Minerul vrea sprijin de la autorități: „Ar trebui să-și arunce privirea și asupra noastră”

Minerul vrea sprijin de la autorități:**

După ce Primăria Drobeta – Turnu Severin s-a arătat interesată de preluarea divizionarei C FC Balș, oficialii Minerului speră ca autoritățile să-și îndrepte atenția și către liderul campionatului județean din Mehedinți

Invincibilă în Liga a IV-a, Minerul Mehedinți vrea să confirme și la barajul pentru promovare, care din acest sezon se va disputa între reprezentantele a trei județe. Oficialii de la Valea Copcii  speră ca echipa lor să aibă și șansă la tragerea la sorți, pentru a evita câștigătoarele unor campionate județene cu fotbal mult mai dezvoltat.

De altfel, în ultimii opt ani, doar CS Termo Severin, în 2010, a reușit să promoveze din Liga a IV-a Mehedinți, însă la jumătatea sezonului s-a retras din Liga a III-a. Vara trecută, Recolta Dănceu a fost învinsă cu 9-2 de FC Podari! 

„Va fi mult mai greu, fiindcă înainte era un singur meci și se putea întâmpla orice. Acum se dă un baraj în trei, din care promovează doar o echipă. Sper să întâlnim reprezentatele unor județe mai accesibile. De evitat ar fi Timișul și Doljul”, a spus directorul sportiv al Minerului, Gheorghe Doinea.

Pentru a-și spori șansele, echipa cu sediul la Valea Copcii își va întări lotul, dar fără un sprijin financiar din partea autorităților locale și județene va fi imposibil să activeze în eșalonul al treilea. „Ținând cont că la momentul actual suntem singura variantă pentru a reprezenta județul la un nivel superior, ar fi bine ca autoritățile să-și arunce privirea și asupra noastră. Oricum, nu vom face act de prezență la baraj, fiindcă avem un lot competitiv, dar dacă vom avea un suport financiar, șansele noastre ar crește considerabil. Conducerea noastră administrativă caută deja sponsori. Între timp, la nivelul echipei, vom face cinci transferuri  în această iarnă”, a precizat Doinea.

Primele două etape din retur pot aduce liniștea

Cu un avans considerabil în actualul sezon, Minerul poate risipi suspansul încă din  primele două etape ale returului, când va întâlni echipele care completează podiumul. Echipa antrenată de Cristian Boboescu a obținut victorii pe linie în prima parte a campionatului și s-a distanțat la 10 puncte în fruntea clasamentului.

„În prima etapă jucăm la AS Drobeta 2013, după care vom întâlni Phoenix Izvorul Bârzii pe Stadionul Termo, iar dacă trecem cu bine peste aceste meciuri, nu cred că vom mai pierde primul loc. Astfel, am avea timp să ne pregătim în liniște pentru baraj”, a afirmat Doinea.

Singura echipă din județ care își permite cantonament și prime

Având cel mai mare buget, Minerul va fi și în această iarnă singura echipă din campionatul județean din Mehedinți care va efectua un cantonament. „În ultimii trei ani am mers în cantonament la Tismana. Nu avem nimic stabilit momentan, dar ne dorim să efectuăm și în această iarnă un stagiu centralizat. Dacă nu va fi tot la Tismana, sperăm să mergem în altă parte. Încă mai e timp să punem la punct aceste detalii”, a conchis oficialul Minerului.

Echipa cu sediul la Valea Copcii e și singura din Liga a IV-a Mehedinți care-și permite să ofere prime la victorie, restul combatantelor jucând fără să-și remunereze jucătorii.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă