CS Făurei a furnizat surpriza etapei câștigând la Tufești!

Marius ANGHEL 28 May. 2013, 12:49 Ligi județene
CS Făurei a furnizat surpriza etapei** câștigând la Tufești!

La sfârșitul săptămânii trecute, pe șapte terenuri din județul Brăila au avut loc tot atâtea partide care au contat pentru runda cu numărul 28 din cadrul ligii a IV-a brăilene la fotbal. Au fost numai șapte partide întrucât Gloria Movila Miresii a decis că este mai bine pentru ea să nu se prezinte la meciul de pe terenul liderului neânvins al campionatului, Conpet Cireșu. Și asta după ce gruparea din Cireșu administrase grupării din Movila Miresii un usturător 7-0 în partida tur din cadrul Cupei României care a avut loc la mijlocul săptămânii trecute, și astfel Gloria a scăpat numai cu un 0-3 „onorabil” păstrându-și golaverajul mult mai curat decât dacă se deplasa la Cireșu.

Dintre celelalte șapte partide jucate pe teren, oaspeții s-au impus în patru situații, gazdele numai în trei cazuri, fiind marcate în total un număr de 34 de goluri (17 gazdele și tot 17 oaspeții).

Cel mai categoric succes în deplasare a fost obținut de Voința Vișani pe terenul Avântului din Mircea Vodă iar Victoria Traian s-a impus la limită pe terenul Viitorului din Ianca. CS Făurei a furnizat surpriza etapei câștigând la Tufești, în timp ce derbyul suferinței s-a terminat cu victoria Voinței Găiseanca pe terenul Viitorului Galbenu.

Cel mai categoric succes pe teren propriu a fost acela de la Însurăței, acolo unde Viitorul din localitate a depășit fără absolut nicio problemă pe Voința Șuțești, iar Sportul Chiscani a marcat de patru ori fără să primească gol în poarta celor de la Victoria Cazasu.

Și Pandurii Tudor Vladimirescu a reușit să-și fructifice avantajul terenului propriu câștigâng la limită disputa cu Dunărea Gropeni, chiar dacă invingătoarea nu este pe podium.

Dar iată rezultatele complete și marcatorii acestei etape cu numărul 28 din cadrul ligii a IV-a brăilene la fotbal, așa cum le-am aflat de la Mihai Ianoș secretarul general de la AJF Brăila:
 
   Avântul Mircea Vodă – Voința Vișani  0-5 (0-3)
Pănuță (12, 60), Butiseacă (40), Pamfil (41), Corbu (85)
   FC Tufești – CS Făurei  3-4 (2-2)
Cazan (6), Mirescu (21, 56)/ Cristea (23, 63), Butiseacă (45), D. Călătoaie (73)
   Viitorul Ianca – Victoria Traian  2-3 (1-0)
Bratosin (37), Toni (57)/ Veber (52, 63), Iorga (66)
   Viitorul Însurăței – Voința Șuțești  6-2 (2-1)
I. Mădălin (6, 64), Baicu (23), Gheorghiță (52) Paraschiv (71), Vatră (89)/ Crangă (35), Neacșu (85)
   Viitorul Galbenu – Voința Găiseanca  1-2 (0-2)
Tutulan (54)/ Chiriță (15), Vlăducă (41)
   Pandurii Tudor Vladimirescu – Dunărea Gropeni  2-1 (0-0)
Constantin (52), Jianu (89)/ Mogoș (90+2)
   Sportul Chiscani – Victoria Cazasu  4-0 (0-0)
Crăciun (57), Stoian (75), Băndărică (80), Jercăianu (90+1)
   Conpet Cireșu – Gloria Movila Miresii  3-0 (neprezentare)
 
   În clasament pe primul loc se află în continuare Conpet Cireșu cu 78 de puncte, locul secund aparține acum Viitorului Însurăței care are 60 de puncte,iar pe locurile trei și patru se situeză două formații cu același număr de puncte, 59, dar care sunt despărțite de golaveraj: FC Tufești și Victoria Traian. Pe ultimile două locuri ale clasamentului se află după această etapă Voința Șuțești cu 13 puncte și Viitorul Galbenu cu numai 6 puncte.
 
   Etapa viitoare (penultima) programează sâmbătă 2 iunie, următoarele partide:
 
   Victoria Cazasu – Voința Vișani
   CS Făurei – Avântul Mircea Vodă
   Gloria Movila Miresii – FC Tufești
   Victoria Traian – Conpet Cireșu
   Voința Șuțești – Viitorul Ianca
   Voința Găiseanca – Viitorul Însurăței
   Sportul Chiscani – Pandurii Tudor Vladimirescu

Articol scris de Marcel Sânpetru

Marius ANGHEL 28 May. 2013, 12:49 Ligi județene
Pe aceeași temă