Dorel Stoica a preferat Muraniul înaintea Arabiei Saudite. Fostul jucător al Craiovei a ajuns să joace în județeană, în serie cu ASU Poli și Ripensia

Marius ANGHEL 30 Mar. 2015, 12:21 Ligi județene
Dorel Stoica a preferat Muraniul înaintea Arabiei Saudite.** Fostul jucător al Craiovei a ajuns să joace în județeană, în serie cu ASU Poli și Ripensia

Îmbrăcat în alb complet, culoare care probabil îi aduce aminte de momentele petrecute în echipamentul de deplasarea al Universității Craiova, Dorel Stoica este la fel de implicat în dirijarea echipei sale și acum, când evoluează la nivelul Ligii a IV-a. AS Murani, echipa din localitatea cu același nume, situată undeva pe la mijlocul drumului dintre Timișoara și Arad, se bucură de prezența fostului internațional român, acum în vârstă de 37 de ani.

Ieșit din forma fizică de altădată, lucru vizibil și cu ochiul liber, mijlocașul central al Muraniului, care a îmbrăcat ani de-a rândul tricoul Universității Craiova, al Stelei sau al lui Dinamo, pare să urce pe un piedestal față de ceilalți participanți la joc, doar prin simpla sa prezență.

Chiar și cu foarte multe oferte din diferite părți, Dorel Stoica a ales să evolueze în Liga a IV-a din Timiș. Întrebat la capătul jocului câștigat contra celor de la Sânnicolau Mare (4-2) ce l-a determinat să aibă această opțiune, olteanul Muraniului a dat un răspuns cât se poate de simplu. „Am ales să joc la Murani din cauza oamenilor deosebiți care sunt aici și cred că o să mai continui la ei, pentru că mi se pare o treabă bună. M-am adaptat foarte bine, am fost primit excelent și sunt mulțumit că am ales această echipă”, a spus Dorel Stoica.

În vârstă de 37 de ani, fostul internațional român nu se gândește încă la retragere. „Nu știu când mă voi retrage. Aș vrea să joc la un nivel cât mai înalt. Am avut posibilitatea să plec în Arabia Saudită, dar am întâmpinat niște probleme și am preferat să rămân aici. I-am promis și lui Sorin (n.r. Udrea), și domnului Cornel Brici că voi rămâne cel puțin până în vară”, a menționat Stoica.

Cât despre nivelul fotbalului din Liga a IV-a și clasicul duel dintre Ripensia și ASU Poli, severineanul este plăcut surprins. „Nivelul fotbalului de aici este foarte bun și e îmbucurător dacă primăriile susțin echipele, pentru că e nevoie de sprijin. Mie mi-a plăcut foarte mult cum a jucat Ripensia în prima repriză cu ASU Poli și spun că scorul a fost nemeritat, însă câștigătorii au știut să fructifice orice ocazie”, a completat Dorel Stoica.

Cât despre colapsul fotbalului de pe prima scenă românească, olteanul cu aproape 200 de apariții în Liga 1 privește nostalgic în urmă. „Nu mai e fotbalul care a fost înainte. Trebuie să ne uităm mai mult în propria ogradă, la juniorii noștri, pentru că de acolo pleacă tot”, a specificat Dorel Stoica.

CITEȘTE și: ASU Poli câștigă o nouă luptă strânsă cu tinerii Jimboliei. Drăghici a reușit o nouă „dublă”

Ripensia Timișoara, pas greșit contra celor de la Cocoșul Orțișoara

Sursa: Sport9

Marius ANGHEL 30 Mar. 2015, 12:21 Ligi județene
Pe aceeași temă