Florin Matache, decisiv pentru Horezu în derby-ul de la Călimănești!

Rămași fără fotbal profesionist în județ după mutarea echipei ACS Șirineasa la Petroșani, în Hunedoara, microbiștii din Vâlcea s-au îmbulzit sâmbătă la derby-ul din Superligă (Liga 4), de la Călimănești, dintre Cozia și Flacăra Horezu, principalele favorite la câștigarea titlului județean.

Cele două echipe care aveau punctaj maxim în Superligă după șase etape, astfel că meciul a atras și mai mulți iubitori ai fotbalului. La jocul de pe malul Oltului au fost prezenți circa 700 de spectatori. Pe un teren greu, cele două echipe și-au împărțit dominația pe reprize. Horezu a aliniat jucători cu mare experiență la nivelul primelor două eșaloane, precum Matache, Verdeș, Ad. Popa, C. Dinu, Covalschi sau Precup. Cozia a răspuns cu jucători care au evoluat la Liga a 3-a, precum Ceapă, Marinescu, Schinteie, Răcăreanu, L. Săraru sau Ciocotiu.

Flacăra a controlat prima parte și a deschis scorul în minutul 20 prin Ionuț Simeanu, fostul căpitan al juniorilor republicani de la CSM, care în vară jucau finala Campionatului Național Under 17. În minutul 29, Cozia a beneficiat de un penalty, dar experimentatul portar Florin Matache a parat șutul fostului atacant al CSM-ului, Grigore Ceapă. Pe finalul reprizei, Flacăra se putea desprinde, dar Verdeș și Precup au ratat ocazii mari.

Cozia a fost mult mai activă în partea secundă, una în care Flacăra a fost preocupată în special de menținerea avantajului. Gazdele au ratat ocazii importante prin Milosteanu și Leo Săraru! Pe final, consemnăm și debutul la Flacăra al juniorului David Oprescu.

Flacăra s-a impus cu 1-0 la Călimănești și este lider în Superliga Vâlcea, având trei puncte avans față de Cozia și Viitorul Dăești. Cele două pretendente la titlul județean se vor mai înfrunta însă de trei ori în acest sezon al Superligii, unde se intră în play-off cu punctajul întreg.

Florin Matache: „La penalty, a fost inspirație de moment!”

Experimentatul portar Florin Matache a dat multă siguranță defensivei celor de la Flacăra, reușind să pareze și o lovitură de pedeapsă. Fostul portar al Dinamo a acuzat starea gazonului, care a împiedicat în mare măsură spectacolul.

„Terenul ne-a pus probleme mari, mai multe decât adversarii, ne-am concentrat, am alergat mai mult, am câștigat, sunt trei puncte mari, meritate. O să luăm fiecare meci pas cu pas, sperăm să terminăm pe primul loc și să mergem la barajul de promovare. A fost inspirație de moment la penalty-ul pe care l-am apărat, am mai apărat și alte lovituri de pedeapsă, nu este niciun secret, dar mă bucur că am putut să îmi ajut echipa. Cred că publicul a apreciat acest spectacol, încercăm pe cât posibil să le mai oferim o bucurie pentru fotbal, la noi în țară, încet-încet se pierde interesul pentru acest sport și este mare păcat”, a declarat Florin  Matache.

Adrian Popa: „Am avut un plus de experiență și de determinare”

Antrenorul-jucător al Flacărei, Adrian Popa, consideră că lupta pentru titlul județean rămâne deschisă, Cozia Călimănești și Viitorul Dăești fiind rivalele horezenilor.

„Am întâlnit o echipă bună, care ne-a pus în dificultate, cu multă ambiție și muncă am obținut cele trei puncte. S-a format o echipă bună la Horezu, relațiile de joc s-au legat, pentru noi este o victorie mare, dar Călimănești și Dăești sunt echipe bune, lupta pentru titlul județean continuă. O luăm pas cu pas și vrem să ne îndeplinim obiectivul și să facem fericiți oamenii din zona Horezu. A fost un meci echilibrat, noi am avut un plus de experiență și de determinare. Florin Matache este un portar valoros, dar toți băieții s-au descurcat bine și au câștigat punctele”, a declarat Adrian Popa.

Mijlocașul dreapta a deschis, alături de Bobi Verdeș, la Horezu și o academie de fotbal care ii poartă numele și unde antrenează copii.

Ștefan Răcăreanu: „Nu înțeleg cum am putut pierde!”

Jucătorul Coziei Ștefan Răcăreanu anunță că lupta pentru titlul județean rămâne deschisă și nu se aștepta ca echipa sa să domine adversara. „I-am dominat categoric timp de 90 de minute, am ratat penalty, am avut ocazii mari, în repriza a doua, Flacăra nu a trecut jumătatea terenului, nu pot să înțeleg cum am putut pierde. Avem aceeași problemă de când a început campionatul, nu băgăm mingea în poartă.  Campionatul continuă, avem returul la Horezu, apoi vine play-off-ul. Eu joc ce mă bagă antrenorul, am jucat și fundaș central, atacant, nu fac mofturi. Nu e nimic pierdut, Flacăra se poate încurca și în sezonul regulat, nu este echipă invincibilă, mai avem trei meciuri cu ei. Eu felicit echipa mea, am jucat foarte bine, spectatorii ne-au lăudat și ne-am încurajat, noi chiar ne dorim să fim pe locul 1”, a afirmat  Ștefan Răcăreanu.

Vasile Ilinca: „Ne-am precipitat la finalizare”

Antrenorul echipei Cozia Călimănești, Vasile Ilinca, crede că cele două adversare sunt de același nivel ca valoare. „În prima repriză am primit golul și adversara a mai avut câteva situații, dar în  repriza a doua am dominat în totalitate. Echipa a stat foarte bine în apărare, a făcut marcaj bun, a alergat bine, problema a rămas aceeași, anume precipitarea la finalizare. Dacă eram mai atenți în fața porții și marcam din penalty, nu se știe rezultatul final. Mai sunt trei partide directe cu Flacăra, s-a văzut că suntem la nivelul adversarului, nu suntem inferiori, sunt jucători buni în ambele echipe”, a concluzionat Vasile Ilinca.

Cozia Călimănești – Flacăra Horezu 0-1 (0-0)
Ionuț Simeanu 20′

Cozia: Fl. Diaconu – Mazilu (Duca 66′), Al. Ștefan, Chiripuș, Răcăreanu – Marinescu – Ceapă, Schinteie, Tisoaica, Marinaș (L. Săraru 62′) – Milosteanu (Ciocotoiu 77′)
Antrenor: Vasile Ilinca

Flacăra: Matache – Scheau, Vladu, C. Dinu, Covalschi (R. Georgescu 46′) – Precup, Nistor (Zamfirescu 73′) – Ad. Popa, Simeanu (D. Oprescu 90+2′), Stănică – Verdeș (Chira 8’0)
Antrenor: Adrian Popa

Arbitri: Daniel Demetrescu – Florin Păunescu, Marius Badea. Rezervă: Iulian Mihai (toți din Râmnicu Vâlcea)
Observator: Gheorghe Mosor (Râmnicu Vâlcea)

Articol și foto de Adi Georgescu

Pe aceeași temă