Cioraniul în sărbătoare

Cu un parcurs aproape perfect, cu un joc spectaculos, dovadă numărul foarte mare de goluri marcate – 122 – de departe cea mai ofensivă echipă a campionatului, Astra 2 Ciorani, a încheiat cu o victorie, scor 3-1, actualul sezon din Liga A Prahova.

Un meci, ca majoritatea celor disputate la Ciorani, plăcute ochiului, un meci care a însemnat o adevărată sărbătoare pentru oamenii din această comună, veniți, ca de fiecare dată, în număr foarte mare pe cocheta arenă.

Astra 2 a marcat de 3 ori, fiecare gol având o semnificație aparte – primul a fost marcat de cel mai tânăr jucător de pe teren, juniorul Astrei Mădălin Răileanu, la 17 ani acesta anunțându-se un fotbalist „cel puțin interesant”. Apoi, a marcat, de la punctul cu var, golgheterul competiției, Andrei Ciobanu, acesta ajungând la o cifră incredibilă de goluri înscrise pentru acest eșalon, 42 (!!!), pentru ca ultima reușită a gazdelor să fie semnată de antrenorul-jucător Valeriu Aristan, reușita sa fiind și cea mai frumoasă a meciului (șut imparabil din careu).

La 3-0, oaspeții au redus din diferență prin… Ionuț Filip, de asemenea un jucător care are „amintiri” alături de patronul echipei, Ion Mihai, Filip fiind jucătorul care a marcat, acum 3 ani, la Brașov, golul egalării în partida de baraj, pentru echipa de atunci a lui Mihai – Prahova Tomșani, avându-i colegi, printre alții, pe aceași Bărăgan, Aristan și Iordache, care speră la o nouă promovare, săptămâna viitoare.

Fără câțiva jucători importanți, accidentați – Munteanu, Laurențiu Dumitru, Chiși, Astra 2 a folosit meciul și ca o ultimă „verificare” înainte de meciul din Cupa României, de mîine.

Serbare „câmpenească”

Câștigarea primului eșalon județean, de o manieră categorică, a fost serbată așa cum se cuvine, echipa din Ciorani primind tricourile de campioni, cupa și medaliile cuvenite din partea oficialilor AJF, Primarul comunei, Marin Voicu, a fost premiat, de asemenea, de președintele Silviu Crângașu pentru una dintre cele mai îngrijite și frumoase arene din județ, care, iată, a avut în acest sezon și echipă pe măsură. Confetti, muzică, șampanie, bucurie, apoi un mini-banchet – acesta a fost „meniul campionilor”, duminică. De astăzi încep pregătirile pentru ultimele două meciuri oficiale, finala Cupei – faza județeană, de la Strejnic și, apoi, barajul pentru promovare, săptămâna viitoare la Sf. Gheorghe.  

La meci a fost prezent și premiat și antrenorul cu care echipa a început acest sezon, Adrian Peiu, de asemenea, majoritatea jucătorilor fiind însoțiți de familii, atmosfera fiind una destinsă, plăcută.

Astra II Ciorani – CS Blejoi 3-1 (2-0)

Stadion: Ionuț Trandafir Ciorani. Spectatori: 600. Marcatori: M. Răileanu (23), And. Ciobanu (43 – penalti), V. Aristan (57) / I. Filip (70)

Astra II Ciorani: Al. Catană- R. Catană, I. Neagu  (58 Nicorescu), V. Iordache, Zegheru (46 Aristan)- Bărăgan (65 V. Gheorghe)- F. Petculescu, , Vl. Butufei (cpt), M. Răileanu, Al. Petrescu (46 C. Roman)- And. Ciobanu. Antrenor: Valeriu Aristan

CS Blejoi: Ad. Gheorghe – Sterie, Ad. Ioniță, I. Ștefan (58 Ad. Rigu), And. Tudor- Ad. Oae, I. Filip, Vl. Badea, Cr. Vasile (65 R. Constantinescu)- M. Ivan, M. Ghiță (38 Fl. Badea). Antrenor: Răzvan Vlad.

Cartonașe galbene: Petrescu (12)
Au arbitrat: Ovidiu Oprea, Ștefan Dumitrache (ambii din Ploiești), Doru Petre (Bucov)
Observator AJF: Stelian Achimescu (Ploiești)
Jucătorul meciului: Mădălin Răileanu

Articol și foto de Marian DIMA

Pe aceeași temă