Horezu și Șirineasa joacă finala. Câștigătoarea are șansa să fie singura echipă vâlceană din Liga 3

Finala Ligii a IV-a Vâlcea, Flacăra Horezu – CS Șirineasa, este programată miercuri, 10 iunie (ora 18:00), pe Stadionul Municipal din Zăvoi, învingătoarea urmând să se califice la barajul de promovare în Liga a III-a. Se anunță o afluență importantă a spectatorilor, care, complet plictisiți în ultimul an de fotbalul anost al CSM-ului, au emigrat spre fotbalul județean.

Flacăra Horezu și CS Șirineasa au dominat clar în acest sezon campionatul Ligii a IV-a din Vâlcea, fapt pentru care anunță o finală echilibrată. Cele două finaliste au trecut lejer de semifinale, care s-au jucat tur-retur. Flacăra Horezu a dispus de FC Băbeni, cu 4-2 și 3-1, iar Șirineasa a învins Stejarul Vlădești, 3-0 și  6-1.

Compusă dintr-un sistem care are mulți contestatari, cu două serii a câte 16 echipe, după care urmează semifinală și finală, Liga a IV-a Vâlcea nu a mai dat de patru ani o echipă de Liga a III-a. Damila Măciuca, în 2011, a fost ultima echipă vâlceană promovată la baraj.

Președintele AJF Vâlcea, Constantin Pintilie, a afirmat public, de nenumărate ori, că prioritatea în Liga a IV-a este sportul de masă, nu performanța și nu este interesat să schimbe acest sistem, care macină campioana Vâlcii, înainte de baraj.

Cele două echipe au jucat și finala Cupei, câștigată de Flacăra

Horezu și Șirineasa s-au mai întâlnit în acest sezon în finala fazei județene a Cupei, câștigată de Flacăra cu 2-1. De această dată, miza va fi mult mai mare, calificarea la barajul de promovare în Liga a III-a, mai ales că Vâlcea nu are nicio reprezentantă în cel de-al treilea eșalon.

Se anunță și un duel interesant între cei doi antrenori, Vasile Ilinca (Flacăra) și Lucian Giurcă (Șirineasa), care preferă moduluri diferite de joc. În plus, ambii primari, Ion Fîrtat (Horezu) și Dan Săraru (Șirineasa) au asigurat public că vor găsi fondurile financiare necesare pentru al treilea eșalon, în cazul promovării.

Fost jucător la Chimia, Lucian Giurcă, vrea și el o echipă vâlceană în Liga a III-a. „Ne dorim mult o promovare. Sper ca echipa care merge la baraj să și promoveze în Liga a III-a”, a declarat Giurcă. Golgeterul CS Șirineasa și al Ligii a IV-a, Leo Săraru speră și el să treacă de Horezu. „Sperăm că ne putem lua revanșa în finala campionatului. Toată lumea spune că am jucat mai bine în finala cupei, dar ei ne-au bătut și anul trecut și acuma” a spus Leo Săraru. De la Șirineasa doar Mocioacă este incert.

Deși este doar o comună, Șirineasa are o bază sportivă excelentă pentru acest nivel, inaugurată anii trecuți.

Antrenorul de la Horezu, Vasile Ilinca acuză probleme mai mari de lot, Marinaș, Roncea și Zamifirescu fiind incerți pentru finală. „Ei sunt accidentați, nu s-au antrenat ultima perioadă, nu știu dacă îi voi avea la finală”.  Ilinca crede că finala este deschisă oricărui rezultat. „Va fi un meci echilbrat, șansele sunt egale. Sperăm să câștigăm și să mergem la baraj, primarul ne-a spus că va găsi fonduri pentru Liga a III-a. Anul trecut, am pierdut barajul pe mâna noastră, dar acum sper să promovăm” a anunțat Vasile Ilinca.

Horezenii au jucat barajul și anul trecut, însă au pierdut.

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă