Derby-ul ASU Poli – Ripensia se va juca la Gara Mare, nu pe „Știința”

Derby-ul ASU Poli - Ripensia** se va juca la Gara Mare, nu pe

ASU Politehnica s-a ales cu două jocuri fără spectatori pe teren propriu după incidentele de la meciul de Cupă cu Mama Mia. Formația alb-violetă urma să dispute fără public pe arena „Știința” partidele cu Ripensia și AS Murani. Deoarece terenul Universității e alipit de un parc public au început să apară discuții că jocurile nu vor fi chiar fără niciun suporter conform deciziei FRF. Pentru a înlătura orice speculație, conducerea clubului susținut de galerie a hotărât să dispute partidele de pe durata sancțiunii pe arena CFR.

Nu toți fanii lui ASU Poli au dezarmat când au auzit că accesul va fi interzis la derby-ul ASU Poli – Ripensia de sâmbătă. Gândurile lor se îndreptau spre locația inedită a terenului, aflat între clădirile UPT și un parc, pe unde accesul era mai greu de oprit. Clubul timișorean a hotărât însă să schimbe „Știința” cu CFR pe perioada sancțiunii, tocmai pentru a nu mai risca nimic din partea forurilor fotbalistice.

Directorul sportiv al alb-violeților a explicat că decizia de a muta locația meciului a fost una 100% a clubului și nu a fost impusă de federație sau AJF Timiș. „Nu ne-a obligat FRF… Am luat această decizie după o ședință. Am discutat și cu Jandarmeria. Era posibilitatea ca la Știința să intre lume prin parc. Am dorit să respectăm decizia ad litteram, să nu existe interpretări. Așa că am discutat cu cei de la CFR, am găsit înțelegere și vom juca acolo”, a declarat Sorin Brîndescu.

În privința accesului arena de la Gara Mare se poate transforma într-o fortăreață. Deși și acolo există garduri ce pot fi „exploatate”. La meciurile cu „Ripi” și Murani vor avea acces doar oficialii implicați și reprezentanții mass-media, care trebuie să-și anunțe cu cel puțin o zi înainte prezența.

Meciul ASU Poli – Ripensia se dispută sâmbătă, de la ora 18, în etapa a doua a D-ului.

Sursa: Sport9

Pe aceeași temă