Final reușit de sezon pentru Gloria: „tramvaiștii” au câștigat faza județeană a Cupei

Marius ANGHEL 14 Jun. 2013, 14:11 Ligi județene
Final reușit de sezon pentru Gloria:**

Ocupantă a locului doi la finalul Ligii a IV-a Arad, Gloria a avut un final reușit de sezon, trupa pregătită de Leo Pința câștigând faza județeană a Cupei României. În ultimul act al competiției, tramvaiștii au dispus fără probleme, scor 4-2 (3-1) de Aqua Vest.

Trupa din Șofronea a deschis scorul rapid, prin reușita lui Liga, din minutul 2, dar Gloria a întors rezultatul până la pauză, prin golurile marcate de Topai (9), Blănaru (19) și Dubeștean (37), astfel că galben-albaștrii aveau un avantaj liniștitor la pauză. În repriza secundă fiecare echipă a mai punctat o dată, Blănaru bifând dubla în minutul 62, în timp ce Savin a stabilit în minutul 90 scorul final. Un trofeu dedicat și finanțatorului Sandu Ion și un sezon reușit pentru Gloria, care și-a îndeplinit obiectivele.

„A fost o victorie fără dubii în finala Cupei, nu s-a pus problema câștigătoarei niciun moment. Le-am mulțumit băieților pentru ce au făcut în acest sezon și pentru ce am realizat împreună. Un final reușit, încununat cu acest trofeu și cu locul doi în campionat. Păcat că nu am reușit eventul, pentru că ne era la îndemână”, ne-a declarat Leo Pința.

Gloria a intrat într-o mică vacanță, iar reunirea este programată pe data de 8 iulie: „Nu putem vorbi încă de perspective, până la reunire se mai pot întâmpla multe. Pe 17 iulie avem primul meci, în Cupa României, urmând să înfruntăm o echipă de Liga a III-a”, mai spune Pința.

De cealaltă parte, managerul-jucător de la Aqua Vest, Roli Balaj, se declară ușor dezamăgit de soarta finalei Cupei: „Ne-am pus mari speranțe în finala Cupei, unde ne doream să facem o figură bună. Prima repriză a fost bunicică, am deschis scorul, dar apoi pe fondul unui joc bun al nostru am primit două goluri pe contraatac, care ne-au tăiat elanul. Practic, prima repriză a decis meciul, pentru că în partea a doua nu am mai putut reveni. Eu zic că se putea mai mult, pentru că Gloria era o echipă de bătut. Dar ne-au prins într-o perioadă defavorabilă, pentru că noi eram în cădere și în campionat.”

 Roli Balaj nu este mulțumit nici de locul zece ocupat la finalul Ligii a IV-a Arad, înfrângerile cu Crișul și UTA II privându-i pe cei din Șofronea de un loc superior în clasament: „Per total, aș fi vrut să terminăm mai sus în Liga a IV-a, ne-a stat la îndemână, dar faptul că am pierdut două meciuri ușoare, cu cei din Chișineu Criș și UTA II, ne-a dus în jos. Eu cred că dacă câștigam aceste două jocuri eram cu două locuri mai sus în clasament, acolo și meritam să terminăm.”

Gloria: Vaida – Topai, Wild, Dubeștean, Hulbăr, A. Popa, Blănaru, Gîlcă, Palcu, Vasinc, Eșanu. Au mai jucat: Gherghel, Petra, Bercu, Vereș.

Aqua Vest: Brutyo – Sânt, Mariș, Bodescu, Gherasă, Moisă, Olariu, Bura, C. Popa, Liga, Savin. Au mai jucat: Demian și Junc.

Arbitri: Ardelean – Alexa, Pantea. Observatori: Tripa, Rad.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 14 Jun. 2013, 14:11 Ligi județene
Pe aceeași temă