pe pantelimoneni. Printre cei mai importanți jucători din lotul echipei orașului de lângă București sunt Cristian Turcu, Andrei Voican sau Andrei Stan, care, odinioară, au avut apariții și în primul eșalon.

Clubul din Pantelimon a ajuns și în finala Cupei României, faza județeană Ilfov, pe care a pierdut-o însă cu 5-3 după prelungiri contra celor de la Vulturul Pasărea.

Joacă acasă în comuna Brănești, fiindcă Pantelimonul nu are teren de fotbal omologat

Acestea sunt cele mai mari performanțe din istoria secției de fotbal a ACSO Viitorul Pantelimon, echipă recent înființată. În sezonul anterior, ACSO Viitorul Pantelimon a pierdut finala campionatului județean, în dublă manșă, cu CSO Bragadiru.

Cum pe raza localității Pantelimon nu există un teren de fotbal omologat pentru seniori, ACSO Viitorul și-a disputat meciurile de pe teren propriu la Pasărea, în comuna Brănești.

„Suntem foarte mândri de performanțele pe care le-am realizat. Deși la început de sezon foarte puțini ne dădeau șanse, iată că am cucerit titlul județean și suntem deciși să mergem mai departe, să promovăm în Liga a 3-a. Avem un grup compact, de caractere adevărate, grație cărora am trecut cu bine peste multe obstacole în acest sezon. Sunt încrezător că la baraj, mai ales pentru că jucăm returul pe teren propriu, ne vom impune”, a spus antrenorul Adrian Anghel.

Viitorul Pantelimon va disputa barajul de promovare în Liga a 3-a contra campioanei din Ialomița, Recolta Gheorghe Doja. Turul va avea loc pe 15 iunie, iar returul pe 22 iunie.

Pantelimonul nu a mai avut echipă în Liga a 3-a de acum 12 ani, de la formația Inter Pantelimon. ACSO Viitorul este un club polisportiv, în care copiii din Pantelimon, localitățile limitrofe sau chiar din provincie, fac sport cu titlu gratuit. Cele mai reprezentative secții ale clubului sunt rugby, șah, lupte greco-romane, handbal, tenis de masă etc.

Lotul echipei ACSO Viitorul Pantelimon:

1. Andrei Vlăsceanu (P)
2. George Mareș
3. Lucian Mihăilă
4. Marian Paraschiv
6. Laurențiu Tudoran
7. Dragoș Mateiuc
8. Cristian Turcu
9. Andrei Voican
10. Daniel Anghel
11. Vasile Constantin (C)
12. Alexandru Murariu (P)
13. Robert Duță
14. Robert Naciu
15. Ionuț Petre
16. Vlad Țăranu
17. Andrei Stan
18. Sorin Ciuraru
19. Alin Dumitrescu
20. Alexandru Enache
21. George Fronea

Articol scris de Cristian FRISK

Marius ANGHEL 12 Jun. 2019, 16:27 Ligi județene
Pe aceeași temă