Naidin: „A fost un campionat greu, dar am fost uniți”. Căpitanul lui ASU Poli cere mobilizare pentru promovare

ASU Politehnica mai are un singur pas, dar unul major, pentru accederea în Liga 3. Căpitanul alb-violeților, Leonard Toni Naidin, s-a bucurat ieri alături de colegi pentru cucerirea titlului județean, dar a subliniat că linia finish-ului se află la finele lunii iunie, după importanta dublă de baraj.

„Veteranul” de 35 de ani al alb-violeților a fost printre cei mai asaltați jucători de către fanii bucuroși și doritori de amintiri după victoria cu Voința Mașloc (3-0). „Am făcut un pas dar n-am realizat încă nimic. Ne bucurăm, e clar, ceea ce ne doream am realizat doar pe jumătate. Trebuie să rămânem concentrați, să muncim mult în aceste trei săptămâni care au mai rămas și să tratăm celelalte două jocuri rămase din campionat normal, ca pe niște antrenamente bune. Ne dorim să încheiem numai cu victorii și în primul rând trebuie să ne recuperăm băieții care sunt accidentați”, a declarat Leonard Naidin (foto, centru) pentru Sport9.ro.

Căpitanul lui ASU Poli spune că nu s-a interesat de posibilul adversar de la barajul de accedere în C. dar e convins că acesta va fi unul redutabil. „Habar nu am de adversarii de la baraj. Evident oricine ar fi e o echipă bună pentru că la rândul ei e câștigătoare de serie județeană, oriunde a fost. Nu știu dacă a fost vreun campionat mai echilibrat și mai puternic ca cel din Timiș, dar e clar că o să avem un baraj greu. Pentru noi cred că e mai bine că e tur-retur”, a mai spus Leo Naidin.

Cel care a avut o carieră de succes pe prima scenă din fotbalul românesc și nu numai a explicat că D-ul timișean a reprezentat o provocare. „Toate echipele care au jucat cu noi s-au mobilizat. Toate au vrut să ne administreze o înfrângere sau să facă un rezultat bun. Ceea ce se vede și în rezultatele ulterioare, pentru că au făcut un joc bun cu noi, chiar dacă l-am câștigat, după aceea s-a văzut că au căzut. A fost un campionat greu, dar am fost uniți și cred că am fost echipa cea mai bună”, a conchis mijlocașul timișorean. Naidin a sosit pe „Știința” vara trecută după ce evoluase în Liga 3 la Millenium Giarmata.

Suporterii lui ASU Poli s-au bucurat pe teren de titlul județean. „Timișoara, ole, spre Divizia C!”

Stadionul CFR le-a devenit foarte drag suporterilor alb-violeți. ASU Politehnica și-a câștigat toate partidele disputate aici iar ultima, 3-0 cu Voința Mașloc, a echivalat cu câștigarea Ligii a IV-a. La final, la fel ca în cazul unui titlu major, o parte din fani au descins pe gazon pentru a se bucura din iarbă alături de favoriți.

Cele câteva sute de spectatori prezenți la partida Mașloc – ASU Poli au încăput confortabil în tribuna I de la Gara Mare, aflată încă în stare decentă de funcționare, deși și aici își fac apariția treptat mușchi, licheni și diverse buruieni. Suporterii viola au arătat și la acest joc că sunt conectați cu fotbalul mondial, și, la fel ca în urmă cu mai mulți ani au semnalat și acum, printr-un banner, dezgustul față de cum arată principala organizație ce păstorește fotbalul la nivel global: FIFA. Galeria postată în apropierea vestiarelor a cântat pe tot parcursul meciului, amintind de obiectivul primordial, atingerea Ligii a III-a. Cum deznodământul final a fost fericit, ultrașii au invadat nestingheriți terenul, la fel ca la evenimentele mari. Un „pitch invasion” pașnic de sărbătoare. A fost apoi rândul „Băieților în ghete” să treacă de partea cealaltă a gardului și să repete cântecele preferate. „Suntem mândrii cu voi”, le-au răspuns fotbaliștii druckerilor care i-au încurajat tot sezonul meci de meci. Pentru ASU Poli urmează acum pregătirile pentru dubla de baraj care va avea loc în datele de 20 și 27 iunie.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Pe aceeași temă