Echipa manageriată de Bănel Nicoliță a ratat tot în acest sezon. După ce a pierdut titlul în ultima etapă, în finala Cupei României s-a înclinat în fața Viitorului Ianca

Marius ANGHEL 12 Jun. 2017, 14:22 Ligi județene

Revelația sezonului de primăvară din Liga a 4-a Brăila, Viitorul Ianca a câștigat etapa județeană a Cupei României la fotbal. În fața a peste 200 de spectatori, majoritatea reprezentanți ai echipelor din campionatele organizate de AJF Brăila, formația din Ianca s-a impus cu 3-2 în finala cu CS Făurei, astfel că, după ce a pierdut dramatic locul întâi în Liga a 4-a, gruparea fotbalistică manageriată de Bănel Nicoliță a ratat și Cupa.

Pentru că a fost un meci cu miză, jocul nu a fost unul spectaculos și cu multe ocazii. Fiecare echipă a căutat să-și surprindă adeversara și să dea lovitura decisivă, însă puține au fost reușitele la cele două porți. Prima situație de poartă a aparținut echipei din Făurei: Stelian Nicoliță a primit mingea în careul advers, a șutat din unghi la colțul scurt, însă Șerbu a evitat golul. Replica echipei din Ianca a venit șapte minute mai târziu când Daniel Cazan a centrat în careu, iar Vali Durbacă a șutat, de la 3 metri, într-un adversar. S-a jucat pe contre până în minutul 36, moment al meciului în care CS Făurei a irosit prima mare ocazie de gol prin Novac. Tânărul jucător al formației din Făurei a trecut în dribling de trei adversari a rămas singur cu portarul Șerbu, dar și-a prelungit prea mult mingea și nu a reușit să marcheze. După doar trei minute, Viitorul Ianca a beneficiat de un corner, Ghiviciu a trimis mingea direct în vinclul porții apărate de Comănescu și a deschis scorul.

Cu mențiunea că portarul echipei din Făurei a greșit flagrant la această fază. Cu trei minute înainte de finalul primei reprize, după o acțiune spectaculoasă inițiată de Cazan, continuată de Cristi Irimia cu o centrare perfectă în fața porții, Ghiviciu a dus scorul la 2-0 pentru Viitorul Ianca. În ultimul minut de joc al primei reprize, CS Făurei a obținut un penalty pe care l-a transformat Stelian Nicoliță și partida se relansa.

Ghiviciu coautor la golul marcat de Dobrin

Fazele de poartă au fost și mai rare în partea a doua a finalei. CS Făurei, deși a venit la Ianca doar cu 11 jucători, a fost echipa care a avut o posesie superioară a mingei, însă dominarea jucătorilor pregătiți de Nicu Rotaru a fost una sterilă. Pe contraatac tot Viitorul Ianca a fost mai periculoasă. La zece minute de la reluare Pungă a centrat la marginea careului mic, însă Cotigă a trimis mingea, cu capul, pe lângă poartă. Cinci minute mai târziu, Ghiviciu a centrat foarte bine din lovitură liberă, iar Dobrin a dus scorul la 3-1 pentru Viitorul Ianca. CS Făurei a dominat teritorial până la finalul partidiei, însă a mai înscris doar o singură dată prin Novac, iar gruparea din Ianca s-a impus cu 3-2.

La finalul partidei a avut loc festivitatea de premiere a celor două echipe, însă la ea au participat doar jucătorii și oficialii formației Viitorul Ianca.

Câștigătoarea Cupei României Brăila, dar și al premiului „fair play” ediția 2016-2017, Viitorul Ianca, a primit o cupă, o minge, o diplomă, medalii și echipament sportiv din partea AJF Brăila. De asemenea, a fost premiat Dragoș Mocanu acesta fiind desemnat cel mai bun arbitru din actualul sezon fotbalistic. Festivitatea de premiere, la care a participat și primarul orașului Ianca, Fănel Chiriță, a fost oficiată de de președintele Consiliului Județean, Francisk Chiriac și președintele AJF Brăila, Laurențiu Vărgatu.

Finala Cupei României – faza județeană a fost impecabil arbitrată de Dragoș Mocanu, Robert Mocanu și Dănuț Butoiu.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 12 Jun. 2017, 14:22 Ligi județene
Pe aceeași temă