Iosif Rotariu va evolua în premieră în deplasare pentru ASU Poli

Mihai Andries 28 Mar. 2013, 20:49 Ligi județene
Iosif Rotariu va evolua în premieră** în deplasare pentru ASU Poli

Nu trece o etapă fără o premieră pentru trupa Politehnicii din Liga a V-a. După debutul internaționalului Paul Codrea pe banca tehnică și după prima victorie a acestuia pe teren propriu, timișorenii alb-violeți urmează să-l aibă cu ei pe veteranul Iosif Rotariu pentru prima dată într-o deplasare din acest campionat. Adversarul de sâmbătă va fi FC Bazoș, o trupă care poartă de asemenea cele mai iubite culori din Banat.

Din diverse motive, până acum „Roti” nu s-a putut alătura mai tinerilor colegi în deplasările de pe la Leucușești ori Liebling. Motivele sunt multiple. Fie terenurile, adevărate „tăpșane” care i-ar fi periclitat acestuia sănătatea, fie lipsa facilităților decente (duș) ori meciurile importante cu AEM (echipa sa din campionatul de minifotbal), l-au împiedicat pe legendarul fotbalist timișorean să ia startul „afară”.

Situația pare să se schimbe în acest weekend. ASU Poli va evolua sâmbătă, pe terenul lui FC Bazoș, în timp ce echipa AEM joacă duminică și e oricum ca și promovată în prima ligă de minifotbal. Mai mult condițiile de pe arena „Vulturii” sunt propice fotbalului modern, un gazon decent și vestiare cu dușuri. Iosif Rotariu a fost astfel anunțat apt de către directorul tehnic Antonio Foale pentru etapa a XVIII-a.

„Ar fi prima deplasare pentru Roti cu noi. Dacă evoluează și în deplasare ca acasă, va fi un avantaj mare pentru noi. Sperăm ca și terenul să fie într-o stare bună. Varga din păcate e în continuare accidentat. Pe hârtie Bazoșul e cel mai tare adversar după Racovița. Mă aștept să jucăm mai bine decât în meciul de acasă în urma achizițiilor din această iarnă. Ei vor avea probabil, la fel ca restul echipelor, ambiție pentru a bate pe Poli”, ne-a spus Toni Foale. Paul Codrea deși are câștig de cauză în fața Rapidului, va trebui să-și amâne deocamdată debutul și ca jucător la noua sa echipă, o decizie finală în speța sa fiind amânată pentru luna aprilie.

 

FCB, organizare la sânge

Dacă de obicei un meci la „Județ” presupune condiții minime de organizare, prezența Politehnicii în Bazoș i-a mobilizat pe diriguitorii clubului echipat tot în alb-violet. Astfel, pentru a pătrunde pe arena „Vulturii” reprezentanții mass-media trebuie să treacă printr-un proces de acreditare demn de Liga I. Toate detaliile sunt găsite pe siteul clubului: fcbazos.com. Dacă până acum suporterii alb-violeți obișnuiau să distribuie filmulețe de promovare, adversarul din această rundă a fost mai rapid și au realizat un clip ce poate fi vizualizat AICI.

În tur ASU Poli s-a impus cu 3-1 pe teren propriu. Jocul a fost palpitant până spre finalul acestuia. Obrejan și dubla lui Marchiș au adus victoria timișorenilor după ce G. Nicolae a deschis scorul pentru FC Bazoș. Mai trebuie precizat că cele două combatante au fost des partenere de jocuri amicale. Dacă la oaspeți Girovanu își tot amână debutul, noua achiziție nereușind să ajungă la antrenamente din cauza jobului, la gazde va lipsi Anuț (suspendat).

Partida FC Bazoș – ASU Politehnica se dispută sâmbătă, de la ora 15, în localitatea cunoscută cu denumirea de Bazoșul Vechi – pentru a nu se confunda cu Bazoșu Nou din comuna Bucovăț.

 

Articol de Cornel BIHOLARI (BanatSport)
Foto Mircea ROȘCA

Mihai Andries 28 Mar. 2013, 20:49 Ligi județene
Pe aceeași temă