Conpet Cireșu a câștigat și Cupa României în Brăila!

Marius ANGHEL 13 Jun. 2013, 12:02 Ligi județene
Conpet Cireșu** a câștigat și Cupa României în Brăila!

Zi excelentă pentru fotbal, stadionul „Mihail Alexandru” din Însurăței a fost arhiplin, gazon excelent (cum nu au multe echipe din a doua!), acestea au fost principalele ingrediente pentru finala Cupei României etapa județeană Brăila, între cele mai bune echipe ale momentului din județul Brăila: Conpet Cireșu și Viitorul Însurăței! Dar din păcate pentru cei peste 700 de spectatori veniți la meci de prin toate colțurile județului, evoluția celor două combatante nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Nu de alta dar am asistat la o primă repriză în care cele două formații s-au studiat îndelung, iar în primele 45 de minute nu am văzut absolut nicio ocazie clară de gol la vreuna dintre porți!

Conpet Cireșu a avut o ușoară dominare teritoruială și o mai bună posesie, iar Viitorul Însurăței s-a mulțumit doar să se rezume la unele contraatacuri care nu au avut nicio șansă să desfacă defensiva condusă  excelent de experimentatul Stănciulescu. Iar cu excepția câtorva lovituri de colț ale „cireșarilor” rămase fără rezultat, s-a jucat mai mult de-a… latul terenului.

După reluarea meciului, formația antrenată de Vasile Darie și Ionel Ivan pare ceva mai hotărâtă să tranșeze partida în favoarea ei, iar în minutul 60 Radu Alin nu l-a putut învinge pe portarul de la Viitorul Însurăței, Cristea, cu un șut de la 6-7 metri ușor lateral stânga. Replica grupării pregătite de Marian Stăvărache a venit prompt în minutul 73, atunci când Gheorghe Viali a șutat din unghi puțin peste transversala porții apărate de Stoica. Peste numai două minute (min. 75) Bratosin a executat o lovitură liberă de pe la vreo 25 de metri lateral dreapta în careul celor de la Cireșu, Baicu a reluat perfect cu capul, dar Stoica a avut o intervenție de zile mari și a respins de sub transversală o minge care în mod normal nu se apără, dar cu prețul unei ușoare accidentări!

   În minutul 80 se va marca singurul gol al disputei: Balaban a centrat foarte bine de pe partea dreaptă, mingea a ajuns la Marius Coman, iar acesta a șutat fulgerător în colțul lung al porții apărate de Cristea: 1-0 pentru Conpet Cireșu! A urmat apoi un adevarat asediu la poarta apărată de Stoica, iar acesta a mai avut o intervenție de-a dreptul senzațională în miutul 85, la o minge șutată de Iacob și deviată apoi de Nicolae Viorel. Scăpați cu fața curată din această ocazie uriașă ratată de Viitorul Însurăței, jucătorii de la Conpet revin în joc iar în minutul 90+2 Pavel a scăpat singur spre poarta adversă dar a șutat în portarul Cristea ieșit în întâmpinare! Iar în minutul 90+4 Ion Mădălin a văzut direct un cartonaș roșu pentru un fault asupra lui Pavel scăpat iarăși singur spre poarta adversă!

Cam asta a fost în linii mari istoria finalei Cupei României pe județul Brăila ediția 2012 – 2013 dispută câștigată de echipa care a fost mai pragmatică, adică cei de la Conpet Cireșu, care au reuțit să realizeze eventul în acest an pe județul Brăila: a câștigat și campionatul ligii a IV-a dar și Cupa României faza zonală!

Pentru campioana Brăilei din acest sezon va urma acum o perioadă de cantonament care va începe sâmbătătă 15 iunie și se va termina după partida de baraj pentru promovarea în liga a treia. Acest meci de baraj va avea loc pe data de 19 iunie, ora 17.30, la Galați, pe stadinul „Ancora”, iar adversara brăilenilor va fi Izbânda Mihail Kogălniceanu din județul Tulcea.

   În partida de la Însurăței, acolo unde Conpet Cireșu a fost considerată ca fiindechipa…gazdă pe raportul oficial de joc, cele două formații au avut următoarele alcătuiri:

   Conpet Cireșu: Stoica – Cheleș, Stănciulescu, Nicolae Viorel, Costache – Vârlan, Balaban (min. 90+3: Cireașă), Crăciun (min. 26: Techiu), Nanu (min.59: Pavel) – Coman, Radu Alin (min. 88: Grozea). Antrenori: Vasile Darie și Ionel Ivan.

Viitorul Însurăței: Cristea – Samoilă, Paraschiv, Mușat, Ion Mădălin – Lupașcu, Burluștenu, Baicu, Moldoveanu (min. 55: Gheorghe Viali) – Bratosin, Iacob. Antrenor: Marian Stăvărache.

Au arbitrat impecabil de bine o brigadă din Brăila care l-a avut la centru pe Ionuț Smeu, acesta fiind ajutat de asistenții Marius Marchidanu și Raul Perianu.
 
   După meci a urmat festivitate de premiere oficiată de Laurențiu Vărgatu (președintele AJF Brăila), Gheorghe Ionel (primarul orașului Însurăței) și Florin Mija (vicepreședinte al Consiului Județean Brăila). Cu excepția celor două finaliste, a fost premiat și Răzvan Iacob cel care a primit premiul pentru golgeterul ligii a IV-a brăilene la fotbal. După aceea, conducerea AJF Brăila a organizat o petrecere de final de stagiune fotbalistică, la care au participat numeroase persoane oficiale prezente la finală, dar și componenții celor două formații.

Articol scris de Marcel Sânpetru

Marius ANGHEL 13 Jun. 2013, 12:02 Ligi județene
Pe aceeași temă