Crișul Sântandrei a câștigat Cupa după ce a surclasat campioana în finală

15 Jun. 2012, 15:09 Ligi județene
Crișul Sântandrei a câștigat Cupa** după ce a surclasat campioana în finală

Echipa Crișul Sântandrei a câștigat faza județeană Bihor a Cupei României la fotbal, ediția 2011-2012, după ce în finala desfășurată miercuri, la Sântandrei, s-a impus cu scorul de 3-0 în fața celor de la Tricolorul Alparea.

Deși au avut în față câștigătoarea campionatului, elevii antrenorului Ciprian Dianu au reușit să se impună clar, la 3 goluri diferență, cu toate că jocul a fost mult mai echilibrat și, mai mult, din minutul 20 au evoluat în inferioritate numerică.

În minutul 20, arbitrul Marius Omuț l-a eliminat pe jucătorul gazdelor Delean Cuc, rupând echilibrul numeric din teren. Cu toate acestea, jucătorii de la Crișul Sântandrei au izbutit, 10 minute mai târziu, să marcheze și să deschidă scorul prin Răzvan Giura.

Până la pauză nu s-a mai marcat, cu toate că au fost și alte faze la cele două porți.

În repriza a doua, având om în minus, dar și un gol avans pe tabelă, elevii lui Dianu s-au apărat mai mult și au contraatacat periculos ori de câte ori au avut ocazia. Această tactică a dat roade, fiind că la doar 10 minute de la reluare, Laurențiu Lobonț a punctat pentru 2-0, iar 5 minute după aceea, jucătorul-antrenor Ciprian Dianu a înscris din lovitură liberă ducând scorul la 3-0.

După acel minut scorul a înghețat, astfel că la final gazdele și-au luat o binemeritată revanșă după ratarea campionatului, impunându-se cu 3-0, în fața principalei rivale.

„Sunt fericit. Mă bucur foarte mult pentru băieți că au reușit să obțină acest trofeu. Păcat că nu am reușit să câștigăm și campionatul. Cu toate acestea le doresc celor de la Alparea mult succes la barajul de promovare și sper să obțină accesul în Liga a III-a”, a declarat, la final, Ciprian Dianu.

Tehnicianul gazdelor a ținut să remarce întreaga echipă pentru evoluția din acest joc și, precum și ceilalți elevi ai săi, a dedicat victoria jucătorului Alex Pintea, care a trecut prin momente dificilă, în dimineața zilei murindu-i bunica, de care a fost foarte apropiat și care l-a crescut. Cu toate acestea, jucătorul a ținut să evolueze în acest meci. Întreaga echipă a fost alături de el și, la final, i-a dedicat victoria.

Alparea și-a schimbat antrenorul după eșec

După eșecul din finala Cupei României: 0-3 cu Crișul Sântandrei, clubul Tricolorul Alparea s-a despărțit de antrenorul Mircea Madar, relațiile dintre cele două părți survenind pe cale amiabilă. Decizia a fost luată imediat după jocul de la Sântandrei, de pregătirea echipei urmând să se ocupe, interimar, secundul Nicolae Suciu. Miercuri, 20 iunie, de la ora 17, la Zalău, Tricolorul Alparea va susține meciul de baraj cu Someșul Cărășeu, pentru promovarea în Liga 3. (bihorstiri.ro)

Sursa: Bihoreanul

15 Jun. 2012, 15:09 Ligi județene
Pe aceeași temă