Csaba Borbely dă gol etapă de etapă în Călărași. Atacantul ajuns la 35 de ani își dorește promovare: „Vreau să joc cât mă vor ține picioarele”

Marius ANGHEL 03 Nov. 2015, 13:32 Ligi județene

Csaba Borbely (35 ani), atacantul celor de la Venus Independența, a marcat până acum, în acest sezon de Liga a IV-a Călărași, 18 goluri. „Ciobi” este singurul jucător din liga județeană călărășeană care are un C.V. impresionant.

Csaba Borbely, un jucător cu experiență care a evoluat la echipe mari din fotbalul românesc, este unul dintre cei mai buni atacanți din Liga a 4-a județeană. Născut pe 5 iulie 1980 la Oradea, atacantul a ales să joace pentru echipa cu cele mai multe trofee județene din Călărași, Venus Independența. Până în acest moment, Borbely a marcat în aproape fiecare meci jucat în tricoul clubului susținut de fostul primar al comunei Independența, Constantin Anghel. Venus este liderul ligii județene de fotbal cu 37 de puncte la șase lungimi de undă față de urmăritoarea Agricola Borcea.

Atacantul a înscris goluri decisive în poarta echipelor care trag la promovare anul acesta. Agricola Borcea a luat două goluri de la „Ciobi”, la fel și o altă cotracandidată, Victoria Chirnogi, care a primit un singur gol din bocancul atacantului care a trecut în cariera sa pe la Oțelul Galați, „U” Craiova sau Gloria Bistrița. Cele mai multe goluri marcate într-un singur meci pentru „Ciobi” au fost date în poarta celor de la Fundulea, patru la număr, în runda a 7-a a Ligii a 4-a.

„Este un jucător de bază în echipa noastră. Un fotbalist de la care mulți au ce învăța. Ne-a salvat de multe ori și chiar au fost meciuri în care a fost decisiv. Ne ajută foarte mult. El face asta din plăcere, are servici, dar vine și ne ajută la meciurile din capionat”, a spus antrenorul celor de la Independența, Ilie Zeciu.

„Am întâlnit un grup frumos, unit. La Independența sunt condiții foarte bune pentru o echipă din Liga a 4-a cu un finanțator exemplar. Vreau să joc la Venus cât mă vor ține picioarele. Vin la Venus din plăcere pentru fotbal, pentru sport. Am o afacere proprie, am din ce să trăiesc. Avem un avantaj acum, suntem lideri și vrem să câștigăm campionatul. Sunt jucători buni. Poate pe viitor, Cristi Chiriță poate ajunge la Dunărea Călărași. Am văzut că Ganezul are echipă bună și chiar are șanse mari la play-off. Ar fi frumos pentru Călărași să aibă o echipă în Liga 1″, a spus Csaba Borbely.

În topul golgeterilor din Liga a 4-a Călărași se mai află, Marian Șerban (Agricola Borcea) și Cristian Chiriță (Venus Independența).

Golurile marcate de Csaba Borbely pentru Venus Independența:

et. 2: Borcea – 2 goluri
et.3: Curcani – 1
et. 4: Mânăstirea – 2
et. 5: Chirnogi – 1
et. 7: Fundulea – 4
et. 8: Roseți – 2
et. 9: Lehliu – 1
et. 10: Radovanu – 1
et. 11: Grădiștea – 2
et. 12: Ciocănești – 1
et. 13: Conpet – 1.

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Marius ANGHEL 03 Nov. 2015, 13:32 Ligi județene
Pe aceeași temă