Derby-ul Ligii a IV-a brăilene s-a terminat la egalitate!

Marius ANGHEL 23 Sep. 2012, 11:13 Ligi județene
Derby-ul Ligii a IV-a brăilene** s-a terminat la egalitate!

Pe excelentul gazon al stadionului „Mihail Alexandru” din orașul Însurăței, a avut loc sâmbătă derby-ul ligii a patra brăilene între Viitorul Însurăței și Conpet Cireșu, partidă care a contat pentru etapa a șasea a ligii a IV-a brăilene la fotbal. Înaintea acestei partide gazdele ocupau poziția a doua cu 12 puncte, în timp ce Conpet Cireșu era liderul neânvins a campionatului cu 15 puncte. Partida în sine a fost una destul de frumoasă, la capătul căreia cele două echipe au terminat la egalitate, 2-2, un meci în care gazdele au ratat la 2-1, prin Iacob, de cel puțin trei ori în situație de singur cu portarul, iar „cireșarii” au marcat golul egalizator în minutul 85!

Primul sfert de oră a fost dominat cu autoritate de Conpet Cireșu, care a avut vreo 4-5 cornere consecutive, toate irosite, în timp ce gazdele nu au trecut centrul terenului! Pe frondul acestei dominări cvasi-totale, Conpet Cireșu a deschis scorul în minutul 13, prin Velicu, care a trimis cu eleganță în plasă, în colțul lung, o minge excelent primită în careul gazdelor de la Crăciun: 0-1! În mod cu totul inexplicabil, „cireșarii” s-au…tăiat apoi ca maioneza și au permis gazdelor să iasă la joc, iar până la pauză echipa antrenată de Marian Stăvărache a întors rezultatul în favoarea ei. Mai întâi, Techiu a restabilit egalitatea (min. 29) cu un șut frumos în vincul porții lui Stoica după o pasă excelentă primită de la Mușat: 1-1! S-a jucat apoi pe contre, dar mai mult între cele două careuri, iar în minutul 44, Viitorul Însurăței a trecut în avantaj. Emil Cristian a scăpat singur spre poarta oaspeților, a pasat excelent în adâncime pe lângă portarul Stoica ieșit în întâmpinare, și, venit din spate, Iacob a trimis de la 14 metri în poarta goală: 2-1!

După pauză, jucătorii Conpet-ului par a se fi trezit la realitate, iar în minutul 45 Cristea a respins de sub transversală un șut centrare venit de la Velicu! A fost însă doar un foc de paie, deoarece în minutul 49, Iacob a scăpat singur cu portarul Stoica și în locul unei pase către Techiu, aflat complet demarcat la 16 metri, a preferat un șut care a trecut pe lângă poartă. Același Iacob putea să fie idolul spectatorilor din Însurăței, dacă l-ar fi învins pe Stoica, în trei situații foarte clare de a marca! Jucătorul din Însurăței a scăpat de trei ori singur singur cu portarul advers (min. 65, 80 și 82), dar tot de atâtea ori a irosit șansa obținerii celot trei puncte pentru formația din Însurăței! Și cum în fotbal ocaziile se răzbună, în minutul 85 Conpet Cireșu a marcat golul egalizator. Velicu a centrat de pe partea dreaptă iar Preda a reluat cu capul în plasă fără șanse pentru portarul Cristea: 2-2!

Finalul de meci putea să se încheie totuși în favoarea gazdelor! În minutul 94, portarul Stoica a comis un henț pe la vreo 20 de metri de propria poartă, iar centralul meciului, Dragoș Mocanu, i-a arătat acestuia direct cartonașul roșu! În poarta Conpetului a intrat Crăciun, deoarece oaspeții efectuasetră toate cele trei modificări, iar apoi, Mușat a trimis slab, peste poartă, mingea din lovitura liberă care a fost just acordată, lucru care aproape l-a disperarat pe Gheorghe Ionel primarul orașului Însurăței!

După meci, antrenorul gazdelor, Marian Stăvărache, s-a mulțumit doar să afirme: „Am început jocul mai ezitant, dar apoi băieții și-au revenit și au întors rezultatul în favoarea noastră! I-am avut în mână (n.r: pe cei de la Cireșu) dar când ratezi de trei ori singur cu portarul, nu meriți să câștigi! Acum asta este! Ne batem în continuare la cap de serie.”

De partea cealaltă, Vasile Darie a afirmat: „A fost cel mai slab meci făcut de echipa mea de la începutul campionatului până acum. Puteam să pierdem lejer acest meci, pe care l-am dominat copios în primul sfert de oră, dar totuși este bine că am obținut măcar un egal!”– a spus tehnicianul celor de la Conpet Cireșu.

După acest rezultat de egalitate, Conpet rămâne pe primul loc cu 16 puncte, iar Viitorul Însurăței este acum pe locul al treilea cu 13 puncte, fiind depășită de FC Tufești care a câștigat partida din deplasare de la Viitorul Galbenu.

Viitorul: Cristea – Cheleș, Paraschiv, Ion Mădălin, Samoilă – Mușat, Gheorghiță (min. 53: Ion Valentin; min. 90: Fătu), Baicu, Techiu – Lupașcu, Iacob. Antrenor: Marian Stăvărache.

Conpet: Stoica – Ghisman, E. Cristian (min. 68: Grozea), Stănciulescu, Coman – Velicu, Preda, Ghe. Viorel, Nanu (min. 46: Radu; min. 80 Pavel) – Durbacă (min. 55: Mâță), Crăciun. Antrenori: Vasile Darie și Ionel Ivan.

Au arbitrat foarte bine Dragoș Mocanu (centru), ajutat de asistenții Marius Titirișcă și Raul Perianu (toți din Brăila).

Articol scris de Marcel Sânpetru

Marius ANGHEL 23 Sep. 2012, 11:13 Ligi județene
Pe aceeași temă