Etapă cu incidente la Lacu Sărat!

Mihai Andries 08 Apr. 2013, 16:48 Ligi județene
Etapă cu incidente la Lacu Sărat!

Sâmbătă 6 aprilie au avut loc cele opt meciuri din cadrul etapei cu numărul 21 a ligii a IV-a brăilene la fotbal, rundă în care gazdele au câștigat patru meciuri, oaspeții numai unul, iar alte trei dispute s-au terminat la egalitate. S-au înscris în total un număr de 29 de goluri (17 gazdele și 12 oaspeții), dar etapa a fost dominată de incidentele care au avut loc la partida dintre Conpet Cireșu și Viitorul Însurăței.

La această partidă, jucată pe stadionul „Chimia” din stațiunea Lacu Sărat, la scorul de 4-1 pentru cei de la Conpet Cireșu, nu mai puțin de patru jucători de la Viitorul Însurăței s-au dat accidentați și au părăsit fără motiv terenul de joc, chiar dacă Viitorul se afla deja în 10 oameni! Doctorul partidei a constatat că numai unul singur era într-adevăr accidentat în realitate, rezervele de la Viitorul Însurăței au refuzat să intre pe teren, și astfel arbitrul de centru (prim-divizionarul Ionel Ivan) s-a văzut nevoit să întrerupă jocul! În aceste condiții, gruparea antrenată de Marian Stăvărache va pierde cu 3-0 la „masa verde”, chiar dacă meciul s-a întrerupt la scorul de 4-1 pentru Conpet Cireșu!

Și este foarte probabil ca membrii comisiei de disciplină de la AJF Brăila să mai adopte și alte măsuri împotriva Viitorului Însurăței, care nu știm de ce au recurs la această strategie destul de proastă! Și asta deoarece Conpet Cireșu era și este liderul autoritar al ligii a IV-a brăilene la fotbal și va merge la barajul pentru liga a III-a chiar dacă (prin absurd vorbind) ar fi pierdut disputa cu Viitorul Însurăței!

Revenind la celelalte jocuri ale rundei, trebuie spus că singura victorie în deplasare a obținut-o Pandurii Tudor Vladimirescu pe terenul Avântului din Mircea Vodă, iar Dunărea Gropeni, Viitorul Ianca și Voința Găiseanca au terminat la egalitate meciurile jucate la CS Făurei, Victoria Cazasu și Gloria Miresii! În rest, au câștigat gazdele: Voința Vișani a trecut de Sportul Chiscani, FC Tufești a învins la limită pe Viitorul Galbenu, iar Victoria Traian a dispus tot acasă de Voința Șuțești.
Dar iată marcatorii și rezultatele complete ale acestei etape cu numărul 21, înregistrate în liga a IV-a brăileană la fotbal, așa cum le-am aflat de la Mihai Ianoș secretarul general al AJF Brăila:

CS Făurei – Dunărea Gropeni  1-1 (0-0)
Negoiță (75)/ Ilie (61)
Voința Vișani – Sportul Chiscani  3-1 (1-0)
Băbeanu (51), Broască (68), Mândroasa (87)/ Crăciun (9)
Avântul Mircea Vodă – Pandurii Tudor Vladimirescu  2-4 (2-2)
Micu (14), Vizireanu (33)/ Jianu (41, 84), Coman (45), E. Cristian (61)
FC Tufești – Viitorul Galbenu  2-1 (1-0)
Ghioca (1), Mirescu (70)/ Andrei (58)
Victoria Cazasu – Viitorul Ianca  2-2 (0-1)
Matei (62, 82)/ Toni (16), Bratosin (54)
Gloria Movila Miresii – Voința Găiseanca  1-1 (0-0)
Spiță (64)/ Vlăducă (47)
Victoria Traian – Voința Șuțești  3-1 (1-1)
Bosoi (autogol 1), Postolea (62), Veber (79)/ Creangă (34)
Conpet Cireșu – Viitorul Însurăței  4-1 (2-0)
Costache (4, 72), Crăciun (31), Ghe. Viorel (78)/ Gheorghiță Viali (47)

În clasamentul „la zi” al ligii a IV-a brăilene la fotbal, primul loc este ocupat de Conpet Cireșu cu 56 de puncte, locul al doilea revine echipei FC Tufești care are 44 de puncte, podiumul este încheiat de Viitorul Însurăței cu 42 de puncte, iar pe locul patru se află Victoria Traian cu 42 de puncte. Ultimile două poziții ale ierarhiei sunt ocupate de Voința Găiseanca cu 8 puncte și de Viitorul Galbenu cu numai 3 puncte.

Etapa viitoare, a 22-a, programează sâmbătă 13 aprilie, cu începere de la ora 11 (juniorii) și 13 (seniorii) următoarele partide:

Sportul Chiscani – CS Făurei
Pandurii Tudor Vladimirescu – Voința Vișani
Viitorul Galbenu – Avântul Mircea Vodă
Viitorul Însurăței – FC Tufești
Viitorul Ianca – Conpet Cireșu
Voința Găiseanca – Victoria Traian
Dunărea Gropeni – Gloria Movila Miresii
Voința Șuțești – Victoria Cazasu

Dar până la aceste meciuri, AJF Brăila a programat ca miercuri 10 aprilie să se joace toate partidele restante din runda cu numărul 20, care vor începe la orele 15 (juniorii) și 17 (seniorii). Cu precizarea că aceste meciuri au fost amânate din cauza terenurilor impracticabile, vă prezentăm programul complet al jocurilor:

Victoria Traian – Victoria Cazasu
Voința Șuțești – Gloria Movila Miresii
Dunărea Gropeni – Voința Vișani
Pandurii Tudor Vladimirescu – FC Tufești
Viitorul Galbenu – Conpet Cireșu
Viitorul Însurăței – Viitorul Ianca

Din cadrul acestei etape s-au disputat partidele:

Voința Găiseanca – CF Făurei  0-2
Sportul Chiscani – Avântul Mircea Vodă  10-1

Articol scris de Marcel SÂNPETRU
Foto: Conpet Cireșu
 

Mihai Andries 08 Apr. 2013, 16:48 Ligi județene
Pe aceeași temă