„Captură” impresionantă de goluri la Peciu Nou

Echipa alb-violetă s-a impus mai ușor decât se așteptau majoritatea fanilor în deplasarea de la Pescăria din Peciu Nou. După nici șapte minute de la start scorul era deja 2-0 pentru elevii lui Paul Codrea. ASU Poli a condus cu 6-0 la pauză și a câștigat cu 7-0 partida cu localnica AS Unirea, în runda a 19-a a Ligii a IV-a Timiș.

Sute de suporteri au parcurs azi drumul de pe Calea Șagului pentru a ajunge la Peciu și pentru a-i vedea la lucru pe alb-violeți și în deplasare. „Parcă vin din toate părțile”, a exclamat un bătrânel sosit la rândul său cu mașina la joc. Parcarea: pe tăpșanul din apropiere. Terenul echipei locale e amplasat la marginea comunei, între câmp și o pescărie cochetă. Pe baltă, o lebădă nu s-a arătat deranjată de vacarmul de la 50 de metri distanță de Peluza Sud și nici de baloanele ajunse uneori lângă ea, postată în unica tribună a „arenei”. Pe teren, jucătorii gazdă au fost în schimb groggy, după nici 15 minute. Dacă în tur timișorenii au câștigat la un scor strâns: cu 2-0, acum, după doar șapte minute tabela se modificase de două ori în favoarea lor. Mai întâi Vucea a reluat din careu în plasa din colțul opus, pentru ca peste alte trei minute Tulcan să înscrie simplu, singur cu portarul.

Ionaș, cu capul, din centrarea impecabilă a lui Ghinescu (minutul 22) și același Vucea, rămas singur în centrul careului, au dus scorul la 4-0 în decurs de alte 60 de secunde. Până la pauză au mai marcat Birău, dintr-un penalty scos de Ionaș (min. 33) și Tulcan (36), scăpat din nou de defensiva „pescărească”. Gazdele au revenit mai greu de la cabine, dar tactica pentru partea a doua a părut să fie intimidarea adversarului. „Centralul” Dorian Barzuca a trecut cu vederea câteva faulturi tari în prima repriză, dar indeciziile sale par să arate lacune de altă natură. În minutul 61 Teslaru trebuia să primească un fault, dar apoi a avut o intrare „de cod penal” asupra lui Paulevici, însă arbitrul i-a acordat doar cartonaș galben. De altfel, duritățile din partea gazdelor au continuat. Acestea au avut și o ocazie monumentală la începutul reprizei, cam singura notabilă în acest meci. Ciumacenco a primit un cadou de la apărarea polistă, dar a tras dezamăgitor, pe lângă Burtic și pe lângă poartă. Singurul gol al părții secunde, totodată și ultimul al partidei, a venit de la nou intratul Panc, care, din a doua încercare, l-a mai învins o dată pe Iuhasz.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

7-0 și ASU Poli câștigă și mai clar în deplasare, după ce în prima rundă a returului a zdrobit Făgetul cu 6-0. Trupa pregătită de Paul Codrea nu se poate însă relaxa, deoarece Ghiroda a învins-o la rândul ei pe Arsenal Flacăra și rămâne la doar trei puncte în spate.

AS Peciu Nou: Iuhasz – Cârdei, Burnescu, Ilea (cpt.), Teslaru, Ciumacenco, Mureșan, Andrei, Dumea, Dobrilă, Handrache. Au mai intrat: Ursu și Sportin. Antrenor: Mihai Dorobanțu.

ASU Politehnica: Burtic – Birău, Gălan, Obrejan, Taub – Vucea, Popoviciu (cpt.), Rebenciuc, Ghinescu – Tulcan, Ionaș. Au mai intrat: Paulevici, Panc, Făgețan și D. Codrea. Antrenor: Paul Codrea.

Mesajul „drojdierilor” pentru cei condamnați în Dosarul Transferurilor

Partida de Liga a IV-a nu a avut istoric, oaspeții s-au impus cu 7-0, însă ca de obicei partida „Băieților în ghete” a atras sute de suporteri timișoreni, care au colorat „pusta bănățeană”. Ultrașii timișoreni au avut și un mesaj special pentru cei condamnați în Dosarul Transferurilor.

„Parcă vin din toate părțile”, era replica unui senior sosit la meci cu mașina, parcată „eco” alături de alte zeci de vehicule la marginea Peciului pe tăpșanul comunal. Unica tribună, cu bănci de lemn, a fost ocupată de suporterii alb-violeți iar cântecele au pornit din primul minut și au continuat după încheierea partidei. La final, unul dintre lideri a mulțumit primarului local pentru primirea civilizată. Arena de lângă pescărie a fost mai animată ca niciodată și e greu de crezut că va mai fi la fel de populată vreodată cum a fost pe 8 martie 2014.

VEZI mai multe MATERIALE VIDEO

Mesaje speciale

Săptămâna plină de „evenimente-șoc” în fotbalul românesc, nu a fost trecută cu vederea de Peluza Sud timișoreană. După ce câțiva ultrași s-au alăturat campaniei „Uniți sub tricolor” și au afișat mesajul: „Aceste condamnări fac cât 10 calificări” pe „Știința”, la jocul de ieri gruparea „Drojdierii” a afișat un nou mesaj cu referire la cei condamnați în deja celebrul Dosar al Transferurilor. „Drojdierii de la sate / Vă urează nopți vărgate”, a fost textul haios de pe bannerul afișat la Peciu Nou.

Vezi și Cum se recuperează balonul la Peciu Nou din balta locuită de o lebădă

Sursa: Sport9.ro

Pe aceeași temă