Își iau Avânt în Cupă! Primarul Bârsanei le-a promis eventualilor marcatori că le face statui în centrul comunei

Marius ANGHEL 26 Sep. 2013, 12:59 Ligi județene
Își iau Avânt în Cupă!** Primarul Bârsanei le-a promis eventualilor marcatori că le face statui în centrul comunei

Primarul Bârsanei, Petru Cudrici, le-a promis eventualilor marcatori că le face statui în centrul comunei

Cei 17 jucători ai Avântului Bârsana au parcurs 563 de kilometri, cu autocarul, pentru a juca astăzi împotriva Stelei, în șaisprezecimile Cupei României. Aproape 12 ore au făcut pe drum maramureșenii: „Doamne, departe mai e Bucureștiul!”, a declarat Teodor Ștefanca, antrenorul-jucător al echipei din Liga a IV-a, la sosire.

Au cheltuit jumătate din buget pentru această deplasare!

Timizi, deloc obișnuiți cu atenția presei, fotbaliștii au părut a nu ști cum ar trebui să se comporte: „Sunteți toți aici pentru noi? Vai de mine, câte emoții am. Vă comportați de parcă ar fi venit Barcelona aici, nu Avântul”, s-a amuzat același antrenor-jucător, vicepreședinte al Primăriei în timpul în care nu se ocupă de echipă.

Pentru cei 17 jucători, meciul de astăzi cu Steaua reprezintă o șansă pe care știu că nu o vor mai avea. Așteptările sunt mici: „Sperăm să luăm cât mai puține, să nu ne facem de râs. Suntem realiști, Steaua ne este net superioară chiar dacă joacă cu rezervele”, au spus aceștia la unison.

Și-au cheltuit jumătate din buget pentru a face deplasarea în București. Regretă doar faptul că nu vor juca pe Ghencea sau pe Național Arena, dar par a se fi împăcat cu ideea: „12 ore de mers cu autocarul parcă îți oferă o altă perspectivă asupra meciului”, declară Mihai Pop, mijlocașul acestora. Unica lor motivație este oferită de primarul comunei, care le-a promis că marcatorul unui eventual gol va primi un bust în centrul comunei: „Ar fi fain de tot, nu credeți?”, visează cu ochii deschiși un fundaș de 19 ani. Sunt toți oameni modești, simpli, care nu au crezut niciodată că vor apărea în ziar sau la televizor. Nu epatează în vreun fel. Unicul lor gând se duce către un scor deloc înjositor astăzi. Și mai au o singură dorință: „Sper să nu facem schimb de tricouri, să ne dea doar steliștii. Că noi, dacă le dăm, nu mai avem cu ce juca meciul următor”.

15 dintre cei 17 jucători ai Avântului Bârsana țin cu Steaua, în timp ce restul sunt dinamoviști!

Articol scris de Sorina Oprițescu și Mirela Apostol

Marius ANGHEL 26 Sep. 2013, 12:59 Ligi județene
Pe aceeași temă