Florin Drăcea: „Vrem să căștigăm barajul”

Mihai Andries 25 Dec. 2013, 23:23 Ligi județene
Florin Drăcea:**

După două sezoane petrecute la Minerul Mătăsari, echipă care s-a desființat în vară, severineanul Drăcea a preferat să joace în campionatul județean din Mehedinți, deși a avut în vară oferte de la celelalte divizionare C gorjene. Într-un interviu acordat pe pagina de facebook a liderului din Liga a IV-a Mehedinți, jucătorul de 29 de ani a explicat planurile sale la Minerul Mehedinți, pentru care a fost integralist în turul actualului sezon și a marcat trei goluri, din postura de căpitan.

După primele 13 etape, clubul cu sediul la Valea Copcii are punctaj maxim și pare greu de conceput că mai poate rata prezența la barajul pentru promovare, de vara viitoare. Ultima echipă care a promovat din Liga a IV-a Mehedinți a fost CS Termo Severin, în iunie 2010. Tot în acea vară, Minerul Mehedinți se retrăgea din Liga a III-a, iar Drăcea se transfera la recent înființata FC Drobeta, pentru care n-a apucat să joace decât un tur de campionat pe „Municipalul” severinean, după care echipa a fost trimisă în exil la Calafat, iar ulterior s-a desființat.

De ce ai revenit la Minerul Mehedinți?
Florin Drăcea: În primul rând am vrut să revin acasă, la formația mea de suflet, să fiu aproape de familie și de iubita mea. Am avut oferte de la câteva cluburi din Liga a III-a din județul Gorj, dar de data aceasta am ales cu inima. În plus, obiectivul echipei și faptul că se dorește performanță a contat enorm. De altfel, perioada în care am activat cu acest club în Liga a III-a și oamenii de fotbal din interiorul clubului împreună cu tehnicianul Cristian Boboescu m-au determinat să mă alătur proiectului și sper ca împreună cu colegii să îl ducem la capăt cu brio.

Poate pretinde Minerul un loc la Liga a III-a, în următorul sezon?
Da! Lotul este unul tânăr și valoros, staff-ul tehnic de asemenea, iar cu câțiva jucători experimentați și „căliți” pentru eșalonul al treilea, care să dea greutate echipei, cu siguranță am face o figură frumoasă. Dacă îmi aduc bine aminte, în urmă cu trei ani CS Termo Severin a spart gheața, după multe sezoane în care echipele mehedințene nu au reușit să treacă de baraj. Vara viitoare sper să devenim noi următorul club din Mehedinți care promovează din Liga a IV-a.

Ce crezi că ar însemna pentru severineni ca CS Minerul Mehedinți să promoveze în Liga a III-a?
Din cauza situației rușinoase, neavând nicio echipă care să ne reprezinte în vreunul dintre campionatele naționale de fotbal, cred că lumea din oraș ar fi aproape de echipă. Cu siguranță am juca pe Stadionul Termo, o arenă cochetă pentru acest nivel și ne-am simți împinși de la spate de public. Totodată, ne-am simți datori să practicăm un joc frumos și să obținem rezultate pozitive pentru suporteri, deoarece aceștia merită din plin. Ar fi benefic să se alăture echipei și autoritățile locale sau oamenii de afaceri din oraș pentru netezirea drumului nostru spre Liga a III-a, dar dezinteresul total pentru fotbal în Drobeta Turnu Severin este dovada vie a faptului că nu existăm pe harta Federației Române de Fotbal.

 

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Mihai Andries 25 Dec. 2013, 23:23 Ligi județene
Pe aceeași temă