FC Chișoda se retrage, ASU Poli speră din nou la promovare

FC Chișoda se retrage,** ASU Poli speră din nou la promovare

Lovitură de teatru în Liga a IV-a Timiș. Deși se părea că CS Ghiroda a răpit șansa promovării pentru ASU Politehnica, o situație inedită ar putea schimba clasamentul de la vârf. FC Chișoda a decis să nu se mai prezinte în ultimele două etape și prin urmare va pierde jocurile din retur la masa verde. De retragerea lor vor profita alb-violeții, fapt pentru care bursa zvonurilor a rulat la cote înalte în ultimele zile. Formația lui Paul Codrea ar reveni în aceste condiții pe locul 1 cu un punct în fața ghirodenilor.

Oficialii Chișodei au confirmat vestea că nu vor mai lua parte la jocurile „D”-ului. Ei neagă însă vehement că motivul ar fi pentru a o avantaja pe ASU Poli, grupare împotriva căreia au remizat, scor 1-1, în acest retur. Contra Ghirodei, trupa de lângă CET Sud a cedat categoric: 0-8. Principala cauză acuzată de echipa de pe locul 9 pentru neprezentarea la jocuri o reprezintă situația financiară. „Sunt probleme administrative, îmi pare rău, sunt și probleme de efectiv, președintele a făcut sacrificii, s-a împrumutat, nu mai poate continua așa. Oamenii speculează că am face-o pentru Poli. Nu am luat nicio bere de la ceilalți când am făcut 1-1 la ei. Noi am jucat corect totul. Sunt probleme financiare care ne apasă. Președintele a zis că se va retrage și ca o formă de protest față de primărie. Noi nu putem continua așa, să tragem de jucători de 45 de ani… decât să ne facem de râs, mai bine nu ne prezentăm”, a declarat Cristian Safta, antrenorul principal al echipei.

Președintele Chișodei, Alin Rus, subliniază: „Echipa nu se prezintă cu Jimbolia și apoi cu Gătaia. Sunt probleme personale. Nu are legătură cu Poli sau Ghiroda, nu mă interesează cum va arăta clasamentul după sau cum arată înainte. Să-mi arate cineva că m-am întâlnit cu cineva de la ASU Poli înainte de a lua decizia… Nu ne interesează speculațiile. Nu mai pot ține echipa. Mergem în Municipiu, acolo o voi putea susține”.

Tehnicianul lui ASU Poli nu a dorit să comenteze situația celor din Chișoda. „Mai avem două meciuri pe care trebuie să le câștigăm. Nu ne interesează ceilalți. Trebuie întrebați cei de la Chișoda despre situația lor”, a conchis Paul Codrea.

ASU Poli joacă miercuri cu Progresul Racovița, în timp ce Ghiroda primește replica celor de la Cocoșul Orțișoara.

Duel-șoc în Cupa României, faza județeană. ASU Poli dă piept cu Ripensia

Surpriză mare în această dimineață la AJF Timiș, unde s-au stabilit duelurile din următoarea etapă a fazei județene din Cupa României, fază în care intră și formațiile de Liga a IV-a. ASU Poli și Ripensia se vor lupta pentru a merge mai departe în competiția KO, un duel la care puțini suporteri se așteptau acum, partidă anticipată de mulți ca finala fazei județene, dată fiind valoarea și popularitatea celor două formații.

Anul trecut, cele două echipe nu s-au întâlnit în Cupa României, întrucât ASU Poli nu s-a înscris în competiție. Nici Ripensia nu a făcut-o, dar a primit invitație din partea AJF Timiș. Astfel, cele două formații vor avea ocazia să își măsoare pentru prima dată forțele. Conform regulamentului competiției, meciul se joacă pe terenul echipei din liga inferioară, în acest caz Ripensia, și este programat pentru data de 4 iunie, ora 18.00, pe arena Electrica, după terminarea campionatului Ligii a IV-a.

Iată programul complet al partidelor:

Ripensia Timișoara – ASU Politehnica
Lorena Giarmata Vii – CS Ghiroda
ACS Poli II – Auto Timișoara
Voința Mașloc – CS Dumbrăvița
Vulturii II Lugoj – Progresul Gătaia
Gloria Uivar – Timișul Șag
Unirea Tomnatic – Pobeda Dudeștii Vechi
Voința Șandra – Cocoșul Orțișoara
Unirea II Sânnicolau Mare – Unirea Sânnicolau Mare
Foresta Mănăștiur – Arsenal Flacăra Făget
Progresul II Racovița – Progresul Racovița
Viitorul Sacoșu Turcesc – CS Giroc
Timișul Jabăr – Real Dragșina
Glorea Remetea Mare – Remetea Ianova

Sursa: Sport9

Pe aceeași temă