Clujul și-a aflat campioana. Viitorul Feleacu îi va reprezenta contra Aradului la barajul de promovare în Liga 3

Marius ANGHEL 04 Jun. 2016, 10:13 Ligi județene

Programată să se desfășoare pe 2, 3 și 4 iunie, ultima etapă din campionatul Ligii a IV-a Cluj urma, implicit, să ne dezvăluie și campioana care va reprezenta județul la barajul de promovare în Liga 3 contra câștigătoarei din Liga a IV-a Arad, Gloria Lunca Teuz Cermei.

Înaintea desfășurării ultimei runde, două echipe mențineau șanse matematice la câștigarea campionatului: Potaissa Turda, deținătoarea trofeului din sezonul trecut, și Viitorul Feleacu. Ambele cluburi se aflau la egalitate, cu 53 de puncte, iar la finalul acestei săptămâni urmau să joace acasă cu Industria Sârmei Câmpia Turzii (locul 6), respectiv Someșul Apahida (locul 13, ultimul).

Vineri, Viitorul Feleacu a trecut cu scorul de 6-2 de Someșul Apahida și a devenit campioană matematic, rezultatul de sâmbătă dintre Potaissa Turda și Industria Sârmei Câmpia Turzii nemaicontând. Chiar dacă Potaissa își va câștiga jocul și o va egala la puncte pe Viitorul Feleacu, aceasta din urmă va rămâne pe prima poziție, deoarece la rezultate directe stă mai bine, atât în tur, cât și în retur impunându-se cu 1-0.

Burcă, Goga, Danciu (3) și portarul Silaghi, din penalty, au înscris golurile în meciul în care Viitorul a devenit campioană.

Astfel, Viitorul Feleacu a devenit campioana Ligii a IV-a Cluj și o va întâlni pe Gloria Lunca Teuz Cermei, campioana Aradului, în barajul de promovare în Liga 3. Meciul tur are loc în Arad, pe 18 iunie, iar returul în Cluj, pe 25 iunie.

„Avem mentalitatea aceasta de români, implementată de la copii și juniori până la echipa națională, de a-ți desconsidera adversarul mai slab cotat, de a nu juca la potențialul pe care îl ai. Asta, din păcate. Din fericire, azi am câștigat poate cele mai importante trei puncte din acest retur, care ne asigură primul loc. Vreau să-i felicit pe jucători, care m-au înțeles de la începutul acestui retur, iar asta înseamnă că am vorbit aceeași limbă. Sperăm ca și conducerea să fie mândră de ce am realizat. Acum am foarte puține informații despre echipa din Arad, o să încerc să o văd la un amical. Din ce știu, nu are un joc prea combinativ, dar e foarte solid și ordonat. Sincer, mi-era indiferent cu cine picam, ne duceam să ne vindem scump pielea. Sper să facem un joc bun la ei, iar aici să ne bucurăm încă o dată. Mă bucur, de asemenea, că jucăm afară primul meci, pentru că pot să văd echipa și apoi să pregătesc jocul de acasă. În meciurile de baraj nu există favorite”, a declarat, pentru cjsport.ro, antrenorul Viitorului, Lucian Roșu.

În acest moment, după aflarea câștigătoarei Ligii a IV-a Cluj, știm sigur 28 de campioane din totalul de 42. Programul „updatat” al meciurilor de baraj, cât și regulamentul îl găsiți AICI.

Foto și video: CJsport

Marius ANGHEL 04 Jun. 2016, 10:13 Ligi județene
Pe aceeași temă