Conpet Cireșu nu are adversar în liga a IV-a brăileană!

Marius ANGHEL 18 Dec. 2012, 14:21 Ligi județene
Conpet Cireșu** nu are adversar în liga a IV-a brăileană!

Retrogradată în vara acestui an din liga a III-a, Conpet Cireșu a început o nouă campanie de revenire în eșalonul al treilea al fotbalului românesc, dar pentru a reuși acest lucru, echipa antrenată de Vasile Darie și Ionel Ivan trebuie să câștige mai întâi liga a IV-a brăileană la fotbal. Iar acest lucru se va întâmpla cu siguranță, deoarece gruparea din Cireșu (care joacă meciurile de pe teren propriu pe stadionul „Chimia” din stațiunea Lacu Sărat) nu pare să aibă adversar în campionatul în care evoluează acum. Nu de alta, dar Conpet Cireșu este liderul autoritar al ligii a IV-a brăilene la fotbal, reușind în prima parte a sezonului (care a cuprins și două etape din retur) să câștige 15 jocuri (din 17!) și termine alte două partide la egalitate. Astfel, „cireșarii” au acumulat până acum 47 de puncte, cu șapte mai mult decât ocupanta locului secund FC Tufești, care are 40 de puncte, iar golaverajul celor de la Conpet Cireșu este unul care ne scutește de orice alte comentarii: 69-10!

Cel mai categoric succes al echipei al cărui președinte este inginerul Valentin Avramescu, a fost un 10-1, acasă cu Viitorul Ianca (etapa a a VII-a), dar Conpet Cireșu mai are și alte două victorii cu scorul de 9-0: în prima etapă (acasă) cu Voința Găiseanca, și în etapa a VIII-a, tot acasă cu Victoria Cazasu! Cele două rezultate de egalitate au fost obținute la Viitorul Însurăței (2-2 în etapa a VI-a) și acasă cu Dunărea Gropeni (0-0 în etapa a XVII-a).

În restul celorlalte meciuri, Conpet Cireșu a obținut numai victorii, dar iată parcursul liderului ligii a IV-a brăilene la fotbal în prima parte a sezonului:

   etapa I: 9-0 cu Voința Găiseanca
   etapa a II-a: 3-0 la Dunărea Gropeni
   etapa a III-a: 5-1 cu Sportul Chiscani
   etapa a IV-a: 2-0 la Pandurii Tudor Vladimirescu
   etapa a V-a: 6-1 cu Viitorul Galbenu
   etapa a VI-a: 2-2 la Viitorul Însurăței
   etapa a VII-a: 10-1 cu Viitorul Ianca
   etapa a VIII-a: 9-0 cu Victoria Cazasu
   etapa a IX-a: 3-1 la FC Tufești
   etapa a X-a: 8-0 cu Avântul Mircea Vodă
   etapa a XI-a: 7-0 la Voința Vișani
   etapa a XII-a: 3-0 cu CS Făurei
   etapa a XIII-a: 1-0 la Gloria Movila Miresii
   etapa a XIV-a: 3-2 cu Victoria Traian
   etapa a XV-a: 4-2 la Voința Șuțești
   etapa a XVI-a: 1-0 la Voința Găiseanca
   etapa a XVII-a: 0-0 cu Dunărea Gropeni

   După acest drum parcurs aproape fără nicio greșeală, Valentin Avramescu, președintele celor de la Conpet Cireșu, este de părere că: „În ciuda locului pe care-l ocupăm acum în clasament, trebuie să știți că a fost o primă parte de campionat destul de grea, în care am ratat prea mult, dar acum asta este. Singurul meci în care am fi putut pierde, a fost acela de la Însurăței, dar a fost bine (totuși) că am reușit să scoatem un punct din acea dispută! Ne dorim cu ardoare să revenim la vară în liga a treia, dar pentru asta mai avem mult de muncă. Sunt foarte mulțumit de comportamentul băieților, chiar dacă și-au mai dat în petec, vezi acel 0-0 de acasă cu Dunărea Gropeni, unde au ratat enorm de mult, și nu am înscris, dar fotbalul se joacă pe goluri. Țin să-i comunic pe această cale domnului primar de la Cireșu că vom face tot ceea ce este omenește posibil să promovăm în liga a treia, și cred că vom reuși” – a precizat președintele grupării din Cireșu.

Cele 69 de goluri ale Conpetului, marcate în prima parte a sezonului fotbalistic brăilean au fost înscrise de următorii jucători: Daniel Pavel 16, Marian Velicu 11, Andrei Crăciun 9, Radu Alin 7, Ionuț Nanu 5, Gabriel Preda 3, Mihai Ghisman 3, Gheorghe Viorel 3, Valentin Durbacă 3, Alexandru Cireașă  3, Marius Coman 2 și Marin Mâță 2.

În prima parte a campionatului, antrenorii Vasile Darie și Ionel Ivan au folosit următorul lot de jucători: Stelica Stoica și Marian Popovici (portari), Marius Coman, Gabriel Preda, Cătălin Stănciulescu, Mihai Ghisman, Costin Grozea (fundași), Gheorghe Viorel, Marin Mâță, Andrei Crăciun, Octavian Vârlan, Alexandru Cireașă (mijlocași), Ionuț Nanu, Daniel Pavel, Marian Velicu, și Alin Radu (atacanți). Au mai făcut parte din lot la începutul campionatului, și chiar au și jucat (dar apoi s-au retras) Alexandru Cotigă, Valentin Durbacă și Emil Cristian.

Următorul meci pentru Conpet Cireșu va avea loc pe data de 9 martie 2013, atunci când este programată a se disputa etapa a XVIII-a din cadrul ligii a IV-a brăilene la fotbal.

Articol scris de Marcel Sânpetru

Marius ANGHEL 18 Dec. 2012, 14:21 Ligi județene
Pe aceeași temă