Gropeni și Însurăței au realizat scorurile etapei!

Marius ANGHEL 29 Apr. 2013, 13:53 Ligi județene
Gropeni și Însurăței** au realizat scorurile etapei!

Sâmbăta trecută, pe opt terenuri din județul Brăila, au avut loc meciurile etapei cu numărul 24 din cadrul ligii a IV-a brăilene la fotbal, rundă în care gazdele au câștigat (pe teren) cinci dispute, oaspeții alte trei, nicin meci neterminându-se nedecis. Au fost însă și două partide omologate la „masa verde”, aici find vorba de partidele de la Tudor Vladimirescu și de la Găiseanca, acolo unde s-au întâmplat fapte demne de cascadorii râsului.

La Tudor Vladimerescu, în minutul 88, la scorul de 3-2 pentru Pandurii, antrenorul Dumitrel Buzea a efectuat a cincea schimbare, deși fusese avertizat de arbitrul de centru Ionuț Rădulescu că a efectuat deja toate modificările, iar în consecință, la comisia de disciplină din cadrul AJF Brăila, gazdele pierdut punctele câștigate pe terenul de joc! La Găiseanca, în minutul 70 al meciului, antrenorul gazdelor, Fănel Țapu a vrut să efectueze o modificare regulamentară, dar cel care urma să fie înlocuit a refuzat să părăsească terenul! În aceste condiții, după cele trei minute regulamentare de așteptare, arbitrul de centru Bogdan Grigore a pus capăt meciului, la scorul de 4-2 pentru Victoria Cazasu, și astfel Voința Găiseanca a pierdut și ea tot la „masa verde” cu 0-3, chiar dacă oricum oaspeții aveau mari șanse să învingă și pe terenul de joc!

Meciul vedetă al acestei etape a avut loc la Cireșu, între Conpet din localitate (liderul autoritar al campionatului) și FC Tufești gruparea de pe locul secund. A fost o partidă la discreția totală a elevilor antrenați de Vasile Darie, și „cireșarii” s-au impus cu un neverosimil 5-0 după un meci în care diferența de valoare a net favorabilă grupării antrenate de Vasile Darie! Viitorul Însurăței a spulberat (practic) acasă pe Voința Vișani, același lucru putând fi spus și despre disputa de la Gropeni, dintre Dunărea din localitate și Voința Șuțești. Acestă partidă a dat dealtfel și golgeterul rundei, aici fiind vorba de Nicușor Matei, marcator a nu mai puțin de 5 (cinci) goluri! Tot un galop de sănătate a reușit și CS Făurei pe terenul Viitorului din Galbenu, în timp ce Viitorul Ianca a trecut fără probleme pe teren propriu de Avântul Mircea Vodă, în timp ce Victoria Traian a câștigat în deplasare pe terenul echipei Sportul Chiscani.

Rezultatele tehnice și marcatorii acestei etape cu numărul 24 din liga a IV-a brăileană la fotbal sunt următoarele:

   Viitorul Galbenu – CS Făurei  2-6 (2-2)
Moldoveanu (2), Tutulan (18) / Ciurea (16, 30), Cristea (58), Butiseacă (59, 71), Trestianu (69)
   Viitorul Însurăței – Voința Vișani  9-0 (4-0)
Moldoveanu (4), Iacob (23), Lupașcu (24, 54) Burlușteanu (33), Ion (50), Gheorghiță (61, 80), Bratosin (83)
   Viitorul Ianca – Avântul Mircea Vodă  2-0 (1-0)
Bratosin (2), Toni (61)
   Conpet Cireșu – FC Tufești  5-0 (3-0)
Crăciun (41, 44), Techiu (43), Coman (57), Radu (75)
   Dunărea Gropeni – Voința Șuțești  10-1 (6-1)
Matei (13, 18, 21, 74, 82), Mogoș (30), Simion (37, 56, 61), Dimache (44) / Călin (18)
   Sportul Chiscani – Victoria Traian  0-2 (0-0)
Iorga (50, 90+2)
   Pandurii Tudor Vladimirescu – Gloria Movila Miresii  3-2 (1-0) meci omologat cu 0-3
 (E. Cristian (20), Tănase (66), Jianu (84) / Spiță (59), Iordache (62)
   Voința Găiseanca – Victoria Cazasu  2-4 (1-2)  meci omologat cu 0-3
Barbu (29), Stănel (autogol- 51) / Cotigă (2), Matei (18), Stănel (62), Oaie (63)

   În clasamentul ligii a IV-a brăilene la fotbal conduce și în continuare neânvinsă până acum, Conpet Cireșu cu 66 de puncte, pe locul secund a rămas deocamdată FC Tufești cu 53 de puncte, podiumul este încheiat de Victoria Traian care are acum 50 de puncte, iar locurile trei și patru sunt ocupate de două formații aflate la egalitate de puncte, dar care sunt despărțite de golaveraj: Dunărea Gropeni și Viitorul Însurăței ambele cu câte 48 de puncte. Pe ultimile două locuri sunt și mai departe Voința Găiseanca cu 11 puncte și Viitorul Galbenu cu numai 6 puncte!

   Etapa viitoare, a 25-a, programează sâmbătătă 4 mai, cu începere de la ora 11 (juniorii) și 13 (seniorii), următoarele meciuri:

   CS Făurei – Viitorul Însurăței
   Voința Vișani – Viitorul Ianca
   Avântul Mircea Vodă – Conpet Cireșu
   Victoria Cazasu – FC Tufești
   Gloria Movila Miresii – Viitorul Galbenu
   Victoria Traian – Pandurii Tudor Vladimirescu
   Voința Șuțești – Sportul Chiscani
   Voința Găseanca – Dunărea Gropeni

   La acest mijloc de săptămână sunt programate să se dispute și sferturile de finală ale Cupei României (etapa județeană Brăila), partide care se vor juca după următorul program:

   Fayr Play Brăila – Pandurii Tudor Vladimirescu (se joacă marți 30 aprilie pe stadionul „Chimia” din stațiunea Lacu Sărat, cu începere de la ora 11)
   CS Făurei – Conpet Cireșu
   Viitorul Însurăței – Sportul Chiscani
   Gloria Movila Miresii – Viitorul Ianca

   Aceste partide se joacă pe terenul primelor echipe, într-o singură manșă! Semifinalele (acolo se vor întâlni echipele care câștigă partidele ce vor avea loc miercuri 1 mai de la ora 11) se vor juca după sistemul tur-retur, și sunt programate să se dispute în zilele de 22 și 29 mai!  

Articol scris de Marcel Sânpetru

Marius ANGHEL 29 Apr. 2013, 13:53 Ligi județene
Pe aceeași temă