Lucian Cîrjă l-a învins pe Dennis Șerban la alegerile pentru șefia AJF Constanța

Marius ANGHEL 07 Jul. 2014, 15:21 Ligi județene
Lucian Cîrjă l-a învins pe Dennis Șerban** la alegerile pentru șefia AJF Constanța

Asociația Județeană de Fotbal Constanța are, de sâmbătă, un nou președinte. Lucian Cîrjă l-a învins clar pe Dennis Șerban, al treilea candidat, Constantin Bodnar, retrăgându-se din cursă.
 
Cel care a condus Asociația Județeană de Fotbal Constanța (AJF) în ultimii 24 de ani, Vasile Mihu, a decis să nu mai candideze pentru un nou mandat, astfel că în cursa pentru cea mai înaltă funcție din acest for s-au înscris alte persoane. La Adunarea Generală Extraordinară a Asociației, care s-a desfășurat, sâmbătă, la Palatul Copiilor din Constanța, cluburile și asociațiile sportive afiliate l-au ales președinte pe Lucian Cîrjă, fost arbitru și fost prim-vicepreședinte al Comisiei Județene de Arbitri. Ședința de alegeri a fost prezidată de Octavian Goga, al doilea vicepreședinte al Federației Române de Fotbal.

În vârstă de 48 de ani, Cîrjă l-a învins clar, din primul tur de scrutin, pe fostul fotbalist Dennis Șerban. Noul președinte a acumulat 50 de voturi, iar Șerban, 21. Dintre cele 76 de cluburi și asociații sportive afiliate, au fost prezente 72, iar unul dintre voturi a fost anulat. Al treilea candidat, Constantin Bodnar (referent AJF și oficial al Școlii de Fotbal Farul 2010), a renunțat la luptă, declarând în fața alegătorilor că se retrage din cursă pentru a-l sprijini pe Dennis Șerban.

„Programele noastre sunt foarte apropiate și consider că ar fi inutil să ne batem doi inși și să câștige doar persoana, nu ideea. De aceea, mă retrag din luptă și susțin candidatura echipei cu care Dennis Șerban vrea să vină și să schimbe lucrurile la Asociația Județeană de Fotbal”, a anunțat Bodnar.
 
Chiar și așa, Dennis nu avut succes, votanții preferându-l pe Cîrjă. Acesta va avea un mandat de patru ani, la fel ca și noul Comitet Executiv, care va fi format din șapte persoane: președintele AJF, cinci membri și președintele Comisiei de Arbitri.

Cu acest prilej, au fost aleși prin vot și cei cinci membri. Aceștia sunt: din partea Ligii a IV-a – Florin Zisu (reprezentând Sparta Techirghiol) și Alberty Bașchir (de la CS Eforie); din partea cluburilor de copii și juniori – Ilhan Mustafa (directorul Palatului Copiilor Constanța) și Constantin Stamate (de la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”); iar din partea Ligii a V-a – Nicolae Radu (de la Gloria II Băneasa).

Ca vicepreședinți ai AJF, au fost votați Florin Zisu și Constantin Stamate, singurii dintre candidații pentru un loc în Comitetul Executiv care și-au exprimat dorința de a ocupa și postul de vice. Tot sâmbătă, Vasile Mihu a primit în Adunarea Generală, prin vot, titlul de președinte de onoare al AJF, acest punct fiind cel mai nou introdus pe ordinea de zi a Adunării Generale. „Mulțumesc că mi-ați apreciat activitatea. Nu voi avea rentă viageră, limuzină și secretară”, a glumit Vasile Mihu.

„E greu de condus, dar nu imposibil”

La finalul alegerilor, Lucian Cîrjă a declarat: „Am obținut acest scor pentru că așa a vrut electoratul. Au votat oameni din toate colțurile județului și le mulțumesc. Le-am mulțumit încă dinainte de a afla rezultatul. Le mulțumesc și celor care nu m-au ales. Poate că, peste patru ani, dacă voi mai candida, îi voi determina și pe aceștia să îmi acorde votul. Proiectele mele vizează fotbalul constănțean. Am ambiții, dar nu nefirești, ci bazate pe realitate. Orice plan viabil care ajută fotbalul constănțean va fi pus în discuția Comitetului Executiv. În rest, încerc să pun mai mult accent pe fotbalul juvenil, pe creșterea copiilor și a juniorilor, pentru că, vrem, nu vrem, ei sunt viitorul. Fără ei, nu avem echipe, nu mergem mai departe. Dovadă cum am ajuns. N-am vorbit nimic despre o eventuală colaborare cu Dennis Șerban. Am fost contracandidați, ne-am felicitat reciproc, n-avem nimic de împărțit. N-am nicio problemă să fie în echipa mea. Dacă va fi nevoie de o experiență fotbalistică precum a dânsului, nu voi avea nicio reținere să apelez la el pentru a veni în sprijinul fotbalului, nu în al meu. Eu am venit aici nu pentru mine, ci pentru Asociația Județeană de Fotbal. E greu să conduci după o persoană care s-a aflat 24 de ani în fruntea AJF, dar nu imposibil. Vom continua lucrurile bune puse în practică de fosta conducere. Dacă putem să îmbunătățim ceva, o vom face împreună cu echipele”.

Schimbări la Comisia de Arbitri

Înscăunarea lui Lucian Cîrjă ca șef la AJF va duce însă la schimbarea președintelui Comisiei Județene de Arbitri, asistentul FIFA Aurel Onița. Lucian Cîrjă, care, prin funcția sa, numește, dar și revocă șeful arbitrilor, a anunțat deja că opțiunea sa pentru conducătorul „fluierașilor” este Cătălin Florescu.

„Problema cu arbitrii este una foarte delicată, dar, ținând cont că vin din acest sector, eu zic că, prin oamenii care vor fi puși să facă treabă acolo, vom rezolva situația. Iar relația va fi de colaborare, pentru că, până la urmă, echipele fac fotbalul, iar arbitrii sunt în slujba lor, și nu invers. Trebuie să schimbăm ceva în arbitraj, să-l aducem la normalitate. Echipele trebuie să fie arbitrate. Copiii și juniorii n-au fost arbitrați de șase luni. S-au arbitrat antrenorii între ei. Avem arbitri care stau pe bară din cauza unor ambiții”, a spus Lucian Cîrjă.

În ultima perioadă, relația arbitri – AJF a fost una tensionată la Constanța, nemulțumirile „cavalerilor” făcând ca mulți dintre aceștia să-și declare indisponibilitatea la meciuri.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 07 Jul. 2014, 15:21 Ligi județene
Pe aceeași temă