CS Făurei, aproape de desființare! Nu mai sunt bani nici de mâncare, iar echipa are toate șansele să se retragă din Liga 3. Bănel Nicoliță: ”Patronul a dovedit neseriozitate”

Andrei PASCU 17 Mar. 2022, 11:45 Liga 3
CS Făurei, aproape de desființare! Nu mai sunt bani nici de mâncare, iar echipa are toate șansele să se retragă din Liga 3. Bănel Nicoliță: ”Patronul a dovedit neseriozitate”

CS Făurei se află într-un moment de cotitură, iar retragerea echipei din Liga 3 e foarte aproape. Chiar Bănel Nicoliță, pionul principal al proiectului, care a căutat multe soluții în ultimele luni pentru ca echipa nu doar să supraviețuiască, a anunțat că posibilitatea retragerii din campionat e cât se poate de probabilă.

CS Făurei, la un pas să dispară! Nu mai sunt bani, iar patronul e neserios

Patronul echipei din Făurei, numit de Bănel Nicoliță doar pe numele mic, Florin, nu s-a ținut de promisiuni și s-a ajuns într-un punct în care jucătorii sunt neplătiți. Nu s-au dat salarii, restanțe există și nu mai sunt nici măcar bani de deplasări, de combustibil pentru autocar.

Singura speranță e la autoritățile locale, dar dacă nici ele nu se implică mai mult CS Făurei nu mai poate continua și se va desființa. Astfel, jocul de sâmbătă, din etapa a 17-a a Seriei 2 din Liga 3, cu Dinamo Bacău, poate fi ultimul.

Mesajul lui Bănel Nicoliță în privința situației echipei:

Dragi suporteri, stimați apropiați, a venit momentul să spun că proiectul CS FĂUREI a ajuns la final. Implicarea mea este aproape să se încheie aici. Patronul Florin a dovedit neseriozitate în ultimele luni, salariile jucătorilor sunt în urmă, echipamentele nu sunt plătite, iar toate promisiunile sale financiare au fost doar minciuni.

Mi-am dat toată silința, la fel și frații mei, am construit o echipă bună, însă această echipă nu se poate susține singură, e nevoie de bani. Săptămâna asta nici nu am mai pus antrenamente fiindcă nu sunt bani de benzină, de mese, de nimic. Sâmbătă avem meci, nu avem bani de arbitraj. Domnul primar a fost lângă echipă de câte ori a putut, tot respectul pentru participarea sa. De acum încolo, domnia sa și Consiliul Local trebuie să găsească o soluție.

Este săptămâna aceasta la dispoziție, am depus chiar și cerere oficială la primărie, așteptăm răspuns. Dacă nu se va putea săptămâna aceasta, sâmbătă va fi ultimul meci al echipei și ne vom retrage din liga a treia. Jucătorii nu au nicio obligație să joace neplătiți, este inacceptabil. Am venit să joc și să antrenez, bani nu pot să mai aduc de acasă. Dacă vă pasă de fotbal și de echipă, domnilor, e timpul să veniți cu o soluție financiară!”.

Lucrurile păreau promițătoare la CS Făurei

Situația la CS Făurei nu părea una atât de gravă din punct de vedere financiar, ba din contră. Bănel vorbea de planuri importante, precum formarea unei echipe competitive, care să se bată la primele locuri sezonul următor, dar situația e, de fapt, una critică.

În plus, se vorbea de condiții mai bune la echipă, iar în pauza de transferuri de iarnă a fost adus un jucător important, Cristian Bud, un atacant care a luat titlul cu CFR Cluj în anii trecuți.

CS Făurei, pe penultimul loc în Seria 2 a Ligii a 3-a

CS Făurei are viață grea și în acest sezon de Liga 3, în Seria 2, chiar dacă nu se va desființa. Se află pe penultimul loc, 9, cu 8 puncte, sub ea fiind doar Sportul Chiscani, locul 10, 0 puncte.

În prima etapă din 2022, a 16-a a sezonului regular din Liga 3, CS Făurei a pierdut greu pe teren propriu contra liderului seriei, SC Oțelul, cu scorul de 0-1.

Foto: CS Făurei

Andrei PASCU 17 Mar. 2022, 11:45 Liga 3
Pe aceeași temă