Pandurii Tudor Vladimirescu, revelația Ligii a IV-a brăilene

Marius ANGHEL 06 Dec. 2012, 12:31 Ligi județene

Fotbalul mic din județul Brăila produce în fiecare an competițional surprize care mai de care mai plăcute. Dacă în sezonul trecut Victoria Traian a fost surpriza eșalonului patru din campionatul ligii a IV-a brăilene la fotbal, și a reușit să câștige competiția, mergând apoi la meciul de baraj pentru promovarea în liga a treia (pierdut cu 0-3 la loviturile de departajare în fața echipei Rapid Fetești), iată că în acest sezon competițional surpriza plăcută este oferită Pandurii Tudor Vladimirescu.

Această grupare condusă de un primar destul de ahtiat după fotbal, pe numele lui Constantin Vasile, a fost înființată ca un club de fotbal în anul 1980. O perioadă de 32 de ani gruparea din Tudor Vladimirescu a evoluat numai în campionatul județean al Brăilei, pentru ca anul trecut să promoveze și să joace în liga a patra. 

„Odată cu ridicarea unui stadion foarte modern, așa cum nu au multe echipe din liga a treia (cel puțin!), ne-am hotărât că a venit timpul să jucăm și noi în liga a IV-a. Avem în lot jucători destul de tineri care încearcă să facă performanță, cel puțin la acest nivel, dar și noi oferim condiții destul de bune, în opinia mea. Jucătorii beneficiază de câteva rânduri de echipament noi, dar și de o bază sportivă excelentă unde au toate condițiile de antrenament, și unde pot face și dușuri după jocurile oficiale sau după antrenamente, lucru foarte rar în liga a patra din Brăila! Deocamdată echipa este pe locul al treilea, deoarece este foarte greu să câștigi o serie din care face parte și fosta divizionară a treia, Conpet Cireșu! Dar în campionatul următor, vom încerca să atacăm în premieră pentru noi, o promovare în eșalonul superior! Dar pentru a reuși acest lucru avem nevoie în primul rând și de ambiția jucătorilor nu numai de condiții excelente de pregătire. Nu de alta, dar vrem să practicăm un fotbal curat, în care să-și facă loc și disciplina tactică în joc, capitol la care deocamdată stăm mai prost, și unde mai avem încă foarte mult de lucru. Dar sper că și actualul antrenor, Dumitrel Buzea, să se implice mai mult în realizarea acestui obiectiv al nostru, iar comuna noastră să intre în prim-planul fotbalistic național. Dar până atunci mai avem mult de lucru, și sper ca la anul Pandurii Tudor Vladimirescu să reprezinte o forță în planul fotbalistic brăilean și nu numai!” – a spus primarul localității Tudor Vladimerescu, este vorba de domnul Constantin Vasile.

Gruparea din Tudor Vladimirescu a început foarte bine această ediție a ligii a IV-a brăileană la fotbal, iar în primele 13 etape din actualul sezon echipa nu avea decât o singură înfrângere (0-2, acasă cu cei de la Conpet Cireșu), dar și numai două rezultate de egalitate: 2-2 la FC Tufești, și 1-1 acasă cu Victoria Traian. În rest Pandurii reușiseră să câștige celelate 10 jocuri, reușind chiar și un 11-1 cu Avântul Mircea Vodă! Au venit apoi două două înfrângeri consecutive, ambele cu același scor (1-2) în fața echipelor Sportul Chiscani și Victoria Cazasu, pentru ca în prima etapă din retur echipa să-și revină și să învingă clar pe Viitorul Galbenu cu scorul de 4-1!

Astfel, după 16 etape scurse până acum din campionatul ligii a IV-a brăilene la fotbal, Pandurii Tudor Vladimirescu să fie pe locul al treilea cu următoarea linie de clasament: 16 meciuri, 11 victorii, 2 egaluri și 3 înfrângeri, golaveraj 54-18, cu un total de 35 de puncte, la două puncte în spatele echipei de pe locul doi FC Tufești, și la 13 puncte de liderul indeiscutabil Conpet Cireșu!

Actualul lot al Pandurilor din Tudor Vladimirescu cuprinde următorii jucători: Florentin Tudor (singurul portar!), Adrian Evu, Ionuț Coman, Costel Boitaș, Marius Mușat, Petrică Ciupitu (fundași), Iulian Petcu, Marius Dima, Stelică Condruț, Ionuț Tănasae, Alexandru Marcu, Florică Mândroiu, Constantin Preda (mijlocași), Ionuț Jianu, Dan Andrieș, Nicușor Bogdan și Marius Constantin (atacanți). Antrenorul echipei este Dumitrel Buzea.

Articol scris de Marcel Sânpetru

Marius ANGHEL 06 Dec. 2012, 12:31 Ligi județene
Pe aceeași temă