Mesajul fanilor către jucătorii UTA-ei: „Acum jucați pentru Campioana Provinciei, profitați de șansa mare pe care o aveți”

Marius ANGHEL 21 Mar. 2014, 13:41 Ligi județene

Dacă antrenamentul de ieri dimineață a FC UTA SA a fost „onorat” doar de Adrian Marțian, care i-a mai „driblat” odată pe jucători cu salariul pe luna noiembrie, ședința de pregătire a noii echipe emblemă a Aradului s-a desfășurat cu câțiva suporteri în tribune.

Liderii Suporter Club UTA, dar și fani de rând au ținut să le transmită jucătorilor și antrenorilor formației din Liga IV-a un mesaj cât se poate de clar. „De acum jucați la echipa mare a UTA-ei, nu mai evoluați la copii, sau juniori republicani. Nici la Atletico, Gloria sau UTA Bătrâna Doamnă, acum reprezentați UTA Arad, cea mai titrată echipă din Provincie. Sperăm să înțelegeți că aveți șansa să creșteți odată cu acest proiect. Mulți dintre voi aveți 18-19 ani, sunteți arădeni, iar la 20-21 veți avea șansa să evoluați în Liga a 2-a, după modelul generației Romvest. Trebuie să realizați ce oportunitate mare vi s-a ivit. Aveți toate condițiile de a face performanță, aveți liniște și tot sprijinul suporterilor și câțiva fotbaliști cu experiență altături. De la Varga, Botiș sau Nădăban puteți învăța multe despre fotbal, dar mai ales ce înseamnă spiritul UTA. Să vă ascultați și antrenorii, Roland Nagy și Sebastian Huțan, pe Radu Anca, sunt utiști adevărați și profesioniști. Mai depare depinde de voi, dacă veți prinde acest tren, iar viața extrasportivă este un punct sensibil la care trebuie să fiiți atenți. Nu punem presiune pe voi, dorim doar să vă dați seama de oportunitatea mare e care o aveți!”, au cuvintele lui Dan Proca, președintele SCU, la finalul antrenamentului de joi după-amiază, ultimul înainte de partida de campionat cu Unirea Sântana.

În general, fanii (care au desfășurat și un banner pe gard: UTA suntem noi!) au rămas plăcut surprinși de felul cum au primit jucătorii UTA-ei Arad inițiativa lor, dar și de faptul că pe gazon au văzut câțiva puști care nu demult cântau alături de ei în galerie. „Știau toate refrenele noastre și atunci ne-am dat seama că poate mesajul nostru îl cunoșteau deja. Sunt arădeni și utiști, restul ar trebui să vină de la sine”, a fost concluzia lui Proca.

UTA și Sântana deschid etapa din Liga a IV-a

Roland Nagy și elevii săi sunt la prima reprezentație oficială din 2014 pe arena ce poartă numele lui Francisc Neuman. Vineri după-amiază, de la 17,00, alb-roșiii primesc vizita Unirii Sântana.

„Am așteptat de mult timp, după vacanța de iarnă și atâtea săptămâni de pregătire, jocurile oficială. În prima etapă, la Șiria, am întâlnit copii, a fost un antrenament cât de cât util, pentru realizările de acolo și încrederea pe care trebuie să o luăm cu noi. Întâlnim Sîntana, o echipă care a făcut lucruri frumoase, are un antrenor care a făcut ceva, trebuie să fim atenți și să respectăm fiecare adversar. Încercăm o serie de victorii ca să ne agățăm sus și să devenim lideri”, transmite antrenorul viceliderului, care anticipează și perspectiva imediată: „Urmează duelul cu Gloria, care își joacă poate ultima carte în meciul cu noi. În funcție de ce se întâmplă săptămâna viitoare, s-ar putea ca lupta pentru primul loc să se dea în doi. Apoi vine Sânpetru German și mergem la Pecica”.

În tur, Sântana dădea o replică puternică, iar Claudiu Popa îi convingea pe arădeni să-l aducă în curtea lor, după joc. Lucrurile s-au mai schimbat peste iarnă în tabăra lui Dinu Donca. Întinerită, Unirea a remizat runda trecută acasă cu Banatul, dar așteaptă verdict favorabil de la Comisia de Disciplină, pentru că alb-violeții n-au fost atenți la cartonașele acumulate și au introdus un jucător suspendat. „Clar, e un meci greu, i-am nimerit într-un moment „prost”. Revin și suporterii, au toate pânzele sus. Lumea încă ne judecă după parcursul de anul trecut, dar nu mai suntem aceiași. Avem un lot tânăr și încercăm o figură frumoasă. Dacă și reușim, vom vedea mâine. Sperăm să ieșim cu capul sus, să nu ne facem de rușine”.

Echipe probabile:
UTA: Mitrea – Raț, Wild, Botiș, Suslak – Hlistei, Rus, Stănaia, Copil – Măgulean, Capătă
Unirea: Ad. Ciornei – Bulboacă, Paven, Sîrdea, Stan – D. Bodea, Mateiu, Vuin, Martin – Ciocan, Giurgiu.

Roli Nagy: „Suporterii ne obligă la mai mult, e ceva special să-i avem lângă noi”

Antrenorul UTA-ei a vorbit despre importanța sosirii „oficiale” a Suporter Club UTA lângă băieții săi, cu tot ce presupune acest lucru, începând de la suportul moral și încheind cu alipirea drepturilor federative.

„Suporterii ne obligă la mai mult întotdeauna. Eu și jucătorii cu experiență din lot, gen Botiș și Varga, știm ce înseamnă suporterii UTA-ei. Suporterii îți oferă spiritul care te face să te simți fotbalist. Sper să fie un imbold pozitiv pentru noi și să ne ducă și mai aproape de îndeplinirea obiectivului. E o mare plăcere să simți suporterii aproape”, e mesajul lui Roland Nagy.

„A fost o întreagă tevatură, am fost contestați, neconstestați, UTA Bătrâna Doamnă, UTA II… Nu vreau să intru în aspectul acesta, eu văd o perspectivă sănătoasă, cu jucători model lângă tineri. Există stabilitate și continuitate, se vor face lucruri frumoase. Mi-aș dori ca și tinerii din lotul nostru să simtă cât mai rapid spiritul UTA-ei. Ei încă nu cunosc foarte bine legendele fotbalului arădean, dar își vor da seama în scurt timp de tot. Trecutul e important, suporterii sunt importanți, e ceva mai special să-i avem lângă noi”, a adăugat fostul mijlocaș.

Gheorghe Vaczi: „Știm că vom avea o echipă curată”

Înaintea primului meci al anului susținut de UTA pe arena din Calea Aurel Vlaicu, Gheorghe Vaczi le-a transmis lui Botiș & comp. susținerea fotbaliștilor de altădată ai Bătrânei Doamne, reuniți acum în Old Boys UTA.

„Am susținut și susținem în continuare inițiativa suporterilor de a se alătura proiectului început de Marius Țucudean și Alexandru Meszar. După atâtea minciuni îndurate, știm că acum vom avea o echipă curată, în jurul căreia se adună toate forțele din oraș. Vom fi alături de echipă”, a transmis fostul atacant.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 21 Mar. 2014, 13:41 Ligi județene
Pe aceeași temă