Fostul fotbalist al Farului Marius Soare a revenit pe teren la Olimpia Constanța

Mihai Andries 01 Oct. 2014, 12:06 Ligi județene
Fostul fotbalist al Farului Marius Soare** a revenit pe teren la Olimpia Constanța

Printre echipele nou-venite în Liga a V-a de fotbal a județului Constanța în stagiunea 2014/2015, se numără și Olimpia Constanța. Formată din jucători de la echipa de old-boys, dar și din câțiva mai tineri, Olimpia îl are în colectivul organizatoric și pe Cornel Turcu, fost fotbalist la FC Farul și la Oțelul Galați, dar și antrenor la mai multe formații. De asemenea, în prima etapă din acest sezon a jucat pentru Olimpia și Marius Soare, care a evoluat, și el, la Farul.
 
Echipa de fotbal evoluează în Seria Est a Ligii a V-a, iar componenții ei sunt adepți ai mișcării și ai exercițiului fizic, câștiguri certe asupra sănătății. „Cine vrea să facă mișcare este binevenit. Ne-am înscris în campionat cu o săptămână înainte de start și ne întâlnim doar duminica, la meci. O parte dintre jucători sunt componenți ai formației de old-boys Olimpia, dar din echipă fac parte și fotbaliști mai tineri. Activitatea este susținută de sindicatul RAJA Constanța. Încercăm să formăm un nucleu de jucători dintre cei care activează la RAJA. În acest an, nu avem ca obiectiv promovarea, pentru că la Liga a IV-a trebuie și echipă de juniori, dar în viitor se poate discuta și de aspirații mai înalte. Am putea avea chiar o acțiune sportivă întinsă pe mai multe ramuri, echipa de fotbal fiind primul pas”, a declarat Cornel Turcu, unul dintre cei care se ocupă de echipă, fiind managerul acesteia.

Ionuț Astanei și Claudiu Moraru, printre jucătorii tineri

Dintre cei mai tineri care s-au aflat în teren pentru Olimpia Constanța se numără Ionuț Alexandru Astanei (25 de ani), Claudiu Moraru (27 de ani) – fost junior al Farului și Marius Soare (27 de ani) – fost jucător al seniorilor Farului, pentru care a jucat și în Cupa UEFA-Intertoto, în 2006, pe vremea antrenorilor Lucian Marinof și Momcilo Vukotic. Mijlocaș de meserie, Marius a fost nevoit să renunțe prematur la fotbalul de mare performanță, din pricina unei accidentări grave.

„Marius Soare a evoluat pentru Olimpia doar în etapa întâi, în partida cu Școala de Fotbal Mangalia, jucată pe terenul nostru și încheiată la egalitate, 4-4. Marius încă are execuții și viziune a jocului, însă a întâmpinat probleme la ligamente și nu a mai putut intra apoi pe teren în restul rundelor. Până acum, am disputat cinci meciuri”, a mai spus Cornel Turcu.

„Mersesem la Olimpia pentru mișcare, însă m-am lovit la piciorul stâng. Îmi pare rău, dar acesta e norocul meu în fotbal. În schimb, Claudiu Moraru, fost coleg cu mine la juniorii Farului, la grupa 1987 pregătită de regretatul Sevastian Iovănescu, a rămas, a jucat și săptămâna trecută. Claudiu e acum antrenor la Școala de Fotbal Farul 2010″, a declarat Marius Soare. Olimpia susține partidele de acasă la Constanța, pe terenurile „Voința” sau „Metalul”.

Cornel Turcu a fost coleg la Callatis cu Bumbescu

În vârstă de 51 de ani, Cornel Turcu este nepotul fostului mare fotbalist al Farului Mihai Turcu (antrenor, până de curând, la Școala de Fotbal Farul 2010). Ambii sunt născuți la Nucet, în județul Dâmbovița, iar Cornel, care era fundaș lateral pe ambele benzi ale terenului, a jucat și el la Farul. Alte echipe din CV-ul său sunt CS Târgoviște (unde a debutat în prima divizie, la 19 ani, și unde i-a avut colegi, printre alții, pe Mario Agiu, Aelenei, Greaca, Pitaru, Marcel Lică sau Silviu Dumitrescu), Oțelul Galați, Conpref Constanța, Callatis Mangalia (formație antrenată pe atunci de Mihai Stoichiță și cu Adrian Bumbescu în lot) și Dunărea Galați. De la această ultimă echipă a agățat ghetele în cui, în 1994 (la 37 de ani), în urma unor probleme de sănătate. La clubul gălățean a debutat ca antrenor, la juniori, ulterior lucrând și la seniori. Tot de la Dunărea i-a lansat la seniori pe Daniel Orac și pe Cristian Coconașu. A mai fost tehnician la Centrul de copii și juniori al Midiei Năvodari, la ITC și la Electrica Constanța. A activat și ca observator la Liga a 3-a, renunțând însă la această activitate pentru că nu-i mai permitea timpul. Din anul 2004, deține licența A de antrenor.

Sursa: Ziua Constanța

Mihai Andries 01 Oct. 2014, 12:06 Ligi județene
Pe aceeași temă