CSU II Craiova a făcut eventul în Dolj. Dunărea Bistreț a condus cu 2-0 la pauză, însă lumina nocturnei i-a „blocat”

  • Universitatea II Craiova a câștigat finala Cupei Romniei, faza județeană Dolj, revenind de la 0-2 în finala cu Bistrețul, disputată la Cârcea.

 

Atmosferă de sărbătoare la Cârcea, sâmbătă, unde baza sportivă modernizată a găzduit finala fazei județene pe Dolj a Cupei României. Aproape 1.000 de spectatori s-au încălzit pentru meciul tricolorilor din Irlanda de Nord cu un joc de nivel județean și la finalul zilei probabil au rămas cu mai multe impresii bune de la acesta decât din cel de la Belfast. O arenă căreia i s-ar potrivi clișeul „micuță și cochetă” și care merită meciuri de nivel superior Ligii a IV-a, o organizare impecabilă și un meci dacă nu de nivel ridicat, cel puțin palpitant, cu multe goluri și ocazii au putut vedea microbiștii din Cârcea, dar și cei veniți de la Craiova și Bistreț.

Campioana județului, Universitatea II, a întâlnit o rivală din play-off, Dunărea Bistreț, care-i înlesnise Craiovei drumul spre baraj învingând tocmai echipa gazdei de sâmbătă, Viitorul Cârcea. Dunărenii au început furibund și conduceau deja din primul minut, după o fază creată de Oprea și finalizată simplu de Cimpoieru. Atacantul Bistrețului a fost eroul primei reprize, una care putea trimite Cupa pe Dolj în comuna lui Ilie Balaci. Cimpoieru a mărit avantajul oaspeților în minutul 22 după o acțiune personală și a provocat o dublă schimbare în formația craioveană, după doar o jumătate de oră de joc.

Nemulțumit de „veteranii” echipei, Stancu și Marcu, Daniel Mogoșanu i-a înlocuit cu doi juniori care aveau să aibă un aport consistent în partea secundă. Satelitul Științei a dominat, a avut posesie zdrobitoare, dar tot adversarii au avut două ocazii imense, Cimpoieru ratând singur cu portarul șansele de a încheia practic meciul după 45 de minute.

Revenirea a aparținut „rezervelor”

Pauza a reluat momentul festiv, fiindcă primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, însoțită de primarul din Cârcea, Valerică Pupăză, cel care dăduse lovitura de start a finalei, a premiat echipa locală Viitorul Cârcea II, campioană în Liga a V-a Dolj. La meci a asistat și directorul tehnic al Universității Craiova, Sorin Cârțu, alături de foștii săi colegi din Craiova Maxima, Aurică Beldeanu, Gheorghiță Geolgău și Nicolae Ungureanu.

Repriza secundă a început la lumina reflectoarelor și sub spectrul dorinței de revenire a puștilor din Bănie. Buzărnescu a micșorat handicapul, cu un șut din careu și peste câteva minute atacantul craiovean a scăpat la limită de intrarea criminală a lui Cr. Ologu. Arbitrul care a condus și finala Ligii I, dintre Steaua și ASA, Cătălin Găman, l-a eliminat pe mijlocașul Bistrețului, dar și pe antrenorul Adi Nedelea, care a protestat vehement.

Misiunea Craiovei de a răsturna rezultatul a fost astfel simplificată, în condițiile în care adversarii au și căzut fizic. Veteranul Valeriu Mieilă (40 de ani, fost jucător la Extensiv și Steaua) a fost aruncat pe teren, dar imediat după intrarea sa Craiova a egalat printr-un alt jucător venit de pe bancă, Dinu.

Finalul avea să mai aducă alte două goluri în poarta dunărenilor și satelitul Universității a reușit astfel eventul. Cele patru goluri ale alb-albaștrilor au fost marcate de rezerve, care au avut o motivație în plus față de titulari. Satelitul Universității Craiova va disputa la finalul acestei săptămâni prima manșă a barajului de promovare în Liga a III-a, pe arena Extensiv, cu Pandurii Cerneți.

„Am pornit meciul de la 0-1, dar și când adversarii și-au dublat avantajul am crezut în șansa noastră. Băieții s-au mobilizat exemplar în repriza a doua, au construit cu răbdare și golurile au venit. Mă bucură acest succes, am realizat eventul, dar trebuie să rămânem concentrați întrucât urmează barajul promovării”, a spus Daniel Mogoșanu.

Mezinul Dinu, evidențiatul meciului

Numele „sonore” din echipa satelit a Universității au dezamăgit. Fără întăriri de la prima formație, puștii i-au avut în teren pe Manea, Marcu, Iuga, Georgescu și Armășelu, jucători care au prins și cantonamentul din Antalya cu lotul lui Cârțu și Săndoi, numai că prestația acestora a fost modestă, trei dintre ei fiind și înlocuiți. Mijlocașii Armășelu și Georgescu n-au arătat nici calități de Liga a IV-a, în timp ce Manea, care acum doi ani debuta în Liga I la Corona Brașov, a fost sufocat cu mingi de către coechipieri, dar nu le-a exploatat.

De asemenea, stoperul Drăghici a arătat că este depășit de evenimente, supraponderalul Cimpoieru distrându-se cu el pe parcursul jocului. În schimb, jucătorii veniți de pe bancă și-au făcut simțită intrarea. Velocele Căpățână a impulsionat flancul drept, iar puștiul de 15 ani Dinu a arătat o clarviziune de care mijlocașii titulari nu s-au apropiat, el marcând și golul egalizator.

CS Universitatea II Craiova – Dunărea Bistreț 4-2
Buzărnescu 49, Dinu 74, Căpățână 84, Jurj 89 / Cimpoieru 1, 22

Universitatea II Craiova: L. Popescu – Ghincea, Ciocoteală, Drăghici, Gârbiță – Georgescu (Dinu 70), Armășelu (Jurj 56) – Marcu (Căpățână 32), Manea, Iuga – Șt. Stancu (Buzărnescu 32). Antrenor: Daniel Mogoșanu.

Dunărea Bistreț: Ciocârlan – Cebuc, Țuculeanu, Goagă (Buzatu 88), Mateiță – Trăistaru (Mieilă 72), Bouleanu (C. Marin 56), Crișan, Cr. Ologu – Fl. Cimpoieru, D. Oprea (Zamfir 20). Antrenor: Adi Nedelea.

Cartonaș roșu: Cr. Ologu 59.
Au arbitrat: George Găman – Daniel Mitruți, Mihai Iliescu.
Observatori: Marian Ezaru, Bogdan Pâncu.

Articol scris de Cosmin STAICU
Foto: CS Universitatea Craiova

Pe aceeași temă